FC Kabel Åttio - Norrmalms IK 9-0 (4-0)
Ryda Sportfält, 26 augusti kl. 18:30

Målskyttar: 1-0 (14) Henrik Ådahl (straff)
2-0 (24) Olle Rydsjö (Johan Rydén)
3-0 (29) Gustav Risinger (Rasmus Svensson)
4-0 (34) Mikael Aronsson (Stefan Persson)
5-0 (49) Henrik Ådahl (straff)
6-0 (57) Andreas Eriksson (Henrik Malm)
7-0 (74) Johan Fagrell (Johan Rydén)
8-0 (81) Gustav Risinger (Mikael Johansson)
9-0 (85) Johan Fagrell (Johan Rydén)
Kabels lag: Stefan Persson -
Henrik Ådahl, Kalle Åkerström, Henrik Malm, Joan Ivarsson -
Olle Rydsjö, Andreas Eriksson, Andreas Larsson, Johan Rydén -
Johan Fagrell och Gustav Risinger.
Avbytare: Rasmus Svensson, Daniel Johansson, Mikael
Martinsson, Mikael Johansson, och Mikael Aronsson.
Bäste Kabel: Andreas Larsson
Varning: -
Utvisning: -
Publik: Ca 10 personerKommentar
Brun brassepropaganda. Det var vad som spelades upp på Rydas A-plan den här underbara fredagskvällen på Ryda.
Storsegern bärgades nämligen efter en helgjuten insats. De kablar som de senaste åren haft sorgligt svårt att köra över bottengäng skötte den här dagen uppgiften med bravur.
Här kommer den sköna målkavalkaden:
1-0 i 14:e: Vi får straff sedan Andreas Eriksson inte fällts i straffområdet. Däremot anser domaren att Eriksson störs så mycket när han glider förbi ett utsträckt ben att det är befogat att blåsa. Det är absolut korrekt enligt regelboken, men likväl sällan som någon vågar blåsa straff för liknande händelser. Ådahl sätter säkert bollen till höger om Norrmalms målvakt.
2-0 i 24:e: Dagens vackraste anfall. Ett uppspel från Ådahl når Fagrell på vänsterkanten. Vår nye anfallare håller i bollen och drar sig samtidigt några meter in i planen. Johan ropar på överlapp längs kanten, och i precis rätt läge klackar Fagrell ut bollen. Johan blir sopren till vänster. Han lyfter blicken, ser att Olle kommer i en fin löpning i mitten och slår ett tidigt inlägg bakom backlinjen. Olle kommer perfekt, men håller på att förstöra friläget då han snubblar till i mottagningen. Han återfår dock balansen, och är så fri att han säkert kan rulla in bollen bredvid målvakten på sitt andratillslag. Detaljen med klacköverlapp hamnar definitivt under vinjetten överkurs.
3-0 i 29:e: I efterdyningarna till ett långt inkast från vänsterkanten kommer bollen tillbaka till kastande Johan, som slår ett inlägg mot bortre stolpen. Bollen hamnar hos Rasmus som är ur vinkel och inte kan avsluta. Han väljer att lyfta tillbaka in i mitten. Där tar Gurra likt rymdfärjan Challanger av rakt upp i luften och skallar in bollen till höger om målvakten. Återigen ett snyggt mål, där Gurra visar sin makalösa spänst.
4-0 i 34:e: Efter en av få Norrmalmshörnor plockar Zamora ner bollen och söker uppspelsmöjlighet. Två kablar ligger för kontring på mittlinjen. Vår målvakt väljer en lång utspark mot Bullen i mitten. Då Norrmalms libero missbedömer den flacka utsparken blir Bullen helt ren och kan stöta bollen förbi den utrusande målvakten.
Första halvleks målskörd stannar vid fyra mål, vilket är i underkant då vi borde ha gjort ett par till. Vi bränner nämligen bland annat de två bästa chanserna. Både Eriksson och Micke J missar totalöppet mål. Erikssons volley på Johans fina högerinlägg smiter precis utanför och Micke får en riktig snedträff när kassen är helt tom. Bollen går till en offsidestående Bullen i stället för in i nät.
På avdelningen fina chanser skall även nämnas att Karl-Fabio är ytterst nära att få göra sitt första A-lagsmål redan i matchinledningen. Hans skott på hörna räddas dock på mållinjen.
5-0 i 49:e: Vi får en till synes helt feldömd straff då Gurra faller av egen kraft i duell med Norrmalms målvakt och libero. Ådahl sätter bollen säkert till vänster om målvakten.
- Det är bara att ramla i straffområdet, ropar Norrmalms målvakt när gästerna får en hörna minuterna efter 5-0-straffen.
Kanske. Men tyvärr för honom och de andra zebrarandiga är det sista gången gästerna är så långt fram i planen.
6-0 i 57:e: Frisparksmål. Eriksson hinner före målvakten på Malms höga inläggsfrispark från vänsterläge i mittcirkeln. Till höger, precis utanför målområdet, stöter vår löpstarke mittfältare bollen förbi målisen.
7-0 i 74:e: Snyggt vänsteranfall som börjar till höger. Bollen rullas fint i backlinjen från Lien på högerkanten, över till Ådahl till vänster. Han sätter sitt uppspel på fötterna på yttermittfältaren Johan, som i sin tur tunnlar Norrmalms högerback. Precis när gästernas backlinje stannar för att ställa offside spelar Johan loss sin namne Fagrell till vänster. Det blir ett två-mot-ett-läge där Norrmalms libero har att välja på att stöta mot Fagrell eller täcka passning till Gurra i mitten. Liberon täcker Gurra vilket gör att Fagrell ställs ensam med målvakten. Avslutningen är högklassig, bollen sitter högt till höger.
8-0 i 81:a: Micke J bryter fram centralt, och när backlinjen stannar för att ställa offside petar han ut bollen till Gurra på högerkanten. Gurra har med sig folk i straffområdet, men väljer att ta med sig bollen ett par steg inåt och sedan själv lossa bössan. Träffen är ren, och det hårda skottet går in lågt mellan målvakten och första stolpen.
9-0 i 85:e: På nytt ett mål från vänsterkanten. Johan spelar återigen fram sin namne Fagrell, som den här gången får bollen till vänster just utanför straffområdet. Han avancerar cirka tio meter inåt i planen, och när luckan kommer avlossar han ett skott som går över Norrmalms målvakt och in i mål.
Vi är även på gång att göra 10-0 i 90:e, men precis när Fagrell har vänt bort motståndarförsvaret och är ren inne i straffområdet blåser domare Winbo från Herrljunga av matchen. Vi får vara nöjda ändå.
Totalt sett hade vi en liten downperiod mellan det sjätte och det sjunde målet. Vi spelade även då ganska hyfsat, men framför allt Bullen var alldeles för het och förstörde tre-fyra riktigt bra anfall genom att springa offside.
Förstås brände vi en hel del även i andra halvlek. Eriksson gick på första stolpen på ett högerinlägg, och var mycket nära att styra in bollen. Olle drog returen med vänstern, och skottet nickades bort på mållinjen, nära krysset.
Dessutom hade Rasmus två öppna lägen på inlägg från Johan utan att få till avsluten, en nick efter hörna räddades på mållinjen och så vidare.
Det var helt enkelt en mycket bra insats spelmässigt sett, där vi gjorde precis som vi hade sagt. Vi rullade runt bollen och väntade på rätt läge i offensiven, och vi stressade sönder Norrmalm defensivt. Suveränt.
Låt vara att Norrmalm är ett riktigt uselt lag. De skall dock ha all heder av att de faktiskt inte rasade ihop mentalt, utan kämpade så mycket de bara kunde i 90 minuter. På ett sätt var det här kanske den bästa match mot uselt motstånd FC Kabel Åttio någonsin gjort.
För tittar man på våra största segrar genom tiderna är förstås 10-0 mot mittenlaget Målsryd från 1992 en klart större prestation sett till motståndet. Då behövde vi dock inte storspela för att målen skulle rasa in. Gästerna gav upp fullständigt redan efter en kvart i underläge 2-0, och med två man utvisade.
I vår förra 9-0-seger, den 1999 mot Sveriges sämsta lag Winno, behövdes det inte heller någon stor spelmässig insats under 90 minuter. Det var den matchen man mest minns för att en hemmaspelare som gnällde på ett domslut fick följande svar från domaren Roger Herngren:
- Om du är så duktig på att döma kan vi ju ta och byta uppgifter. Det kan ju inte krävas så mycket för att vara avbytare i Winno...
9-0 mot Norrmalm kommer man bäst att minnas för att det var den gruvliga revanschen för vårens förlust, och för att vi spelade riktigt fin fotboll i 90 minuter. Även om fokuseringen kanske inte var 100-procentig hela tiden sjönk vi aldrig ner i Norrmalmstempo.
Just det faktum att det känns som att vi numera vet hur vi skall göra för att hålla uppe tempot gjorde segern extra skön. Att vi radade upp läckra anfallskombinationer gjorde inte saken sämre.
Sex poäng och 14-2 på tre dagar är man inte bortskämd med. Speciellt inte då det handlar om två matcher som under våren gav 0 poäng och 2-7 - vi snackar positiv utveckling.
Zamora höll nollan för tredje gången i år. Totalt har vi sex nollor i serien - tangerat klubbrekord. Dessutom har vi en klar chans att sätta nytt poängrekord. Med fem matcher kvar att spela krävs minst nio poäng till.

Bilder
Hög press Linjen Gurra
Matchbild Matchbild Segervrål 1024*768!!
Stretching Nöjda!