Töllsjö IF - FC Kabel Åttio 2-0 (0-0)
Holmängens gräs/grusplan 24 mars kl. 11:00

Målskyttar: 0-1 Marino Sanvincenti (79, str)
0-2 (84)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Joan Ivarsson
Kalle Åkerström
Henrik Malm
Freddy Zielinski
-------------------------
Fredrik Larsson
Peder Hallberg
Johan Rydén
Carl Nero
-------------------------
Andreas Eriksson
Peter Bäckstrand
-------------------------
Avbytare: Mattias Johansson (in 21)
Adam Rylander (in 46)
-------------------------
Bäste Kabel: David Hagström
Varning: Joan Ivarsson
David Hagström
Utvisning: -Kommentar
Sviterna börjar bli jobbiga. Gräspremiären blev fjärde raka förlusten, och vi har nu radat upp sju raka halvlekar utan att göra mål. Allt var dock inte kolsvart den här blåsiga lördagsförmiddagen i Töllsjö.
Redan i slutet av mars var det dags för gräspremiär. Informationen om att matchen skulle spelas på jord/gräs hade dock inte nått fram till mer än hälften av de bruna. Kalle hade till exempel bara med sig ett par inomhusskor – men räddades av att han fick låna grusskor av Adam.
Truppen var bara 13 man stor. Två man hade nämligen kastat in handduken kvällen innan. Ganska snart under matchen skulle antalet tillgängliga spelare minska ytterligare.
Efter 20 minuter haltade Eriksson av, och 50 minuter senare var det Peders tur att lämna planen i ospelbart skick.
Den tunna truppen påverkade vårt spel. Det gjorde även vinden, som vi hade mot oss i första halvlek.
Trots ovana vid det studsiga underlaget och den korta planen höll vi bollen på marken inledningsvis, och spelade riktigt bra fotboll. Vi anföll brett, men hade som vanligt svårt att komma till avslut.
Defensivt var det bra kontroll.
Som vanligt började rörligheten avta sakta men säkert efter en kvart. Då började vi mata långbollar med följden att Töllsjö tog över. De spelade en enkel fotboll som gick ut på att undvika passningar i backlinjen. Det blev idel tidiga och långa chansbollar som forwards och mittfältare fick kriga om.
Ju längre halvleken led, desto mer fick David att göra. Vår målvakt gjorde också tre-fyra riktigt vassa räddningar före paus. Dessutom hade Töllsjö ett par farliga lägen där bollen gick utanför.
Vi var således klart mest nöjda med mållöst i halvtid. Vi var även nöjda med att få medvind i andra halvlek. Dessutom hade vi i halvtid pekat ut Töllsjös svaga punkt – deras vänsterback.
Det sista hade vi ingen nytta av. Hemmalaget stuvade nämligen om rejält i halvtid, och satte nu sin duktiga fransman som vänsterback.
Långa bollar som togs av vinden gav oss ändå några lägen. Bäckstrand var till exempel helt fri utan att få bollen förbi Töllsjös målvakt. Halvleken var jämn både spel- och chansmässigt. Utöver Bäckis hade även Adam ett högkaratigt läge att ge oss ledningen.
Det blev i stället hemmalaget som fick hål på nollan. När David fällde en fri Töllsjöspelare pekade domaren på straffpunkten. David var riktigt sugen på att rädda.
– Jag sa ju att det var dags, sa han innan straffen.
Det hjälpte inte. Bollen var både hård och högt slagen.
Vi flyttade upp 3-4-3 för att försöka nå en kvittering. På en inläggsfrispark kom chansen. Johan nådde högst och skarvade bollen i överkanten av ribban. Returen trillade ner just utanför bortre stolpen.
Bara sekunder senare stod det 2–0. En snabbt slagen inspark följd av en riktigt vass genomlöpning på vår vänstersida följdes av ett säkert avslut som smet in i bortre hörnet. Vi var ett slaget lag.
Vid en sammanfattning av matchen noteras att vi sålde oss lite lätt vid deras inkast, annars gjorde vi trots allt en ganska hyfsad match defensivt sett.
Offensivt finns det mycket att jobba på. Vi har svårt att variera spelet, och framför allt saknar vi kraft när vi närmar oss motståndarnas mål. Bättre lycka mot Norrmalm?