Roasjö IF - FC Kabel Åttio 0-1 (0-1)
Aplared, 6 mars 13.00

Målskyttar: 0-1 (25) Andreas Holmesten (Jukka Paananen)
Kabels lag: Stefan Persson -
Adam Rylander (debut), Marcus Nilsson, Henrik Malm -
Henrik Ådahl, Andreas Larsson, Jukka Paananen,
Joakim Pantzar, Gustav Jullander -
Andreas Holmesten och Andreas Eriksson (debut).
Avbytare: Freddy Zielinski, Jakob Uddling, Rasmus Svensson
och Olle Rydsjö.
Bäste Kabel: -
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Finns det överlägsna 1-0-segrar? I så fall var det här en sådan.
För själva resultatet undantaget var det här en mycket klar och stabil vinst - och således också en bra säsongsstart.
Tar vi det från början så var det 15 man som drog på sig de lappade och lagade bruna tröjorna i Aplareds nya klubbstuga. Laguttagningen gick efter träningsnärvaron. Dock hade vi glömt att kalla Knubbe. Det visade sig att han var sjuk och inte hade tagit illa vid sig. Lagledningen kunde andas ut. Förutom att den Champions Leaguemeriterade domaren Sten Samuelsson hade oförskämdheten att komma för sent flöt uppladdningen bra. När Samuelsson behagade dyka upp cirka fem över ett fick vi dock problem. Ringen var inte konstruerad för 15 spelare och en ledare. Alla nådde helt enkelt inte in till bollen. Vi gjorde trots allt vad vi kunde och drog härliga 10, 20 i en något instabil formation.
När matchen väl blåstes i gång klockan 13.07 var det brunt för hela slanten. Vi rullade bollen till varandra, och hemmalaget rensade. Roasjös enkla och inte helt genomtänkta taktik verkade vara: skicka i väg bollen så långt du bara kan, och så fort du bara kan. Därför skapade hemmalaget inget mer än en högerhörna under hela första halvlek. Vi saknade däremot inte chanser. Fast vi saknade udd.
En gång blev det dock utdelning. Matchklockan hade tickat till 24.37 när Holmesten frispelades av Jukka och kunde rulla in årets första mål vid Roasjös högerstolpe. Vi hade tagit en i högsta grad rättvis ledning.
Fram till dess hade vi framför allt haft en hel mängd ganska bra distansskott. Det bästa läget hade dock Olle som sprang sig fri och sköt i burgaveln.
Efter målet tappade vi fart och rörelse i anfallsspelet. Trots att vi stod stilla och spelade fotboll hade vi total kontroll på händelserna fram till paus. Holme hade bästa läget på slutet men efter att ha väggat med Olle och på så sätt blivit helt ren sköt premiärskytten en strumprullare som knappt orkade fram till målet.
I försnacket var det försvarsarbetet som skulle prioriteras och visst var det stabilt bakåt även i andra halvlek. Vi flyttade fram en central mittfältare ett par meter och fick på så sätt fler alternativ. Ett stort antal målchanser skapades under halvlekens 25 första minuter.
Eriksson hade dels en lam lobb, dels en retur högt över öppet mål, Freddy fick bara på ett lamt vänsterskott från nära håll, Larsson hade ett läge, Jocke ett par och så vidare. Bollen ville dock inte in. Roasjö i sin tur hade en bra chans i början av andra halvlek, men som tur var smet bollen just utanför målet.
Precis som före paus tappade vi rörlighet och fart under matchens slutskede. Roasjö flyttade fram sina positioner, dock utan att ens ha tendenser till egna anfall. I slutminuten hettade det dock till i vårt straffområde i samband med Roasjös andra hörna i matchen. Bollen tog i målställningen, och i efterspelet kunde det ha gått ännu värre. Ådahl stod och tittade på omgivningarna i eget straffområde medan övriga kablar sprang upp för att ställa offside. Johans vrål från sidan väckte den sovande bäverjägaren som vaknade precis i tid för att hinna ordna en offsideavblåsning. När Roasjöspelarna protesterade mot domarsignalen sa Ådahl lugnt:
- Det var minst två meters offside.
Kanske inte, men en halvmeter var det i alla fall.
Kul var att Stefan fick hålla nollan i sin första grusmatch för Kabel. Mindre kul var att han fick en smäll på näsan med tio minuter kvar. Dagens klart bästa spelare var mittfältsduon Larsson och Jukka. Det enda negativa var effektiviteten. Den måste bli bättre.
Kul också att det gick en supporterbil till Aplareds grusplan. Supportrarna (Bamse och Stefans Lena) hade med sig kaffe och bullar. Ett trevligt initiativ. Dock får supporterklubben jobba på ramsorna, för det högljudda stödet var inte högljutt.