FC Kabel Åttio - Olsfors IF 1-1 (1-1)
Ryda Sportfält, 22 augusti kl. 18:45

Målskyttar: 1-0 (26) Peter Bäckstrand (Johnny Albertsson)
1-1 (35) Tony Andersson
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Mattias Borgström
Karl Åkerström
Henrik Malm
Henrik Ådahl
-------------------------
Peter Bäckstrand
Adam Rylander
Johnny Albertsson
Marcus Edwijn
-------------------------
Niklas Johansson
Jack Andersson
-------------------------
Avbytare: Daniel Johansson
Mattias Johansson
Tommy Sandberg
-------------------------
Bäste Kabel: -
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Det var återigen svårt att få ihop full trupp. Lagledningen tänkte kalla 16 man men med flera återbud varav ett från Eriksson så sent som på matchdagen slutade det med att 14 man kom till spel.
I våras spelade vi stora stunder ut Olsfors, de skapade inte mer än två-tre chanser på hela matchen - idag blev det ett annat scenario. Kabel inledde med det fina passningsspelet från Rävlanda i fredags men efter ett tag släppte vi in Olsfors i matchen. Vi låg för långt ifrån deras spelare i vårt försvarsspel och Olsfors kunde rulla boll riktigt fint.
Kabels första riktigt vassa målchans fick Tommy. Bamse hade jobbat upp bollen till vänster i höjd med straffområdet men inläggsmöjligheten täcktes och Bamse fick vända hemåt. Tommy kom bra med fart och fick ett bra tillbakaspel med bra vinkel mot mål. Viljan tog överhanden och Tommy tog i. Bollen steg högt över mål.
Spelet böljade fram och tillbaka i hela första halvlek utan att något av lagen kom till riktigt heta chanser. Kabel kunde trots allt ta ledningen. Vi fick ett inkast högt upp till vänster. Bamse kastade ner mot kortlinjen. Johnny sög in bollen med fötterna och vände runt längs linjen, tog några steg och slog den förbi stolpen och målvakt snett inåt. En Olsfors-försvarare kom rusande för att bryta. Påpassligt dök Peter upp före försvararen och styrde bollen elegant förbi och in i mål.
Olsfors kvittering kom snöpligt på en hörna. Hörnan slog längs linjen, skarvades av deras långe anfallare på målområdeslinjen och trillade ner mitt framför mål. Efter lite flipper-studsar hamnade bollen utåt stolpen och en Olsfors-spelare stötte bollen förbi David. Något passiva kablar borde ha kunnat rensa undan bollen.
1-1 i halvtid och Kabel kände att matchen skullle gå att vinna med lite mer disciplin i försvarspelet och lite bättre passningsspel. Olsfors hade bra snack på plan men de bruna var alltför tysta och gjorde det svårt att uppfatta alla passningsalternativ vilket gjorde att vi förlorade många onödiga bollar.
I andra halvlek var det ingen större skillnad mellan lagen. En jämn tillställning med chanser åt båda hållen. Kabels bästa chans hade Johnny som strax bakom straffpunkten fick en passning från vänsterkanten efter fint brunt förspel. Johnny drog till och bollen smällde in i högra stolproten och ut på fötterna på Jack som ur offside-läge sköt över.
Mot slutet av matchen märktes att bägge lagen ville vinna matchen och det blev ganska öppet spel med flera chanser. Olsfors bästa chans kom efter ett anfall på deras högerkant. De fick in ett tidigt inlägg som nickades ner och damp ner vid straffpunkten. Olsfors var först och skottet tog i Davids högra stolpen och studsade skruvat ut och in framför David som låg och sprattlade. För en gångs skull fick vi en sådan studs med oss.
Kabels sista heta chans kom till höger. Vi spelade runt fint och Jack kom en fin löpning på högerkanten. Flera bruna rusade in i straffområde och Jack slog inlägget mot bortre. Han fick dock träff med utsida och istället sjönk bollen med bra tryck precis under ribban bakom målvakten. Målvakten hann dock tippa bollen över ribban och hörnan blev resultatlös.
Trots en del heta chanser vinner vi inte dessa matcher som vi förra året vann med uddamålet. Träningsdos och kontinuiteten i truppen är två bidragande faktorer till varför vi har så svårt att vinna. Hoppas att vi kan vända trenden under kommande vecka när lite fler är tillbaka från sjukdom, resor och skador. Redan på söndag väntar ju Yugo - en mycket formstark motståndare - på bortaplan.