FC Kabel Åttio - Hols IF 3-0 (2-0)
Ryda Sportfält, 12 maj kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (17) Jukka Paananen (Marcus Nilsson)
2-0 (37) Johan Rydén (Edvard Antonsson)
3-0 (71) Edvard Antonsson (Niklas Johansson)
Kabels lag: Viktor Svenkvist -
Henrik Ådahl, Kalle Åkerström, Henrik Malm, Mikael Bäck -
Marcus Nilsson, Mikael Johansson, Jukka Paananen, Niklas Johansson -
Mikael Aronsson och Edvard Antonsson.
Avbytare: Magnus Henriksson, Johan Rydén,
Olle Rydsjö och Peder Hallberg.
Bäste Kabel: Henrik Ådahl och Jukka Paananen.
Varning: Magnus Henriksson och Henrik Malm.
Utvisning: -
Publik: Ca 40 personerKommentar
En ny härlig arbetsseger. Även i tredje matchen, med tredje målvakten, vann vi på defensiv disciplin och offensivt tålamod.
För andra matchen i rad var det oroligt i truppen inför matchen. Styrelsen hade satt den 9 maj som deadline för att betala spelaravgiften, sedan skulle vi ställa över de som släpade efter. Flera var som vanligt sent ute med betalningen. Det gjorde att det fanns fler faktorer än vanligt att ta ställning till. En oturlig försovning gjorde att Gurra Risinger ställdes utanför laget - en petning som skapade en ganska hätsk debatt.
På minuskontot fanns även att Zamora var fortsatt krasslig. Han ersattes den här gången av Ville. Dessutom var Larsson på semester i Egypten.
Trots att vi kom till spel utan seriens bäste målvakt, vår mest konstruktive mittfältare och vår bäste målskytt var det ett starkt lag vi ställde på benen. Det är ett bevis på att konkurrensen i truppen är riktigt tuff. Utöver Zamora, Larsson och Risinger fanns följande A-lagsaktuella spelare utanför 15-mannatruppen: Freddy, Martinsson, Jocke, Bamse, Foppa, Stellan och Lien. Dessutom är snart nye Johan Fagrell spelklar, vilket gör laguttagningen ännu svårare. Än mer angenäma problem får vi till sommaren när Eriksson och kanske även Rasmus kommer hem igen.
Vi inledde matchen ganska bra, men efter sju-åtta minuter hade Hol jobbat sig in i det. De skaffade sig också en riktigt bra möjlighet att ta ledningen. På returen efter en frispark från just utanför straffområdet stod plötsligt en av deras spelare helt fri, bara tre meter från mållinjen. Skottet var stenhårt, men gick rakt mot Ville som reagerade blixtsnabbt och lyckades styra bollen över ribban. Det kan ha varit en matchavgörande räddning - det är nämligen inte lätt att komma i underläge på Rydas ojämna underlag.
Efter en dryg kvart tog i stället vi ledningen. Årets sjätte mål var det fjärde som gjordes på en fast situation. Snacka om god utdelning. Marcus slog en hörna som passerade precis över framrusande Johan och Kalle, men hamnade hos Jukka, som tog emot och lobbsköt in bollen i bortre hörnet. I sin 13:e seriematch för A-laget fick Jukka äntligen spräcka nollan framåt. Det var snyggt, och välförtjänt - trots allt.
Strax efter målet hade Hol sprungit av sig i solen. Vi kunde flytta fram mer och mer folk, och hade ett ganska säkert grepp om matchen. Flera gånger kom vi runt på kanterna, men inläggen höll inte speciellt hög klass. Dessutom fuskade forwards med löpningarna mot första och andra stolparna, vilket gjorde att vi blev stillastående i straffområdet.
Med knappt tio minuter kvar att spela kom 2-0. Edvard sprang sig loss till höger, men fick lite problem med bollkontrollen på det studsiga underlaget. Han spelade in till Johan, som snubblade sig igenom tre Holförsvarare och stötte in bollen med yttersidan. Det var hans 95:e mål i sin 203:e seriematch.
I halvtid kändes ledningen bergsäker. Hol gick på knäna medan vårt lag var piggt och fullt av självförtroende. Vi gick igenom hur vi skulle agera på deras crossbollar från ytterback, annars gällde det bara att hålla uppe tändning och löpvilja.
Tyvärr bjöd vi in Hol i början av andra halvlek. Vi gick inte ut och sprang sönder dem igen, utan lät dem få alldeles för stora ytor. Orsaken fanns att finna i att forwards och yttermittfältare låg kvar lika högt som de kunde göra i slutet av första halvlek när Hols mittfältare var trötta.
Nu var Hols spelare pigga och vi kom i numerärt underläge på mitten hela tiden. Det gjorde att våra centrala mittfältare fick springa sig trötta i defensiven, och inte orkade följa med i anfallen. Därmed fick vi inte fram så många konstruktiva bollar till anfallare och yttrar, utan började spela mest på chans.
Efter 20 minuter började det se smått krisartat ut. Hol kom närmare och närmare vårt mål. Flera gånger hängde reduceringen i luften. Då ropade Johan ner yttrarna, vilket gjorde att vi fick större trygghet på mittfältet. När den justeringen höll på att genomföras drog Niklas upp en kontring på vänsterkanten.
Han spelade fram till Edvard som kom perfekt i djupled. Sparsörsförvärvet höll undan en motståndare och tåade in bollen i bortre hörnet. Det kändes som spiken i kistan. Att Hol skulle orka göra tre mål på oss under de cirka 20 minuter som återstod kändes uteslutet. För Edvard var det första seriemålet i brunt, och eftersom han lovat att göra tio i år har han nu bara nio kvar.
Även om gästerna hade ett par bra lägen till ett tröstmål på slutet var det vi som hade den allra bästa chansen. Micke Johanssons lobb bromsades dock av målvaktens fingrar, och en back hann upp bollen innan den passerade mållinjen.
Ville blev andre Kabelmålvakt i år att hålla nollan. Att vi bara skulle släppa in två mål på de tre första matcherna kändes som ett önsketänkande när man såg lottningen i våras. Nu är det ett faktum - mycket tack vare en kombination av bra målvaktsinsatser och hårt arbete från samtliga 14 utespelare.
Ville blev hjälte på fler än ett sätt den här torsdagen. I första halvlek hittade han en liten nyckelknippa vid sitt mål. Under andra halvlek kom en liten grabb på cykel och frågade efter borttappade nycklar. När vi hade dem blev han överlycklig.
- Hälsa er målvakt och tacka - och säg att jag älskar honom, sa grabben.
FC Kabel Åttio älskar att vara med i serietoppen. Kan vi fortsätta jobba stenhårt defensivt och ha tålamod offensivt finns goda möjligheter till en placering topp-fyra. Fast då krävs det alltså uppoffrande jobb från samtliga. Nästa gång vi drar på oss blåställen blir på Holmängen i Töllsjö nästa fredag.