FC International - FC Kabel Åttio 0-3 (0-0)
Borås Arena, 23 oktober kl. 16:00

Målskyttar: 0-1 (47) Marcus Nilsson ()
0-2 (71) Andreas Eriksson (Mikael Johansson)
0-3 (83) Mikael Aronsson (Andreas Larsson)
Kabels lag: Stefan Persson -
Joan Ivarsson, Henrik Ådahl, Henrik Malm, Mikael Bäck -
Marcus Nilsson, Mikael Johansson, Andreas Eriksson, Andreas Larsson -
Mikael Aronsson och Gustav Risinger.
Avbytare: Mattias Johansson, Olle Rydsjö, Peder Hallberg,
Rasmus Svensson och Magnus Henriksson.
Bäste Kabel: Marcus Nilsson
Varning: -
Utvisning: -
Publik: Ca 10 personerKommentar
FC Kabel Åttio har aldrig släppt in några mål, och är obesegrat på Borås Arena. Fast det här var en seger kliniskt fri från imponerande spel.
Mackan gjorde segermålet och valdes till matchens lirare, men det var en annan spelare som vann matchen åt oss.
Det var nämligen ingen tvekan om att det var Zamora som räddade oss den här söndagen på konstgräset. Eftersom International FF spelar i Alingsås C-reserv hade de två handikappstraffar på oss. Och då vi vet att vi brukar ha svårt att spela ut svaga lag hade ett underläge med 2-0 från start varit mycket tungt.
Nu visade vår målvakt att han hade vaknat på rätt sida. Han låg som ett streck i luften när han motade den första straffen. Möjligen skrämde den kanonräddningen Internationals andre straffskytt, för denne slog sin elvametare utanför.
Det var alltså 0-0 vid avspark. Det kändes skönt, speciellt som vi gjorde en riktigt svag första halvlek. Vi stressade och fick inte till något anfallsspel alls samtidigt som vi bjöd våra motståndare på jätteytor centralt. Som tur var hade inte International förmågan att utnyttja våra bjudningar.
Närmare än ett par hyfsade frisparkslägen kom inte alingsåsarna.
Vi hade ett par bra chanser, men bäst från första halvlek minns man ändå Gurras världsklassnedtagning på en långboll. Han hoppade och fick upp högerfoten ovanför huvudet. Väl där uppe sög han in bollen med tån. Det var en mottagning av yttersta världsklass. De cirka 30 åskådarna på Borås Arena blev mycket förvånade att Gurra ens träffade bollen eftersom han blundade...
I halvtid uppmanade Johan alla att ta det lugnt med bollen, och framför allt poängterades att vi var tvungna att tajta till laget i försvarsspelet. Det blev omgående bättre efter paus, och Mackan gjorde ett tidigt ledningsmål.
Defensivt hade vi bra koll efter paus, även om gästerna var nära en straff redan efter fyra minuter. Vårt anfallsspel kan däremot inte ha givit blivande motståndare någon skrämselhicka. Vi hade nämligen väldigt svårt att komma till avslut. Det var oroande med tanke på att vi var ett mycket bättre fotbollslag än våra motståndare.
Till slut fick vi in två mål till och kunde säkra en säker seger. Mycket för att våra motståndare gick på knäna på slutet. Fast frågan är om vi hade fixat det om inte Zamora räddat straffarna.
Hur som helst lyste följande kanonbudskap i neon på resultattavlan vid slutsignalen:
FC Inter-Kabel Åttio 0-3
Ett något udda budskap då våra motståndare ju heter International FF - i varje fall kallar de sig IFF på sin hemsida. Resultattavlan gav hur som helst en försmak av vårt Champions Leaguedeltagande år 2028...
Positivt var att Zamora höll sin sjätte nolla för året i tävlingssammanhang, och att vi nu har nio raka tävlingsmatchen utan förlust. I nästa omgång får vi årets bästa test på vår defensiv. Då väntar målglada Bollebygd, som vann sin femma i stor stil och är nykomlingar i fyran nästa år. En riktig värdemätare.
Slutligen en rapport minut för minut från FC Kabel Åttios händelselösa världspremiär på Borås Arena:
0 min: Zamora räddade första handikappstraffen, och fick se den andra passera utanför målet.
2.30 min: Mackan frispelad av Larsson, kommer dock för nära målvakten och skjuter rakt på densamme.
28 min: Gurra bryter sig fram på högerkanten och spelar snett-inåt-bakåt. Tre kablar är på väg in i straffområdet. Bäst kommer Gotland, som dock tar världens längsta kliv och därmed inte hinner sätta dit foten.
35.30 min: Bullen snor bollen och är mycket nära att bli helt fri. Får konstigt nog frispark emot sig i sistaläget.
40 min: Bäck stressas av en motspelare, och slår en riktig indianare snett bakåt till Internationals ende forward. Som tur är blir denne så överraskad av friläget att han får bollen för långt ifrån sig och kommer ur vinkel. Zamora och försvaret kan därmed reda ut situationen.
46.46 min: 1-0. Mackan gör på egen hand FC Kabel Åttios första mål på Borås Arena. Han tar sig fram till höger och skjuter från långt håll ett slags fösarskott med höger vrist. Bollen får en fin bana och svävar in över Internationals något tafflige målvakt.
49 min: Inter får ett riktigt bra frisparksläge efter en tröjdragning från Rasmus farligt nära straffområdeslinjen. Vi skall faktiskt vara glada att domaren inte pekade på straffpunkten. Frisparken skjuts över.
70.25 min: 2-0. Micke J kastar ett inkast på vänsterkanten till H-son, som lägger tillbaka bollen. Micke lyfter fram mot Eriksson, som tar sig förbi ett par motståndare med sitt fina förstatillslag. Plötsligt är Eriksson helt fri, och då målvakten mer täcker hörnflaggan än målet är det en lätt sak att rulla in tvåan.
82.45 min: 3-0. Larsson visar vilja på högerkanten och fullföljer även sedan han fått bollen för långt ifrån sig. Det blir en fullträff eftersom Internationals målvakt väljer att försöka rensa istället för att ta upp bollen med händerna. Rensningen tar i magen på Larsson och studsar till en helt fristående bulle, som från två meters håll kan slå bollen i tomt mål.

Bilder