FC Kabel Åttio - Norrmalms IK 0-5 (0-3)
Broplan 3 april kl. 20:00

Målskyttar: 0-1 (19)
0-2 (28)
0-3 (31)
0-4 (84)
0-5 (84)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Joan Ivarsson
Kalle Åkerström
Henrik Malm
Marcus Nilsson
-------------------------
Marcus Edwijn
Fredrik Larsson
Tommy Sandberg
Peter Bäckstrand
-------------------------
Jamie Gidman
Magnus Persson
-------------------------
Avbytare: Mattias Johansson (in 60)
Freddy Zielinski (in 15)
Micke Martinsson (in 15)
-------------------------
Bäste Kabel: Jamie Gidman
Varning: Tommy Sandberg
Utvisning: -Kommentar
Måltorkan håller i sig. Förlust med 0-5 (0-3) mot ett starkt Norrmalm. Martinsson hade bästa chansen när Mange blev fälld och domaren blåste straff i den 35:e minuten. Straffen såg dock lite halvbillig ut. Men en tam bredsida överlistade inte Norrmalms målvakt, som ändå passade på att göra en tv-räddning. Karriärens första och sista(?) straff blev väl inte riktigt som jag tänkt. Vi var 14 man, men efter 15 minuter blev vi raskt tolv efter att Lien (baksida lår) och Malm (maginfluensa) tackat för sig. Halva backlinjen blev raserad. Freddy och Martinsson gick in och det blev för en stund, aningen förvirrat. Norrmalm utnyttjade det och rullade in tre bollar innan paus. Vi hade före matchen pratat om att ta det lugnt och samla ihop laget. Ta hem yttermittfältarna och tajta ihop det på mitten. Ännu viktigare blev det när det visade sig att Norrmalm körde 3-5-2 och därmed fick ett numerärt övertag på mittfältet. Det började bra, men efter ett tag tappade vi i positionerna och Norrmalm kunde utnyttja sitt numerära överläge. Duktige Ronel Lopez kunde gång på gång ostört sätta in bollar bakom vår backlinje. När våra innermittfältare hade sprungit sig trötta kunde vi inte stå emot. Utan David hade siffrorna svävat iväg ytterligare.
Vi hade inte mycket till anfallsspel i första halvlek. Det berodde på att vi dels inte orkade anfalla, men också på att vi blev lite avvaktande. Det var dåligt med aggresivitet och löpvilja. Kanske missförstod spelarna lagledningens taktik före matchen? Tanken var att ta hem laget och tajta ihop på mitten för att sedan pressa Norrmalm som en enhet och inte en och en. Inte att bli fega och inte våga ta löpningar när vi väl erövrade boll.
I paus upprepade vi vikten av att tajta ihop mittfältet. Det funkade en kvart, sen föll vi ihop lite och Norrmalm kunde göra två snabba och döda matchen. Vi skapade ett par halvchanser. Robinho och Bäckstrand hittade ibland ytorna bakom deras yttermittfältare, men deras målvakt behövde inte direkt göra skäl för traktamentet. Många kablar slet å löpte mycket, men det känns som vi jobbar i motvind och tyvärr ofta en och en. Mackan gjorde en nygammal comeback som mittback och gjorde det faktiskt riktigt bra. Jamie och Mange sprang otroligt mycket men fick inte det rätta understödet och då är det svårt. Vår trupp är just nu mycket bräcklig och känslig för skador. Vi får inte chansen att spela ihop ett lag.