FC Kabel Åttio - Olsfors IF 2-1 (1-1)
Ryda B 4 juni kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (16) Carl Larsson ()
1-1 (35) Fredrik Hansson (Andreas Eriksson)
1-2 (86) Emil Dahl (Torbjörn Eidering)
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Henrik Malm
Torbjörn Eidering
Johannes Carlsson
-------------------------
Mattias Borgström
Christoffer Öjerhed
Johnny Albertsson
Peter Bäckstrand
-------------------------
Emil Dahl
Andreas Eriksson
-------------------------
Avbytare: Johan Rydén
Gustav Risinger
Fredrik Hansson
Christian Jörblad
-------------------------
Bäste Kabel: Torbjörn Eidering
Varning: Torbjörn Eidering
Utvisning: -
Publik: Ca 30Kommentar
Efter att förra veckan ha slagit tillbaka Fritsla på deras egen hemmaplan var det så dags att ta emot seriens andra orangefärgade lag IF Olsfors på ett soligt och varmt Ryda sportfält. Ett lag som hade stort självförtroende efter att dels ha varit det första laget i serien att ta poäng av Brämhult, samt i förra omgången slagit Upphult på ett komfortabelt sätt. Olsfors trampade mycket riktigt också gasen i botten och vi hade svårt att komma in på rätt avstånd till våra motståndare. Efter en kvarts spel kom också det rättvisa ledningsmålet. Olsfors sågade sig fram på vår vänsterkant och slog ett inlägg där den Carl Larsson höll sig framme och nickade in bollen i den bortre burgaveln förbi en chanslös Tvål. Tränare tvål som hade tjatat på våra anfallare innan match att ta mycket avslut. Eriksson hade lyssnat och bara ett par minuter efter 0-1 målet sköt han en projektil som var på väg in i det Olsforsmålvaktens bortre kryss. Den storväxta målvakten i Olsfors exploderade dock upp i en fenomenal räddning i sitt högra kryss. Eriksson såg närmast chockad ut av räddningen.
Olsfors fortsatte och skapa en del chanser. Dels när den för dagens annars utmärkte vänsterbacken Johannes slog en för kort bakåtpass och dels när Tvålen hade stora problem med ett skott utifrån som fick en otäck studs. I båda fallen klarade vi oss undan med ett nödrop. Efter 20 minuter i halvleken började vi dock att arbeta oss in i matchen. Olsfors med sitt 3-5-2 spel kom inte längre fram till några målchanser och pendeln började så sakta svänga över till vår favör. Kvitteringen kom därför inte helt ologiskt även om chansen uppstod något slumpartat. Herr Ordförande vann en nickduell på mittplan efter en utspark. Vår nickstarke Ordförande nådde oerhört högt i duellen och ramlade sedan mindre atletiskt på den betonghårda planen. Liggandes på marken fick han dock se sin nick hamna på fötterna på Fredrik Hansson som via ett väggspel med Eriksson plötsligt var helt fri med målvakten. Den glade skåningen visade stor kyla i avslutet och rullade in en bredsida under målvakten. Vi hade kvitterat!
Resultatet stod sig enda ut i pausvilan och väl där pratade vi om att vi nu hade arbetat oss in i matchen och skulle fortsätta som vi hade avslutat den första halvleken. Vi pratade även om att använda oss mer av kanterna då Olsfors hade ett mycket centrerat lag.
Den andra halvleken inleddes trevande med mycket ställningskrig på mitten. Den hårda planen bidrog med oerhört höga och svåra studsar som ledde till att spelet blev aningen krampaktigt. Vi började ändå få mer och mer kontroll på händelserna på planen och kunde sakta men säkert flytta vårt lag längre och längre upp. Sista halvtimman av matchen var spelet mestadels beläget på Olsfors planhalva även om vi inte lyckades skapa så många heta målchanser. Efter en inläggsfrispark av Larsson Jr gick en kabelspelare upp i duell med målvakten som tappade bollen som slogs i mål på bortre stolpen. Den klart godkände domaren Göran Lindgren som vi hade för tredje matchen av sju hade dock upptäckt en offside på en kabelspelare och målet dömdes följaktligen bort.
Matchen började lida mot sitt slut och eftersom målchanserna inte direkt stod som spön i backen i andra halvlek började man misstänka att inga fler mål skulle falla. Detta skulle dock visa sig felaktigt. I den 86:e matchminuten fick vi en hörna som rensades undan. Den rensades dock inte bättre än att den för dagen utmärkte Torbjörn Eidering fick läge för sitt fruktade kanonskott. Torbjörn fick dock en riktig felträff som ändå studsade mot mål. I Olsfors straffområde hade dock Emil dröjt sig kvar och hann inte flytta sig (fast han försökte) när Tobbes skott kom studsande och styrde därför bollen i Olsfors mål fram till 2-1. Den bruna glädjen visste inga gränser!
Olsfors fick dock en sista kvitteringschans i slutminuten via ett bra frisparksläge precis utanför vårt straffområde. Fram stegade den exallsvenske Tony Andersson. Frisparken slogs via huvudet på Torbjörn som var placerad i muren och var på väg in i mål när Tvålen som hade varit i det närmaste sysslolös under andra halvlek fick sprattla till och rädda bollen långt ut i sitt högra hörn. Strax efteråt blåste domare Lindgren av matchen och vi hade äntligen lyckats vinna två matcher i följd i årets serie. Nu ska vi se till att plocka ner serieledarna Brämhult i nästa match också!