FC Kabel Åttio - IK Friscopojkarna 2-2 (0-1)
Ryda Sportfält, 30 juni kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (42) Bahram Daneshmand
0-2 (62) Bahram Daneshmand
1-2 (78) Henrik Ådahl (straff)
2-2 (89) Johan Platenik (Edvard Antonsson)
Kabels lag: Stefan Persson -
Joan Ivarsson, Henrik Ådahl, Henrik Malm, Mikael Bäck -
Olle Rydsjö, Mikael Johansson, Jukka Paananen, Magnus Henriksson -
Gustav Risinger och Edvard Antonsson.
Avbytare: Johan Rydén, Peder Hallberg, Andreas Larsson,
Mikael Martinsson och Johan Platenik.
Bäste Kabel: Mikael Bäck och Olle Rydsjö
Varning: -
Utvisning: -
Publik: Ca 10 personerKommentar
Uthålliga Kabel Åttio slog till på slutet - igen. Trots att vi spelmässigt sett gjorde årets bästa insats säkrade Pinnen poängen först på en av matchens allra sista sparkar.
Resultaten i serien tidigare under veckan hade gått vår väg, och plötsligt satt vi där med en fribiljett in i toppstriden igen. Vid seger skulle vi bara vara sex poäng från serieledning och tre från kvalplats. Oavgjort skulle också innebära vissa möjligheter att haka på, medan förlust skulle leda bort från toppen igen.
Vi visste att Frisco var ett av seriens mest formstarka lag, och att de var sanslöst revanschsuget efter den tunga 3-0-förlusten mot oss i premiären.
- Äntligen, den här matchen har vi väntat på i två månader, sa tränaren Jörgen Ahlgren när Johan ringde och hälsade gästerna välkomna.
Vi var dock också rejält laddade. Återigen ställde vi upp utan fyra av våra bättre offensiva spelare i form av Niklas, Marcus, Fagrell och Bullen. Trots det kändes det inför matchen som att vi var ett klart betydligt bättre lag än i premiären.
Vi kopplade också redan omgående ett litet grepp om matchen. Vi hade mycket bollinnehav på egen planhalva, och kom också i ett par hyfsade framstötar på kanterna. Speciellt många vassa chanser kan man dock inte säga att vi skapade.
Den bästa kom på en inkastvariant som vi hade övat in under träningen torsdagen före midsommar. Johan kastade, Edvard nickskarvade och Pinnen kom perfekt på ytan bakom. Precis när veteranen skulle skjuta fick han en rejäl knuff i ryggen som gjorde att bollen for förbi. Den utmärkte domaren Ulf Andersson från Sparsör var på väg att föra pipan till munnen, men hindrade sig halvvägs.
Det var ett av få felbeslut från Andersson, för varför skulle Pinnen lägga sig frivilligt när bollen kom perfekt och han hade fritt skottfält från fem meter?
Under en period i mitten av halvleken föll vi hem för långt, tappade spelavstånden och därmed också vårt spel. Frisco lyckades dock inte få till mer än ett par hörnor av spelövertaget.
I halvlekens slutskede fick Pinnen ett nytt mycket bra läge efter att Johan spelats loss till höger. Ordförandens inlägg hamnade dock någon decimeter för långt bak för att veteranen skulle få riktigt bra träff.
Knappt en minut senare, och med bara tre kvar på halvleken kom Friscos ledningsmål. Det kom på ett grovt misstag från vår sida. Som siste gubbe misslyckades Ådahl med att spela fram bollen till Malm. Ådis passning hamnade istället rakt på Friscos enda riktiga klasspelare, Bahram Daneshmand, som var iskall när han rullade in bollen vid sidan av Zamora.
Det var ett tungt baklängesmål, men det var ett mål av den sorten man riskerar att få mot sig när man försöker spela sig fram.
Vi försökte lyfta huvudena i halvtid, och passade dessutom på att möblera om i laget. 4-3-3 blev ju ett segerrecept senast mot Vänga, och nu fick det mer offensiva spelsättet återigen chansen. Jukka kände sig krasslig och klev av. Peder hoppade in i hans ställe. I övrigt gick Johan ner på mitten, medan samtliga första halvlekens yttermittfältare placerades i anfallet.
Omdispositionen gav snabbt spelmässigt resultat. Vi fortsatte att ha mycket boll, men kom nu 15-20 meter längre upp i banan och fick bra tryck på Friscogänget. Återigen skapade vi ett bra läge på en inkastvariant. Från nära håll, men ur halvdålig vinkel, avslutade dock Olle i burgaveln.
Spelet var nu hela tiden förlagt till Friscos planhalva.
Därför kom 0-2 som en riktig kalldusch. Lien missbedömde en panikrensning från Friscos mittförsvar. Den låga solen och den flacka bollbanan ställde till det för den Töllsjöbördige högerbacken, som fick se bollen passera just över huvudet. Det blev ett två-mot-tvåläge där långhårige Göran Hedén slog ett millimeterpass från vänsterkanten till sylvasse Daneshmand. Från straffområdeslinjen slog Friscos klasspelare till direkt med ett kliniskt avslut.
Vi hade fört matchen, och utan att ha spelat sig fram till ett enda riktigt avslut hade Frisco 2-0. Just där kändes det vansinnigt tungt att vara Kabelspelare. Samtidigt fick man en inblick i hur Friscospelarna måste känt sig i premiären…
Under cirka en kvart efter det andra målet trampade vi mest vatten, och ett missriktat Friscoinlägg höll på att förstöra dagen fullständigt. Som tur var damp bollen ner i ribbans överkant.
Med lite drygt en kvart kvar gjorde vi ett sista försök att nå en kvittering.
Ett högerinlägg gick rakt igenom straffområdet till Larsson, som höll på att passera en motståndarförsvarare när denne tog handen till hjälp.
Straffen slog Ådahl säkert i mål - vi hade vittring.
Minuterna därefter hade vi några halvchanser till kvittering, bland annat fick Micke M en bombträff på en studsande boll. Skottet for dock strax över ribban.
Johan gjorde några byten, och i näst sista minuten fick vi en frispark långt ute på vänsterkanten, ungefär 30 meter från mål.
- Upp med alla, ropade Johan.
Alla bruna utom Zamora och Olle tog plats i Friscos straffområde. Olle skruvade in bollen snyggt. Edvard kom högst och nickade ner till Pinnen som från nära håll tryckte in kvitteringen i nättaket.
Med nummer 80 på ryggen räddade han poängen. Tidigare hade den tröjan verkat vara förföljd av något slags förbannelse, eftersom den som burit den oftast gjort en halvdan eller svag insats. Den här torsdagen var 80 ett lyckonummer.
Oavgjort var helt klart ett rättvist resultat.
Vi hade visat stor skicklighet i passningsspelet, och överraskat Frisco.
- Så bra ni kämpar och sliter, sa en imponerad motspelare.
- Vi skall nog vara glada för den här poängen. Ni var tunga att möta. Det är nog tur att vi mötte er så här tidigt, sa Friscotränaren sedan han hört att vi blivit bättre och bättre för varje match - och att vi väntar förstärkning till hösten. Totalt slet vi alltså till oss fyra fina poäng mot Frisco. Även i den här matchen gjorde vi en lysande laginsats där alla kan kvittera ut överbetyg. Trots att vi totalt sett var värda alla tre poängen var nog ingen direkt missnöjd med oavgjort. Tvärtom gick FC Kabel Åttios spelare till sommaruppehåll med leenden på sina läppar.