Sparsörs AIK - FC Kabel Åttio 3-2 (0-1)
Sparsörs grus 17 april kl. 15:00

Målskyttar: 0-1 (29) Niklas Jansson
1-1 (61)
2-1 (62)
3-1 (71)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Adam Rylander
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Arvid Roos
-------------------------
Marcus Nilsson
Andreas Eriksson
Peder Hallberg
Peter Bäckstrand
-------------------------
Niklas Jansson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Andreas Larsson
Johan Rydén
Kalle Åkerström
Mattias Johansson
-------------------------
Bäste Kabel: -
Varning: Henrik Malm
Utvisning: -Kommentar
I en timme hade vi genrepet i våra händer, sedan rasade allt. Vi orkade helt enkelt inte i 90 minuter, det var den bistra sanningen. Det som var positivt var att vi ofta anföll snabbt, och på bredd.
Efter en tung vår där skador, sjukdomar, regn, Champions League och slutspelet i hockey hade gjort många träningsmatcher mer eller mindre värdelösa som värdemätare hade vi äntligen ett tämligen ordinarie lag. Visst saknades sju-åtta man som i högsta grad konkurrerar om platser, men det här var första gången vi inte hade sådan spelarnöd att vi tvingades ta in alla tillgängliga - och låta folk spela på platser där de egentligen inte är aktuella.
Att det börjar närma sig seriestart märktes inte minst på träningen inför genrepet. Den vaktmästare som kom till Ålgårdsplanen för att tända strålkastarna blev något förvånad.
- Ni vet väl att det är skärtorsdag? Det trodde jag aldrig, att ni skulle vara här och träna i dag, sa han.
- Skall man gå upp i femman så..., svarade Adam.
Jo, då måste man träna. Fast då krävs det även bättre spel än det vi presterade i genrepet. I motvind på Sparsörs mycket lilla grusplan blev matchupptakten som man kunde förvänta sig, tät och kampinriktad. Sparsör slog mycket långt som vår backlinje och David fick ta hand om. Vår bästa chans in matchinledningen fick Gurra, som var helt fri men fick kämpa så hårt mot snedstudsen att han inte fick till avslutningen.
Sparsör hade flera halvchanser, samt en boll som Malm räddade på mållinjen.
När folk började tröttna och det blev mer ytor för spel började vi sakta hitta lite anfallsvägar. Det var aldrig briljant bra, men när Kinky Jansson på uppstuds dundrade in ledningsmålet från 25-30 meter kändes det inte helt ologiskt.
I halvtid pratade vi om att vårda bollen, och att slå lite mer cross. Den första kvarten spelade vi utmärkt. Vi kom upp bra i press på Sparsörs backlinje och var flera gånger nära att göra ytterligare ett mål. Det såg oerhört stabilt ut, och hemmalagets spelare började så smått gnälla på varandra.
Efter en kvart hände dock något. Under några minuter tog vi tvärslut. Sparsör fick tre chanser på hörna, och den tredje gick in. Inom 60 sekunder hade hemmalaget också tagit ledningen på ett långskott som David inte orkade styra över ribban.
Chocken gjorde att vi tappade spelet. Plötsligt skickade vi bara på chans. 3-1 kom på ett friläge, där Ådahl såg ut att hinna upp bollen innan mållinjen. Han snubblade dock till och fick retfullt se hur bollen tog vägen stolpe in.
De sista tio minuterna samlade vi kraft och fick till en offensiv där vi skapade fyra-fem klara målchanser. Totalt sett var det dock ett svagt genrep. Med åtta dagar till premiären borta mot seriefavoriten Viskafors fanns det anledning till oro. Det spel vi presterade räcker inte till den topplacering vi har satt som målsättning. Vi måste upp flera klasser både spel- och orkesmässigt.