Kronängs IF - FC Kabel Åttio 0-0 (0-0)
Bodavallen 1 april kl. 12:00

Målskyttar: - -
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Joan Ivarsson
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Arvid Roos (debut)
-------------------------
Johan Rydén
Karl Åkerström
Mattias Borgström
Peter Bäckstrand
-------------------------
Jack Andersson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Adam Rylander
Mikael Aronsson
Niklas Jansson
Tommy Sandberg (debut)
-------------------------
Bäste Kabel: David Hagström
Varning: Joan Ivarsson
Utvisning: -Kommentar
Vi hade haft dålig träningsnärvaro under veckan, och tvingades byta alla mittfältare utom en jämfört med senaste matchen. Trots det fick vi oavgjort med mersmak mot ett division fem-lag. Visst har vi en bred trupp 2006.
Det på pappret tuffaste motståndet på försäsongen väntade, och det var återigen jobbigt att få ihop lag. Under veckan hade huvuddelen av snön regnat bort. Det innebar att träningarna hade varit riktiga gyttjebad - dessutom dåligt besökta sådana. Närvaron hade väckt frågor om hur många som verkligen vill försöka förverkliga vår målsättning om serieseger.
Vi var elva man på tisdagen, tolv på torsdagen. Bara fyra man; Adam, Kalle, Ådahl och Larsson, deltog i båda veckans träningar - det är alldeles för få. Det går varken att vila sig i form eller att spela ihop ett lag framför TV:n.
Hur som helst tvingades vi i spelarbristens spår att testa flera gubbar på nya positioner. Bullen fick ta plats på kanten, dessutom infriades Kalles och Adams önskemål om att få spela på centralt mittfält.
Två riktiga bubblare fanns även med i uppställningen. Dels Bocken, som en dryg vecka tidigare var rädd att säsongen var över. Nu dök han upp till samlingen med packad väska, och i händerna en 1,5 liters Sprite och en kolastång. Eftersom vi saknade en mittfältare var han välkommen in i laget.
Dessutom debuterade Tommy Sandberg, efter blott en vårträning - den gjorde han i torsdags.
- Jag hade tänkt att vara med från början av säsongen, men har skjutit upp starten allt eftersom, sa han.
Efter att utan framgång ha försökt flytta matchen från Bodavallens osladdade gyttja till Bodaskolans torra och betydligt mycket mer inbjudande grus kom matchen i gång.
Det var tydligt från början att många var ovana vid zonförsvaret. Kronäng spelade igenom vårt mittfält, och inledningsvis drog vi på oss flera hörnor. Framför allt var det deras forward Daniel Parfält som hittade ytor mellan försvar och mittfält.
Även om Kronäng bara hade ett par riktigt bra lägen under sin press fick David visa klass i målet. Och det gjorde han. Framför allt minns vi en svettig dubbelräddning på en frispark, men även stabilt agerande på inlägg och distansskott samt att han vaket var ute och hämtade förlupna bollar.
Ju längre halvleken led, desto mer offensivt spel fick vi. När signalen ljöd för halvtid hade vi plusstatistik vad gäller klara chanser - trots att Kronängs planhalva var ett mycket svårspelat träsk.
Fördelen med den lättförsvarade planhalva där bollarna stannade för anfallarna fick vi efter paus. Då skapade inte division V-laget speciellt mycket. De hade däremot fortsatt stort övertag vad gäller bollinnehav.
Vi spelade rejält efter paus och tog inga risker på träskmarken, och framåt fortsatte vi att skapa de bästa chanserna. Jack hade den allra fetaste - ett friläge där han rundade målvakten, men en back hann upp bollen nära mållinjen och kunde rensa till hörna. Jack hade två kanonchanser till. Även Niklas "Kinky" hade ett par jättelägen. Bland alla andra anfall minns vi öppna skottlägen för bland annat Bullen, Bocken, Johan och faktiskt två gånger för Kalle.
Det såg skapligt ut framåt. Att vi stod upp väl märktes inte minst på att Kronängspelarna tog ut delar av sin frustration genom att gå in tuffare i närkamperna på slutet. Hade domare Stefan Ågren haft lite större pondus hade våra motståndare dessutom drabbats av en grov utvisning.
Med fem minuter kvar gick Lien in vårdslöst i flera dueller på kort tid, och efter en mycket onödig fällning - som gav vår högerback gult kort - rann det över för en Kronängsspelare. Flera sekunder efter domarsignal sprang han fram och satte ett knä i sidan på en liggande Lien - ett agerande som inte har på en fotbollsplan att göra. Vi valde omgående att byta ut Lien, som inte var i balans. Domaren och Kronäng lät däremot den värste busen spela vidare.
Vårt spel såg alltså totalt sett lovande ut. Ett stort problem är dock att vi inte har lärt oss kompisarna ännu - vi vet knappt vad lagkamraterna heter. Med många nya spelare tar det tid innan man vet hur alla agerar i olika situationer, till exempel hur de vill ha bollen. Den ovanan märktes bland annat genom att ingen löpte in på ytan bakom när Gurra nickskarvade vidare långbollar - något som inträffade flera gånger.
Dessutom finns det en hel del detaljer att fila på när det gäller våra fasta situationer. Och tiden börjar bli knapp. Fram till seriestart återstår fem träningar, tre träningsmatcher och ett träningsläger. Vi får hoppas på god närvaro de närmaste veckorna.
Utöver 15 spelare fanns bruna supportrar i form av Martinsson, Eriksson, Niklas och Nyman närvarande vid Bodavallens gyttja. Fast Nicke stack tidigt:
- Jag skall åka hem och få en skjorta struken, förklarade han.
Vi får hoppas att mamma även tvättar träningskläderna och putsar grusskorna så att Niklas kan träna på tisdag...
Vad gäller matchkläderna tog Lien den väska som sannolikt innehöll årets gyttjigaste dräkter, mitt framför näsan på Gurra. Orsaken till att två man "slogs" om att få tvätta var ett löfte om att den som tog väskan skulle slippa att tvätta någon mer gång i år.