Ubbhults IF - FC Kabel Åttio 3-5 (1-3)
Ekåsvallen, 24 aug kl. 18:45

Målskyttar: 0-1 (7) Andreas Eriksson
1-1 (27)
1-2 (33) Andreas Eriksson (Mikael Martinsson)
1-3 (38) Mikael Martinsson (Andreas Larsson)
1-4 (52) Magnus Persson (Andreas Larsson)
2-4 (68) Pierre Larsson
3-4 (81) Fredrik Ehrnberg (straff)
3-5 (87) Magnus Persson (Emil Dahl)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Fredrik Larsson
Marcus Nilsson
Adam Rylander
Johan Afzelius
-------------------------
Andreas Larsson
Johnny Albertsson
Johan Rydén
Peter Bäckstrand
-------------------------
Andreas Eriksson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Emil Dahl (debut)
Mikael Martinsson
Magnus Persson
-------------------------
Bäste Kabel: Adam Rylander
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Tränare Martinsson slog till med årets bruna mål i Boråssexan - det hjälpte oss till en skön seger i en underlig match.
Förberedelserna blev inte 100-procentiga. Att ha årets längsta bortaresa klockan 18.45 en fredag innebär att man inte har råd att köra fel.
Johan visste var Ubbhult ligger, och gav Afzelius en korrekt vägbeskrivning. Sedan körde Johan själv fel, och fick med sig resten av laget. Valet av avfarten mot Lindome innebar resa längs en vacker väg - som dock inte ledde till Ubbhult. Det är Kungsbackaavfarten man skall ta...
Nu anlände tolv kablar till Ekåsvallen cirka 20 minuter innan avspark. Då hade våra motståndare redan värmt upp i drygt 40 minuter.
Övriga två - Mange och debutanten Emil - jobbade till 18.00 och anlände ungefär vid avspark.
I och med att vi fick begränsad tid för förberedelser på Ekåsvallen blev både uppvärmning och ifyllning av laguppställningen lidande.
När speakern läste upp vårt lag noterades följande:
- Och så har vi en nummerlös spelare: Johnny Albertsson.
- Nästa spelare har nummer tolv och heter bara Emil - ännu så länge.
Coach Lasse hade under veckan infört fler artistnamn. Emil var ju logiskt eftersom nye Emil Dahl heter just Emil i förnamn. Att Afzelius kallades för Johnny på tisdagsträningen väckte större förvåning.
- Hade jag själv fått välja mitt artistnamn hade jag nog inte tagit Johnny, sa Afze-Johnny förvånat.
Trots bristerna i förberedelserna kom vi in bra i matchen. Redan i sjunde minuten tog en fri Eriksson chansen sedan en Ubbhultsback missat en långboll. Erikssons avslut var en halvträff som helt ställde hemmamålvakten. Några minuter senare var Eriksson fri igen, den här gången vann dock Ubbhults keeper matchen.
Hemmalaget skapade inte en enda målchans i första halvlek - trots det gjorde de ett mål. Ett missat inlägg seglade in över en ställd David till 1-1. Vi höll sedan på att ge hemmalaget ledningen. Mackan skulle till vänster i eget straffområde styra undan ett inlägg med en vänster yttersida. Träffen blev helt skev, och bollen strök egen bortre stolpe.
Totalt sett var det dock tryggt defensivt. Och offensivt kom utdelningen. Tvåan var en inläggsfrispark där Lasse Bierhof vann en nickduell och nickade ner till Eriksson som med öra och nacke styrde in bollen från nära håll.
Trean var ett drömmål. Larsson Sr slog en hörna snett bakåt längs marken. Bollen studsade lätt, men det hindrade inte Lasse Carlos. Trots att han befann sig hitom målet och sprang snett ner mot hörnflaggan fick han på en träff att minnas länge. Med höger yttersida vred han in bollen i första krysset. Sedan svävade vår tränare upp i sjunde himlen.
I halvtid var han mållös.
- Johan: Kan du ta genomgången, jag skulle bara säga att allt är bra, sa Lasse med veckans bredaste leende på läpparna.
I efterdyningarna till en hörna tidigt i andra halvlek styrde Mange snyggt in fyran på ett högerinlägg från Larsson Sr. Matchen kändes avgjord.
Kanske slog vi där av lite på takten, samtidigt som Ubbhult började chansspela. På slutet blev det nämligen trots allt lite spänning.
Den första reduceringen kom på en hörna där David ropade, men inte hann ut och förhindra Pierre Larsson att nicka in bollen. Den andra reduceringen kom på straff med mindre än tio minuter kvar. Till vänster i vårt straffområde kastade sig Johan för att täcka skott, det gick inte bättre än att han touchade Pierre Larsson, som föll. Fredrik Ehrnberg satte säkert bollen.
Straffen var långt ifrån solklar, men inte heller helt feldömd. Domare Tony Strandgårds domslut retade trots det upp kablarna rejält. Bakgrunden var den att han dessförinnan hade friat vid inte mindre än tre straffsituationer för oss. Vid samtliga de tre situationerna kändes regelöverträdelserna klart grövre än den Johan gjorde.
Med några minuter kvar att spela fanns det plötsligt nerv i matchen. Onödigt. Fast Ubbhult fick aldrig någon kvitteringschans. I stället frispelades Mange av Emil vid en kontring. Ubbhults målvakt räddade två gånger innan Mange lyckades trycka in den matchavgörande bollen.
Vi hade vunnit en konstig match - det brukar bli konstiga matcher mot Ubbhult. Marklaget spelar en enkel chansfotboll. Med hjälp av sin korta plan matar de hela tiden långbollar från målvakt och mittbackar. Mittfältsspel finns inte. Under stora delar av andra halvlek hade Ubbhult inte en spelare på centralt mittfält.
Målen för chansbollarna är lagets två stjärnor Pierre Larsson och Fredrik Ehrnberg. Medan övriga spelare är talanglösa träben har Larsson och Ehrnberg kapacitet att göra mål på egen hand.
Matcherna mot Ubbhult blir därför en ostrukturerad fotboll som vi inte är vana vid. Nu redde vi ut stormen, och hakar därmed på Wästerhov, Norrmalm och Yugo i kampen om tredjeplatsen i serien.