FC Kabel Åttio - Norrmalms IK 1-1 (1-1)
Ryda Sportfält, 10 augusti kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (22) Ronel Lopez
1-1 (43) Johnny Albertsson (Henrik Malm)
   
Kabels lag: Stefan Persson
-------------------------
Adam Rylander
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Freddy Zielinski
-------------------------
Marcus Edwijn
Peder Hallberg
Johnny Albertsson
Marcus Nilsson
-------------------------
Niklas Jansson
Mikael Aronsson
-------------------------
Avbytare: Daniel Johansson
Mattias Johansson
Magnus Henriksson
Tommy Sandberg
Mattias Skoog
-------------------------
Bäste Kabel: Marcus Nilsson och Daniel Johansson
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Läget inför matchen var inte idealiskt. Merparten av spelarna som spelat på innermittfält under våren var borta och Peder och Johnny fick stå för rutinen. Endast 10 av de 16 uttagna spelarna hade tränat i tisdags så vi ställde inte upp med ett vältränat lag. Malm var osäker på sin skada i vänster knä men efter uppvärmningen konstaterades att spel var möjligt.
Vi inledde matchen hyfsat och hade mer än hälften av bollinnehavet. Norrmalm var på intet sätt ofarliga, de spelade bollen ofta tvärs över planen via innermittarna och varierade med långbollar från backlinjen. Den något osammanspelta backlinjen i Kabel med Adam, Ådahl, Malm och Freddy hade dock inga problem med att ta djup och fånga upp bollarna.
Inga riktigt vassa chanser åstadkoms av brunt. Vi kom runt med Mackan på högerkanten flera gånger men antingen blev inläggen lite sneda eller så gjorde inte anfallarna sitt jobb och tog felaktiga löpningar så att chanserna rann ut i sanden. 0-1 målet var alltså inte rättvist när det kom. Norrmalm slog en av sina många långbollar på lille, kvicke Ronel Lopez. Bollen studsade bakom Adam. Malm täckte djup men låg nära Lopez och båda sprang förbi bollen. Alla tre fick vända riktning mot bollen. Lopez var först, tog några steg med boll och laddade för skott. Adam och Malm var ikapp och täckte bortre, Stefan hade hunnit ut och täckte första. Lopez drog till, fick en felträff som studsade förbi utsträckta fötter mot bortre stolpen, följde en liten lutning i planen in mot stolpen, tog insidan av stolpen och gick in. Inte helt rättvist sett till matchbilden.
Vi fortsatte dock spela bra trots bakslaget. Vi kom runt bra på vänsterkanten några gånger bl.a. mötte Gotland upp, släppte vidare på djuplöpande Skoog som hann ner till kortlinjen och kunde vända upp för passning. Släppet snett hemåt inåt nådde dock inte adressen.
Nästa chans från vänster kom till genom att Bamse utmanade och sedan släppte inåt till Kinky vid halvcirkeln. Gotland hade hittat ner mot målområdet. Han stod felvänd när bollen kom, hann tyvärr inte vända och fick målvakt och försvarare i ryggen. Duktige Pölkkö i Norrmalms mål fick tag på den.
Vi fick även två frisparkar i bra lägen strax utanför straffområdet. Den första till vänster slog Robinho men lite väl ambitiöst slog han den över målet på den blöta planen. Ett lågt pressat skott hade varit bättre. Den andra som var till höger var även den för hög. Denna gång stod Mangan för exekveringen.
Kvitteringen kom på hörna från Marcus. Bollen seglade över första spelarna och landade på Malms fötter. Han fick en halvträff på volley så att bollen gick snett till vänster om mål. Där stog Johnny som mötte bollen på uppstuds. Det blev en klockren träff och bollen smet in mot bortre stolpen. Klart rättvist. Kablarna kunde lättade gå till halvtidsvila med 1-1.
I andra halvlek nådde vi inte upp till det fina spelet från första men chanser saknades ändå inte. Det första läget kom tidigt. Mangan vann bollen till vänster och bröt in i planen, såg Kinky i djupled och lade en perfekt macka snett höger över planen. Kinky tog två tillslag innan avslutet kom, chippen över målvakt gick även strax över mål och i efterhand skulle han dragit på andra då målvakten fortfarande inte hunnit långt ut.
Nu kom Norrmalm emellan med några chanser. De skapade några hörnor på rad där vi inte lyckades få undan bollen. Lopez fick på nytt ett bra läge på en djupledsboll men Malm och Ådahl störde och Stefan var med bra i sin utrustning och lyckades rädda.
Så var det dags för kabelchans igen. Malm klev upp på mitten och vann ett misslyckat NIK-uppspel. Bullen låg kvar högt och tog en bra löpning snett inåt från vänster. Malm slog passningen på marken men den kom för långt ut till vänster. Turligt nog var Norrmalms back disciplinerad i sin markering av Bullen och bollen passerade bakom de båda. Henriksson kom perfekt i detta slumpläge och bröt in i straffområde. Magnus frånvaro från träningarna visade sig dock och avslutet räddades av målvakten.
Sista kvalificerade chansen för brunt i matchen kom genom en frispark centralt utanför halvcirkeln. Adam kände sig het och klev fram - nu skulle han visa att vi lärt av misstagen i första. Frisparken fick bra tryck och gick förbi muren mot bortre gaveln. Oturligt nog hade Kinky ställt sig och skymt målvakten. Han missbedömde Adams ansats och hann inte undan. Bollen tog i mellangärdet och Adam som kände sig säker på mål fick se sig besegrad av en medspelare.
Norrmalm kändes ändå betydligt svagare än oss fysiskt sett eftersom de inte tillämpar vår modell med täta spelarbyten under matchen och vi borde ha vunnit matchen med de chanser vi fick. Norrmalm hade några chanser i andra men Kabel var ändå hetast. Sista fem försökte vi hålla uppe tempot genom byten men spelet böljade och vi blev ändå ganska utpumpade och orkade inte göra mer än att säkra defensivt de sista minuterna.