FK Yugo - FC Kabel Åttio 3-0 (2-0)
Viskavallen, 6 maj kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (7) Självmål
2-0 (12) Branco Novakovic
3-0 (60) Branco Novakovic
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Kalle Åkerström
Tommy Sandberg
Marcus Nilsson
-------------------------
Jamie Gidman
Johan Rydén
Andreas Larsson
Peter Bäckstrand
-------------------------
Johnny Albertsson
Magnus Persson
-------------------------
Avbytare: Adam Rylander (in 28)
Peder Hallberg (in 62)
Johan Fagrell (in 46)
Johan Afzelius (in 75)
-------------------------
Bäste Kabel: Johnny Albertsson
Varning: Johnny Albertsson
Karl Åkerström
Jamie Gidman
Utvisning: -Kommentar
Så var vi nere på jorden igen. Yugo gjorde två snabba mål i matchens inledning, och kunde sedan ganska säkert spela ut matchen mot ett gäng tappert kämpande bruna brassar. Hemmalaget använde dock för många spelare, så resultatet kan komma att ändras i efterhand.
Hemmalaget hade helt nya tröjor - prislapparna hängde kvar. Att vi kunde se det senare berodde på att vi fick samma omklädningsrum som våra motståndare, en något udda upplevelse.
Om det var eufori över de nya tröjorna med namn på ryggen som gjorde att Yugo rivstartade låter vi vara osagt, men klart är att de var bra mycket hetare än vi under matchens inledning.
Efter att de ställt upp sig för lagfoto satte de nämligen full fart framåt. Medicinen hette långa uppspel från ytterbackar mot den urstarka anfallsduon Rade Galic och Branco Novakovic.
Vi saknade Malm och Eriksson, men framför allt kom vi fel från början. Vi hittade liksom inte ens in i duellerna. Juggarnas ledningsmål i sjunde minuten är ett bevis på det.
Vid en Yugohörna från vår högerkant blev Johan totallurad av Novakovic. Malm har bildbeviset från ögonblicket då Johan inser att han inte kommer att vara nära att nå bollen, samt att Novakovic har backat ett par meter.
Den duktige Yugospelaren fick också fin träff på sin volley från nära håll. Tvålen var dock på tå och gjorde en grym parad. Ibland är dock otack världens lön. Returen blev liggande fri i vårt målområde. Våra båda mittbackar, Kalle och Tommy, var först på plats. Kalle berättar:
- Vi hade ögonkontakt, och var överens om att Tommy skulle rensa. Och så drog han den med full kraft rakt i mitt ansikte...
Sedan gick bollen på en brun arm och möjligen även via Rade Galic innan den trillade in i vårt mål. Hur som helst rapporterade Yugo just Galic som målskytt till BT.
Fem minuter senare var det dags igen. Efter ett par obeslutsamma bruna ingripanden drog Tommy ner en felvänd Yugoanfallare någon meter utanför vårt straffområde.
Frisparken sköt Branco Novakovic i mål. Återigen har Malm med kameran fångat situationen som ledde till baklängesmål. Hundradelen efter aktuellt foto touchade den hårda bollen på Larsson Sr i muren, och ändrade riktning något. Tvålen, som slängde sig med fötterna först missade bollen med någon decimeter. Yugo hade gjort mål på sina två första avslut.
Båda känns halvbilliga, men var framför allt frukten av att de var hetare än oss.
Under resten av halvleken hade de ytterligare en fyra-fem bra lägen. Vi hade bara en frispark som deras målvakt tappade. I andra halvlek ryckte vi upp oss, och den första kvarten var riktigt bra. Vi var flera gånger nära att springa igenom. Det bästa läget fick Larsson, men det låga skottet smet en halvmeter utanför.
När det kändes som att vi verkligen var på väg att koppla ett grepp kom kallduschen. Branco Novakovic hade fyra-fem bruna runt sig när han fick bollen i högerläge på straffområdeslinjen.
Kablarna var rädda för att göra straff, och täckte bara. Alla verkade tro att någon annan skulle bryta. Då överraskade Novakovic och drog i väg ett kanonskott, som gick in i bortre hörnet - utom räckhåll för Tvålen
Ridå ner.
Vi jobbade och slet matchen ut, men faktum är att vi inte hade ett enda riktigt bra avslut mot mål under 90 minuter. Yugos seger var liksom odiskutabel.
Trots det blev det heta diskussioner i brunt efter slutsignalen. Yugo hade nämligen använt sig av för många spelare. De hade till och med skrivit upp 17 man på matchrapporten.
- Klart vi skall lämna in protest, sa Larsson Sr.
Flera höll med honom. Martinsson valde därför att inte skriva under matchrapporten. Domare Anders Andersson förklarade att han hade uppfattat att Yugo använt fler än tillåtna 16 man, och sa att han skulle skriva rapport om det till förbundet.
Kanske ändrade han sig i duschrummet.
När domare Andersson klev in där stod nämligen Afzelius och kritiserade domarinsatsen.
Afzelius såg först inte att Andersson kom in. Domaren var dessutom iskall, och gjorde inte en min när han snyggt gled förbi Afzelius och började duscha. Afzelius insåg att han var illa ute, men kunde inte ge upp i det här läget utan valde lätt desperat att ta diskussionen på allvar.
I samband med styrelsemötet dagen efter matchen satte Malm, Martinsson och Adam ihop en skrivelse till förbundet. Det var ingen regelrätt protest, utan mer en förklaring av att vi tycker att man bör följa reglerna.

Bilder