Fritsla IF - FC Kabel Åttio 2-0 (1-0)
Kungaberg 1 juni kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (16) Erik Kalebi (straff)
2-0 (66) Erik Kalebi
   
Kabels lag: Stefan Persson
-------------------------
Henrik Ådahl
Karl Åkerström
Henrik Malm
Arvid Roos
-------------------------
Niklas Johansson
Andreas Larsson
Andreas Eriksson
Mikael Aronsson
-------------------------
Johnny Albertsson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Johan Rydén
Peder Hallberg
Jack Andersson (spelade ej)
Niklas Jansson
Marcus Edwijn
-------------------------
Bäste Kabel: Stefan Persson
Varning: Marcus Edwijn
Johnny Albertsson
Utvisning: -Kommentar
Ett mentalt svagt FC Kabel Åttio sänktes av en man. Fast mest sänkte vi oss själva. Sällan har ett så talangfullt brunt lag spelat så håglöst.
Inför bortamötet med ett av seriens uppstickarlag försökte vi hitta glädjen igen. Snacket om toppstrid var borta, i stället handlade allt om att bygga upp ett eget spel. Och inte minst försöka få tillbaka viljan och gnistan.
Det gick så där. Redan på uppvärmningen slog Jack upp den bristning som gjort att han gått på halvfart de senaste tre-fyra matcherna. Vårt vassaste anfallsvapen fick därmed följa matchen från bänken.
Han fick dock se en mycket bra brun matchupptakt. Vi spelade fin fotboll den första kvarten. Uppspelen satt ofta på forwards, och i nästa skede kom vi runt fint både genom Bullen till vänster och Niklas till höger. Det kändes som att vi hittat grunderna i vårt spel.
Då rasade allt.
Stefan och kvicke Eric Kalebi jagade båda på en långboll. Zamora var knappt före men fick inte ordning på bollen innan kollisionen var ett faktum. Det var inget ojust inblandat och domarsignalen kom oväntat.
Uppskattningsvis blåser en domare av 50 över huvud taget i en sådan situation. 999 gånger av tusen blåser han i målvaktens favör. Boråsdomaren Rasim Avdic var undantaget. Han pekade på straffpunkten.
- Jag blev så förvånad att jag inte ens lyckades bli arg, sa Zamora.
Flera av de mest enögda Fritslasupportrarna instämde efteråt i att det var en något underlig straff.
Duktige Kalebi satte den säkert i mål. I samma ögonblick rasade det bruna laget ihop. Det visade sig att vi hade tagit så stor skada av alla motgångar att vi inte klarade att ta ett baklängesmål. Vi fortsatte att hålla mest i bollen, men när vi kom över mittlinjen var vi stillastående.
Positivt var att vi hade god defensiv kontroll. Utöver den underliga straffen hade Fritsla inte ett skott på mål före paus. I halvtid samlade vi kraft. Det gällde att lyfta alla huvuden, få spelarna att inse att Fritsla var ett enmannalag och att vi hade goda chanser att vända. Inledningsvis i andra halvlek fick vi också till ett par chanser. Niklas hade den bästa, men sköt över.
I samma ögonblick som i skulle byta till 4-3-3 rasade allt igen. En tappad boll på mittplan gav snabb Fritslaomställning, och Eric Kalebi fick bollen i luckan mellan Malm och Arvid. Kalebi höll undan Arvid och satte säkert 2-0.
Resten av matchen är bara att glömma. Vi kämpade i och för sig till oss ett par avslut, men totalt sett var det uppgivet. Säkerheten i försvarsspelet var som bortblåst. Kalebi fick flera gånger vandra in från högerkanten och skapa kaos i vårt lag. Han var riktigt duktig på att skapa utrymme för sin vänsterfot. Dessutom frispelade annars så säkre Kalle en Fritslaspelare. Zamora fick alltså lite att göra på slutet.
Det FC Kabel Åttio som aldrig viker ner sig var som bortblåst. För första gången blev vi faktiskt sämre när vi gick upp på 4-3-3.
Det roligaste under andra halvlek var att lyssna på hemmalagets osannolike tränare. Han kommenterade vartenda domslut, men när vi protesterade från bänken kom:
- Nu får ni sluta döma där borta.
Han uppmanade även till regelbrott.
- Ta en frispark. TA EN FRISPARK, vrålade han.
Kanske var det de ropen som gjorde att matchen höll på att balla ur på slutet. Vi fick två solklara varningar för sena tacklingar, medan hemmaspelarna kom undan gula kort för ett antal efterslängar och våldsamma satsningar. Unge herr Avdic klarade inte sin uppgift, men det gjorde å andra sidan inte vi heller.
Det positiva vi kan ta med oss var att vi återigen spelade bra i anfallsuppbyggnaden. På minuskontot fanns den totala avsaknaden av vilja nära motståndarnas mål.