FC Kabel Åttio - Björketorp 3-1 (2-0)
Borås Arena 27 juni kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (4) Gustav Risinger ()
2-0 (22) Gustav Risinger (Niklas Jansson)
2-1 (52) Johannes Axelsson
3-1 (68) Peter Bäckstrand (Gustav Risinger)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Mattias Borgström
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Freddy Zielinski
-------------------------
Niklas Johansson
Johan Rydén
Peder Hallberg
Peter Bäckstrand
-------------------------
Niklas Jansson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Peter Nyman (debut)
Daniel Johansson
Andreas Eriksson
Marcus Edwijn
-------------------------
Bäste Kabel: Henrik Ådahl
Varning: Peter Nyman
Utvisning: -Kommentar
Vilken uppryckning. Med hjälp av disciplin och hårt arbete tog vi en fin skalp. Dessutom visade vi att vi trivs alldeles utmärkt på Borås Arena.
Det hade regnat rejält i flera dagar. Flera planer i Boråstrakten var illa åtgångna av allt vatten. För att spara Ryda flyttade kommunen matchen till Borås paradarena. Vi protesterade inte.
Efter raset mot Pars hade vi ett nästan två veckor långt midsommar- och VM-uppehåll. Det hade gjort gott. Skillnaden mellan det FC Kabel Åttio som spelade på Götavallen, och det som klev ut på Arenan var milsvid.
Fast förberedelserna var långt ifrån optimala. Närvaron på träningarna hade varit dålig under VM och återbuden duggade tätt. För att få ihop folk fick Johan - som hade kommit hem från Tyskland under förmiddagen - gå rakt in i laget.
Väl ute på planen märktes det inte att vi saknade någon. Vi klev in rejält i närkamperna, och vid bollinnehav spelade vi lugnt runt inom laget. Att inställningen var på topp märktes tidigt. Redan efter drygt fyra minuter ordnade dagens i särklass bäste Kabelspelare - Niklas Johansson - till ledningsmålet. Efter en fin nedtagning lyfte han bollen förbi en motståndare och frispelade Gurra. Vår gasell på topp visade att han var tillbaka i 2005 års form när han sprintade ifrån backarna och rullade in bollen.
Vi fortsatte att hålla ett högt och aggressivt försvarsspel, samtidigt som vi offensivt höll bollen inom laget. Mitt i halvleken kom nästa klassmål. Återigen drog Niklas upp anfallet till höger. Han spelade loss Kinky, som sprang i djupled längs högerkanten. Inlägget var hårt och precist.
I mitten kom Gurra perfekt, och kunde språngskalla in 2-0. Det var riktigt snyggt. Hade man inte vetat att det var division VI, kunde man trott att det var ett allsvenskt mål.
Även om vi föll hemåt lite mer under halvlekens slutskede hade vi god kontroll.
Efter paus orkade vi inte komma upp lika högt i planen i vårt försvarsspel. Delvis berodde det nog på att Björketorp lyfte sitt lag i ett försök att komma ikapp, samtidigt som vi inte ville gå bort oss.
Gästerna fick också en ganska tidig reducering, något som kunde ha skapat oro i våra bakre led. I takt med att vi orkade hålla emot steg dock återigen vårt självförtroende, och en kvart in i andra halvlek var det kontroll. Under en period där var det vi som skapade de bästa chanserna. Peter B fick ett par fina skottlägen från vänsterkanten. Det första misslyckades, medan det andra satt klockrent i bortre burgaveln.
Bäckstrands första seriemål i brunt var snyggt, och punkterade matchen. Resten av matchen spelade vi av effektivt. Backlinjen och David agerade säkert och stabilt, och när vi fick bollen var vi hela tiden farliga.
Det var helt enkelt en mycket fin seger. Vi visade att vi kan spela både försvars- och anfallsspel - bara vi vill. Vi visade också att vi känner oss riktigt hemmastadda på Borås Arena.
Det enda smolket i glädjebägaren var att Bocken slog sig illa i nacken vid en närkamp i matchens slutminuter, och säkert missar ett par matcher.