FC Kabel Åttio - Sparsörs AIK 2-1 (0-0)
Ålgårdsplan skärtorsdag 20 mars kl. 19:20

Målskyttar: 0-1 (60) (straff)
1-1 (65) David Hagström (Fredrik Larsson)
2-1 (75) Marcus Nilsson (Andreas Eriksson)
   
Kabels lag: Stefan Persson
-------------------------
Fredrik Larsson
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Marcus Nilsson
Andreas Eriksson
Johnny Albertsson
Mattias Borgström
-------------------------
Gustav Risinger
David Hagström
-------------------------
Avbytare: Christoffer Öjerhed
Jimmy Emanuelsson
Mikael Enhörning
Viggo Stenvard
Mattias Johansson
-------------------------
Bäste Kabel: Henrik Ådahl, Fredrik Larsson
Varning: Henrik Ådahl
Utvisning: -Kommentar
Efter damlagets snöpenslade succé i världspremiären på en elvamannaplan två dagar tidigare var det ett uppenbart heltaggat herrlag som efter många om och med, matchen flyttades inte mindre än tre gånger, tog sig an sina gamla ärkerivaler Sparsörs AIK.
Motståndarna, som under några år har harvat runt i c-reserv, kom med ett ungt och fartfyllt lag som såhär i efterhand underskattades en hel del. Sparsör började matchen bäst genom att rulla fint och få bruna brassar att jaga fast med bra resultat.
Överlag var det defensiven som fungerade allra bäst matchen igenom. Backlinjen med Junior, Malm, Ådahl och Afze tillät verkligen inte mycket att rinna igenom och när Sparsör väl fick någon chans så visade Zammy i mål att han kommer vara sexans bästa målvakt även i år om han bara håller fokus och glöd uppe.
I sträng kyla (vafan kom vargavintern ifrån???) spelades matchen i jämna takter och det såg länge ut som två starka lag skulle ta ut varandra till ett oavgjort resultat. Men med cirkus en halvtimme kvar så kunde en visst brunt fysiskt övertag urskiljas. Sparsör såg allt tröttare ut och att de brunas hockeybyten föll väl ut denna kväll gjorde ju inte saken bättre för våra gäster (som egentligen var hemmalag). Det var därför den gula straffen kom som en oönskad matgäst mitt i en ekonomisk kris med nudlar som enda föda.
Aafze knuffade med båda händerna sin motståndare rätt in i Malm som fick denne att vråla efter frispark men fick se domaren peka mot straffpunkten istället
En som inte köpte domarens resonemang helt och hållet var Ådahl, men hans irritation över domslutet skulle få sig en komisk upplösning under ett senare skede...
Elvametaren satt fint bakom Zammy som inte kunde göra något år det hela, och Sparsör var plötsligt i ledning.
En ställning som inte skulle bli långvarig. Under matchens gång visade Fredrik "Junior" Larsson upp sin synnerligen fina inläggsfot flera gånger om. Vid oräkneliga tillfällen regnade hans stenhårt skruvade bollar in i offensivt straffområde i form av både hörnor och inlägg, och det var efter 65 spelade minuter som det äntligen gav resultat. Den från målvakt omskolade forwarden David dök upp helt omarkerad och kunde på ett mycket estetiskt vackert sätt språngnicka in kvitteringen. David, som verkligen har visat upp sig på det bästa sätt förutom som målskytt under försäsongen, jublade som att han hade avgjort en VM-final, vilket naturligtvis värmde många hjärtan i kylan.
Nu tog de bruna över matchen helt och hållet. Öje hade till exempel 1,5 friläge och skotten smattrade mot Sparsörs målvakt, men det som skulle krävas för att avgöra matchen var en sekunds briljans av Eriksson och flärdfullt målsinne av Mackan.
Den pass som vår mittfältsmaestro Eriksson levererade i djupled till en framstormande Mackan var inget annat än en ren delikatess. Smöret riktigt drypte om bollen och om Mackan hade missat det fina läge som uppstod hade han förmodligen blivit uppsatt i Erikssons svarta bok. Allt sånt blev till rena spekulationer efter det att nätet rasslat till och ledningen var ett faktum.
Efter det kontrollerade Kabel händelserna till fullo, och som humorfylld avslutning fick Ådahl sitt gula kort när denne efter det att Malm fått frispark i brunt straffområde frågat domaren "är det straff domarn?". Alla skrattade utom mannen i svart som i sin tur halade upp ostskivan illa kvickt och gav Ådahl en anledning att betala klubbens festkassa 50 kronor.
Slutet gott, allting gott alltså. Allra mest positivt var att vi visade vilja och karaktär genom att vända ett underläge till vinst och att vi återigen försvarade oss exemplariskt med hela laget.