Olsfors IF - FC Kabel Åttio 0-7 (0-2)
Eriksdalsparken, 21 september kl. 15:00

Målskyttar: 0-1 (10) Emil Dahl (Johannes Carlsson)
0-2 (25) Johan Rydén (Fredrik Larsson)
0-3 (65) Fredrik Hansson (Johannes Carlsson)
0-4 (72) Fredrik Hansson (Mattias Borgström)
0-5 (76) Johannes Carlsson (Andreas Eriksson)
0-6 (80) Fredrik Larsson (straff)
0-7 (88) Andreas Eriksson (Fredrik Larsson)
   
Kabels lag: Stefan Persson
-------------------------
Fredrik Larsson
Henrik Ådahl
Martin Svedberg
Johan Afzelius
-------------------------
Jack Andersson
Christoffer Öjerhed
Andreas Eriksson
Christian Jörblad
-------------------------
Emil Dahl
Johan Rydén
-------------------------
Avbytare: Johannes Carlsson
Fredrik Hansson
Michael Enhörning
Mattias Borgström
-------------------------
Bäste Kabel: Fredrik Hansson och Martin Svedberg
Varning: -
Utvisning: -
Publik: -Kommentar
Det av Norrmalm jagade Kabel Åttio åkte denna soldränkta söndag till Olsfors för att stenhårt gå för tre livsviktiga poäng. För att behålla försprånget till sin kombattant om kvalplatsen var det inget annat än seger som gällde, ett ställningstagande som under tidigare år nästan alltid har varit hämmande för de bruna brassarna, dock inte denna säsong och verkligen inte denna dag.
Ledorden som kom från Coach Kaiser var att vi skulle spela som de serietvåor vi är. Med självförtroende, mod och tro på det vi gör på planen. Vi visste även att Olsfors alltid startar sina matcher i ett rasande tempo för att sedan mattas mer och mer ju närmare slutet man kommer. En analys som skulle visa sig klockren.
Första tio minuterna av matchen var de klart jämnaste och Olsfors fick till ett par halvchanser som dock Stefan i mål och vårt försvar med det för dagen helt nykomponerade mittbacksparet Svedberg/Ådahl hade full kontroll på.
Vår skyttekung Emil, som missade förra helgens målfest på Ryda mot Fritsla, var med denna gång och visade fin form. I den tionde minuten bröt han på numera patenterat sätt sig igenom på vänstra kanten och vandrade med boll in mot mål. Två lurade försvarare senare hade han fritt skottfält från vänster och gjorde då för åttonde gången i år mål.
Nu kändes det som att den lilla mentala spärr som vi trots förvarningarna visat upp släppte helt. Vi spelade ut, fick bra rull på bollen och rörde oss precis som vi ska. Ett gäng chanser följde, men inga fler mål föll förrän vi fick hörna i den 25:e minuten och Johan "Bierhoff" Rydén bestämde sig för att bollen skulle in.
Larssons hörna var helt perfekt och när Johan mötte bollen med pannan sa det bara smack och så satt den i krysset. En fantastiskt kraftfull nick som var helt otagbar för Olsfors målvakt.
Johans glädje gick inte att ta miste på. På sant Serie A-manér rusade han överlycklig och vilt gestikulerande mot Larsson som serverat honom denna delikatess och i sann kabelanda firade vår lagkapten och assistkung tillsammans.
Vi körde nu på och pressade tillbaka Olsfors i banan, vilket resulterade i ytterligare ett par bra målchanser för brun del, men inget mer mål innan halvtidssignalen ljöd.
Precis som i alla andra pauser denna säsong gick snacket mest om att behålla fokus och att vi aldrig skulle sluta springa. Höll vi det löftet skulle Olsfors krokna å det grövsta mot slutet och då var det helt givet att fler mål skulle komma.
Den lilla antydan till eget spel som våra motståndare haft i första halvlek, främst genom ultrarutinerade Tony Andersson (över 300 allsvenska matcher), var i den avslutande akten som bortblåsta.
Trots vår grandiosa dominans av både spel och bollinnehav så han det faktiskt gå ända till den 65:e minuten innan nytt nätrassel inföll. Det var då Fredrik "Skåne" Hansson äntligen fick belöning för det fantastiska och outtröttliga arbete han lagt ner matchen igenom. På smörpass från Johannes stack kvicksilvret Skåne (dock tydligt offsidestående, men det är domaren som dömer...) i djupled och skaffade sig direkt en lucka till sin stillastående bevakare. Skåne vände inåt mot mål och placerade slutligen in bollen vid målvakten högra stolpe.
Bara sju minuter senare var det så dags igen. Denna gång var det vår mittfältsdynamo Mattias "Bocken" Borgström som stod för en i stort sett kopierad passning till en exakt samma löpande Skåne i djupled. Vår forward fick problem genom utrusande målvakt och tillbakalöpande back, men efter lite krångel så satt bollen där den skulle. Två mål av en oerhört fint jobbande Skåne som tillsammans med den omutlige Svedberg i mittförsvaret verkligen förtjänade utmärkelsen "Bäste Kabel".
Nu var matchen naturligtvis avgjord, men med tanke på hur viktig målskillnaden kommer att bli så tilläts de bruna ingen mental eller fysisk vila av Coach Kaiser. Fortsatt full fart framåt var det enda som gällde.
De på planen lyssnade.
Bara fyra minuter efter Skånes 4-0 bröt Johannes sig igenom efter fint kortpassningspel med Eriksson och tåpajade in femman. I och med detta blev Johannes Kabels 20:e målskytt under säsongen 2008, ett facit som får ses som helt makalöst. Larsson satte sitt tredje mål för året på straff i den 80:e efter det att Skåne ännu en gång runnit igenom och orsakat panik i Olsforsförsvaret. Straffen föregicks av en nättare incident då Ådahl de senaste gångerna han varit med fått lägga straffarna, men detta har berott på att Larsson inte varit med, så denna gång när båda var med joggade Ådahl upp mot straffpunkten för att bli stoppas av Coach Kaiser som tydligt deklarerade att Larsson var förste straffskytt. Ådahl såg onekligen snopen ut, Larsson såg nöjd ut. Mål blev det i alla fall, även om vår ytterbacks straff var av det svagare slaget.
Det blev Eriksson som genom ett välplacerat skott rätt upp i nättaket fick avsluta denna omgångs storseger. 7-0 skrevs slutresultatet och samtidigt så vann Norrmalm över Kronäng med 6-4, så kampen lever i allra högsta grad vidare med två omgångar kvar för både oss och för Norrmalm.
Mest chockerande var dock att Brämhult, som skulle ha tagit hem serien i och med kryss eller vinst mot Ubbhult, förlorade på hemmaplan med 0-1. Brämhult har bara en match kvar och den spelas på lördag klockan 15.00 mot FC Kabel Åttio på Borås Arena. En ren seriefinal i säsongens slutspurt, det är magi det!
KOM OCH STÖD KABEL ÅTTIO PÅ LÖRDAG! LETS GO!