5-1 (75) Marcus Nilsson (Magnus Henriksson)
5-2 (86) Mikael Aronsson (Mikael Reinholdsson)
Avbytare: Olle Rydsjö, Patrik Tilly och Gustav
Bäste Kabel: Henrik Ådahl och Niklas Johansson.
Varning: Mikael Bäck
Utvisning: Björketorp 1 utv.

Kommentar
Gräspremiären blev en match med två helt skilda ansikten. En bra första halvlek, som fick en tung avslutning, följdes av ett ras i andra.
Efter två raka oavgjorda matcher mot Björketorp i fjol blev det en klar förlust i årets vänskapsdrabbning.
Vi hade svårt att få ihop folk inför matchen, till exempel var det bara åtta man på torsdagens träning. Speciellt var det på centralt mittfält det kändes tunt. Varken Johan, Micke J, Jocke P eller Jukka kunde vara med. Trion Pinnen, Olle och Ådahl ersatte dock framgångsrikt, speciellt i första halvlek.
På gräsplanen längs Varbergsvägen inledde vi nämligen riktigt piggt. Vi hade många fina anfall, där vi utnyttjade våra duktiga kantspelare, och vi borde definitivt haft med oss ett oavgjort resultat in i halvtidsvilan. Så blev det inte, tvärtom gjorde Björketorp 2-0 bara sekunder innan slutsignalen. De gjorde det på en mycket billigt dömd straff. Det var andra gången vi dömdes av usle radioprataren Lars-Inge Andersson. Det var också andra gången han blåste en fullständigt oförklarlig straff till hemmalaget.
Hyssna missade sin. Det gjorde inte Björketorp.
2-0 var förstås ett dråpslag, och när hemmalaget dessutom gjorde 3-0 just efter pausen rasade vi ihop. Andra halvlek bjöd på tragiskt och uppgivet spel. Först vid underläge 5-0 kunde vi resa oss lite och hyfsa till siffrorna.
Först forcerade Marcus in 5-1 efter Henrikssons förarbete, sedan sprang Bullen igenom på en utspark från Räkan och satte dit 5-2.
Att få stryk av fjolårets division V-lag är ingen katastrof. Det som inte var bra var att vi slutade spela efter 3-0. Det positiva var spelet under första halvlek, och att Patrik Tilly visade fina takter som högerback.