Hols IF - FC Kabel Åttio 3-1 (1-0)
Hols IP, 14 augusti kl. 18:00

Målskyttar: 1-0 (39) Fredrik Käck
2-0 (75) Stefan Gäreman
2-1 (85) Mikael Aronsson (Marcus Nilsson)
3-1 (89) Stefan Gäreman
Kabels lag: Stefan Persson -
Joan Ivarsson, Henrik Ådahl, Henrik Malm, Mikael Bäck -
Andreas Larsson, Mikael Johansson, Andreas Eriksson -
Johan Fagrell, Edvard Antonsson och Mikael Aronsson.
Avbytare: Niklas Johansson, Rasmus Svensson,
Olle Rydsjö och Marcus Nilsson.
Bäste Kabel: Marcus Nilsson och Mikael Aronsson
Varning: Niklas Johansson och Andreas Larsson
Utvisning: Mikael Bäck (grov, 30)
Publik: Ca 25 personerKommentar
Matchen mot Hol var en mycket viktig match. Seger och vi skulle kunna hänga på i toppen. Förlust och vi skulle få kämpa om platserna i mitten av tabellen.
Laget gjorde en mycket bra inledning. Första halvtimman var helt och hållet Kabels. Kabel ställde upp med 4-3-3 för att sätta högre press. Det blev lite rörigt på innermittfält för anfallet kom inte riktigt in i det defensiva jobbet och mittfältarna blev lite väl ensamma.
Nu var det dock inte så illa ställt trots detta. Stefan fick göra en enda räddning under denna period men den var desto svettigare. En ensam Holspelare rann igenom mittförsvaret på en låg lurig boll från mittfältet. Ensam med Stefan lade han bollen mot stolpen men Stefan var långt ute och gick ner och gjorde en kvalificerad benparad och räddade till hörna.
Framåt gav den offensiva uppställningen utdelning i form av chanser. Framförallt var det på vänstern vi kom runt. Niklas och Fagrell kom runt flera gånger och slog både inlägg och passningar snett, inåt, bakåt. Eriksson och Mackan fick varsin chans på passningar från vänsterkanten. Eriksson höll tyvärr inne på skottet och försökte spela och Mackan drog till på volley. Bollen gick strax utanför och dessutom lite högt. Brunt var också nära flera genombrott centralt.
Sedan kom "olyckan". Syndare Bäck drog på sig en grov utvisning när han inte kunde kyla av sig efter att ha fått en eftersläng. Hol-spelaren åkte i marken med en knuff och Bäck åkte av planen. Sedan tog Hol över sista kvarten pga oreda i vårt lag och tog även ledningen efter att deras anfallare fick vända upp i straffområdet. Olle hade fallit ner i backlinjen för att hjälpa till och tyvärr lyste ovanan av backspel igenom och Olle tappade sin spelare. Tråkigt.
Andra halvlek dominerade Kabel totalt trots att vi bara var tio man på planen. Första avslutades 4-3-2 men i andra gick vi över till 3-4-2 och kunde ta tillbaka mittfältet. Skotteffektive Stefan Gäreman stod för Hols farligheter vilka var lätträknade. De tvingades hela tiden till skott i svåra lägen utom i ett fall. Hol utökade dessvärre ledningen till 2-0 efter en fin prestation av nämnde Gäreman. Först lurade han både Lien och Ådahl grundligt och stänkte sedan in bollen utom Stefans räckhåll.
Vi ägde som sagt halvleken trots numerärt underläge. Hol slutade jobba och vi rullade bollen föredömligt. Samtliga spelare i brunt gick in i närkamperna med hela hjärtat. Fagrell och Bullen var riktigt starka på topp och jobbade kopiöst. Mittfältet slet även de, löpviljan blir svåröverträffad i kommande matcher.
Vi fortsatte det hårda jobbet och skapade fina chanser. Mackan kom runt på vänstern och lade en lyra med höger yttersida mot andra stolpen där både Niklas och Bullen kom helt rena. Kommunikationen brast tyvärr och Bullen nickade strax utanför krysset lätt bakåtlutade. Niklas kunde fått den helt rättvänd på fötterna. Niklas lade från ett bra läge till vänster om straffområdet, en frispark snett bakåt till Larsson som tyvärr vek foten för långt och bollen gick över till höger om mål.
Fagrell fick också en fin chans när han bröt in i mitten från vänsterkanten och tog ett skott strax utanför straffområdet. Bollen smet just över ribban.
Larsson bäddade för kvitteringen med en genomskärare till Marcus på högerkanten. Marcus lade in den lågt precis utom räckhåll för mittbacken coh Bullen var helt själv med målet då även målvakten hade trott att backen skulle hinna. Vi hade reducerat med ca fem minuter kvar. Sedan kom alltså deras 3-1-mål i slutminuterna när vi låg högt upp med laget. Gäreman punkterade matchen med ett fint placerat skott vid Stefans vänstra stolpe.
Alla gjorde dock en riktigt fin insats matchen igenom och kämpade för att rulla bollen lätt. Fagrell, Bullen, Mackan, Ådahl och Eriksson var särskilt heta. Stefan gjorde en riktigt svettig räddning i mitten av första och höll även några svettiga skott i andra. På målen var han tyvärr chanslös.
Att vi gjorde en bra match märktes även i Hols rapportering av matchen till Borås Tidning. Där kunde man dagen efter läsa:
"Matchen var helt jämn fram till minut 30 då Kabel Åttio fick en man utvisad. Hol drog nytta av utvisningen och tog också ledningen. Många trodde att målen skulle trilla in men, Kabel Åttio gav sig inte och Hol fick kämpa för att behålla sin ledning. - Det märktes inte att de var en man mindre, säger Leif Torstensson i hemmalaget. Tills slut fick ändå Kabel Åttio kapitulera men laget föll med flaggan i topp."
Summering: ingen toppstrid för Kabel men vinner vi resten av matcherna kan vad som helst hända. Topp 5 är definitivt möjligt. Nya tag mot Töllsjö på fredag!