FC Kabel Åttio - KKF Tomislav 9-5 (-)
Sjuhäradshallen, tis 23/3 22.00

Målskyttar: 1-1 Jukka Paananen (Johan Rydén),
  1-2 Rasmus Svensson,
  1-3 Martin Karlsson (Johan Rydén),
  3-4 Mikael Johansson (Marcus Nilsson),
  3-5 Mikael Martinsson,
  3-6 Mikael Johansson (Martin Karlsson),
  4-7 Johan Rydén,
  5-8 Henrik Ådahl (Olle Rydsjö).
Kabels lag: Stefan Persson -
Adam Rylander, Marcus Nilsson, Henrik Malm -
Joakim Pantzar, Mikael Martinsson, Henrik Ådahl,
Olle Rydsjö, Mikael Johansson,
Jukka Paananen, Rasmus Svensson, Andreas Eriksson -
Johan Rydén, Magnus Henriksson, Martin
Karlsson och Mikael Aronsson.
Bäste Kabel: -
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Inte heller i vår andra niomannamatch i Sjuhäradshallen bjöd vi på något storspel. Det blev dock seger mot ett tempofattigt Tomislav. Men hur många mål gjorde vi egentligen?
Det var vår andra match på fem dagar i Sjuhäradshallen - men också vår andra match någonsin på aktuell plats. Det skulle visa sig att vi inte hade lärt oss speciellt mycket om hur man uppträder där inne. Den här gången ställde vi upp 2-4-2, vilket funkade hyfsat. Bollkontroll och passningsspel var däremot fortsatt dåligt. Nu hjälptes vi av att Tomislav hade spelat mot Knallen timmen innan, och ganska snart var slutkört. Vår seger var helt odiskutabel, men alldeles för liten. Vi var nämligen alldeles för givmilda i vårt försvarsspel. Vi gav nämligen bort fyra av Tomislavs fem mål genom slarviga uppspel och dåliga rensningar.
Framåt blev det hela nio - eller åtta - mål. Efter slutsignalen trodde vi att vi hade vunnit med 9-5, men eftersom vi bara kunde hitta åtta målskyttar blev det nog 8-5.
Klart var att vi bytte färg under matchen. Micke M kunde inte se skillnad på lagens västar och beordrade västbyte. Tomislav trodde vi skojade när vi bröt spelet för att byta från grönt till orange, men det var inget skämt.
Målen gick till så här: Jukka och Rasmus slog till med var sitt distansskott, Martin stod på mållinjen och förlängde en nick efter hörna, Micke Johansson dundrade in sitt första mål, medan Ådahl rullade in en stolpretur från ett par meter. Micke M och Johan fick hjälp av var sin motståndare med sina mål. På Mickes var det målvakten som först räddade, men sedan sparkade in bollen i eget mål. På Johans var det en back som på mållinjen rensade ribba in. Det bästa målet är sparat till sist, nämligen det som antingen betydde 3-6 eller 3-7 och som föregicks av härligt spel. Efter en spelvändning där fyra man var inblandade, rullade Adam fram bollen till Martin som var helt ren till höger. Martin sökte och sökte och till slut kom Micke J mot bortre stolpen. Den långa passningen var perfekt, och Micke stötte in bollen i tomt mål. Mycket snyggt. Det bästa med de båda matcherna i Sjuhäradshallen har varit själva träningen. Det har varit högt tempo och många tunga löpningar. Med andra ord god intervallträning som vi kommer att ha nytta av utomhus.
Slutligen utdelas ett speciellt omnämnande till Linda, Micke M:s syster Maria och ytterligare en tjej som samtliga tagit sig till Sjuhäradshallen en sen tisdagskväll för att få se en inte alltför underhållande match.