Hedareds BK - FC Kabel Åttio 0-1 (0-0)
Hedbyvallen, 6 juni kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (75) Mikael Johansson
Kabels lag: Viktor Svenkvist -
Joan Ivarsson, Henrik Ådahl, Henrik Malm, Mikael Bäck -
Marcus Nilsson, Peder Hallberg, Andreas Larsson, Magnus Henriksson -
Mikael Aronsson och Gustav Risinger.
Avbytare: Mikael Johansson, Olle Rydsjö, Edvard
Antonsson, Niklas Johansson och Mikael Martinsson.
Bäste Kabel: Hela laget.
Varning: Peder Hallberg och Joan Ivarsson
Utvisning: -
Publik: Ca 30 personerKommentar
Efter ett steg i rätt riktning i och med matchen mot Gånghester som slutade oavgjort, väntade en av seriefavoriterna Hedared i en tät match.
Några återbud hade regnat in, både Fagrell och Johan var indisponibla p.g.a. sjukdom och hemvändande Elfsborgsspelare men luckorna fylldes snabbt ur den än så länge breda truppen.
Kabel såg taggade ut i omklädningsrummet före match och när matchen väl var igång visade de att de hade lärt sin läxa. Föredömligt rullades bollen runt i backlinjen och vi spelade på få tillslag. Defensivt höll vi också ihop laget och det tog inte lång stund innan vi kom runt på kanterna.
Hedareds svagaste spelare var ytterbackarna och Bullen kom runt fint några gånger. Målvakten var helt borta men Bullen var tyvärr felvänd och ensam vid straffpunkten tvingades han snurra runt och med bakåtvikt skjuta. En Hedaredspelare hann upp det lösa skottet på mållinjen.
Den bästa chansen fick dock Risinger efter att Edvard snyggt nickat ner bollen på djupet efter ett kort uppspel från målvakten. Risinger gjorde löpningen perfekt men i skottögonblicket halkade han till och sköt utanför.
Nu var han inte ensam om att halka - samtliga bruna mittfältare och anfallare slant vid något tillfälle vardera. Synd för vi skapade många bra chanser. Marcus bröt in från kanten och rann igenom hela Hedareds centrala mittfält. Tåpajen strök tätt utanför stolpen.
Den sista riktigt vassa bruna chansen i första stod Larsson för på frispark. En hårt skruvad boll från ca 5 meter utanför straffområdet som målvakten inte kunde hålla. På returen kom Gustav rusande men bollen kom för högt och bollen gick någon decimeter över. Det hade kunnat bli ett psykologiskt viktigt mål...
Med gott självförtroende kunde Kabel gå till vila med 0-0 och visshet om att om vi fortsatte på den inslagna vägen så skulle målen trilla in.
Nu visade det sig att Hedared hade fler vapen att sätta in. Britten Tony kom in på mittfältet med sina patenterade vändningar och vänstermackor och duktige anfallaren Blerim gick fram som en ångvält i Kabels mittförsvar. Tony fick söka sig in i mitten och slå bollar mellan Kabels mittfält och försvar.
Dessa varvade han med bollar långt ut på deras högerkant där Bäck fick slita för att hänga med. Hedared kom ut som ett nytt lag - Kabel var tillbakapressat.
Arbetsmoralen var det dock inget fel på - däremot var Kabels massiva övertag i bollinnehav som bortblåst. Hedared satte hög press med tre spelare och Kabels innermittfält fick det tufft att vårda bollen.
När brunt väl skapade något var det på kanterna, både Niklas och Marcus fick några fina löpbollar som kunde ha resulterat. Tyvärr fanns det inte tillräckligt med folk i straffområdet. Bullen fick också en bra chans till vänster utanför målområdet men sköt i gaveln.
Hedared fortsatte att oroa framförallt mellan backlinje och mittfält och skapade också några farliga frisparkar och hörnor men ingen nick gick riktigt nära. En riktigt het chans fick de - ett hårt skott mot bortre när brunt inte pressade skytten tillräckligt - Ville reflexräddade med vänsterarmen och styrde bollen ut till vänster där vi kunde rensa undan.
Med en kvart kvar såg det tungt ut för brunt men efter ett av våra få uppspel, även nu på kanten, hamnade bollen i gröten i straffområdet. Hedared halvrensade med en nick och bollen damp ner vid Micke Johanssons fötter utanför straffområdet. Micke drog till med ett hårt nerpressat skott som tog på en hemmaspelare innan det rann in vid stolproten. Rättvist? Nej, men förlösande. Glädjeyran var stor!
Nu öppnades kranen till de dolda krafterna i de bruna kropparna och en köttmur organiserades på vår planhalva. Alla slängde sig helhjärtat och det var med tur och skicklighet som vi lyckades freda vårt mål.
Med bara minuter kvar på klockan blev det ett flipperspel i straffområdet och till slut hamnade bollen vid bortre stolpen hos en hemmaspelare. Ville rusade över och kunde med nöd och näppe styra skottet till hörna. Hörna blev farlig - returen damp ner utanför straffområdet men ännu en gång offrade sig de bruna och rensade bollen. Hedareds desperation kom fram - Micke Olofsson stämplade fult Peder över hälsenorna i tumultet och deras nummer nio med mohikanfrisyr satsade fullt med dobbarna före i flera närkamper. Lien ville inte vara sämre och hade ca tio minuter tidigare tagit ett gult med en fin kapning på högerkanten. Även Peder samlade ihop till ett gult efter ihärdigt skav.
Matchuret tickade dock ut och domaren blåste av tillställningen och Kabel tog ännu en uddamålsseger på Hedbyvallen. Vilket nummer i ordningen var det?