Älgå SK - FC Kabel Åttio 4-2 (2-0)
Läger i Fredrikshamn, 17/4 kl. 15:00

Målskyttar: 2-1 Henrik Ådahl (Mikael Martinsson),
  2-2 Johan Rydén.
Kabels lag: Stefan Persson -
Peter Magnusson, Henrik Malm, Freddy Zielinski -
Mikael Martinsson, Henrik Ådahl, Mikael Johansson,
Joakim Pantzar, Anders Knubbe -
Johan Rydén och Daniel Johansson.
Avbytare: Olle Rydsjö och Lars Persson.
Bäste Kabel: -
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
På träningslägret kom årets första förlust i elvamannafotboll. Det var en riktig strulmatch, där vi gjorde en extremt usel första halvlek, kom ikapp i början av andra för att sedan rasa ihop igen.
Förberedelserna var långt ifrån bra - trots att truppen var ovanligt fräsch så där på lägrets andra dag. På förmiddagsträningen hade Pysschen förstört sitt lillfinger och tvingats till en utflykt till Hjörrings sygehus (sjukhus).
Uppvärmningen flöt hyfsat, även om Zamora fick stå och vänta länge på att Olle skulle komma och skjuta några uppvärmningsskott. Raul Olle tog sig nämligen gott om tid när han sket sönder toaletten i omklädningsrummet. Den andre avbytaren fick vi också vänta på. Pär fick åka och hämta Persson, som var med Pysschen i Hjörring. Det skulle visa sig att både Olle och Persson med god marginal dök upp i tid. Det kom nämligen ingen domare. Trots att Älgå SK:s lagledare förtvivlat försökte få tag på en domherre dök ingen upp. 15.30 tog Malm tag i saken och ordnade så att vi körde igång matchen ändå. En Älgåledare gick i mittcirkeln och blåste. Offsiden skötte vi själva och matchtiden bestämdes till 2x30 minuter. Första halvlek bjöd vi på riktigt uselt försvarsarbete. Vi hjälpte inte varandra, utan stod mest och tittade på medan kompisen fick göra jobbet. Underläget med 2-0 i halvtid var snarast i underkant.
Johan höjde rösten i halvtid och förklarade vad som krävdes - nämligen att vi skulle kliva upp och sätta rejäl press på värmlänningarna. Samt att vi skulle ta för oss i närkamperna och våga ta offensiva löpningar.
Tydligen lyssnade alla. För de inledande tio minuterna av andra halvlek spelade vi mycket aggressivt försvarsspel och lät inte Älgå - som för övrigt är ett division VI-lag från Arvikatrakten - komma över mittlinjen med bollen under kontroll. Målen kom också som ett brev på posten.
Det första hängde Ådahl upp i bortre krysset sedan Micke Martinsson fått två chanser att slå in ett inlägg från höger. På det andra försöket gick bollen rakt igenom straffområdet till bortre delen där målskytten befann sig.
Strax efter var vi nära att göra ett drömmål. Vid en snabb kontring slog Martinsson ett tidigt inlägg som Johan mötte med en språngskalle i höjd med straffområdet. Tyvärr lyckades han inte styra den hårda nicken bättre än att den gick en halvmeter utanför.
Bara minuten senare fick Johan trots allt göra mål. Det var dock långt ifrån något drömmål. Han stressade Älgås högerback till att slå ett för löst bakåtpass. Johan hann före målvakten och tåade in kvitteringen i tomt mål.
Just i det läget fanns det inget som talade för att vi skulle förlora. Greppet om tillställningen var massivt. Vi var så aggressiva att den ovana domaren efter en tuff duell glömde att blåsa frispark och i stället såg förtvivlad ut när han utbrast:
- Nu måste ni ta det lite lugnt.
Några minuter senare tog dock vår ork slut, inte minst på mittfältet där Micke J, Jocke och Ådahl sprungit kopiöst under halvlekens inledning. En orsak till att vi tappade var att trion plötsligt inte hade någon att byta med. Olle var nämligen inte nöjd med sin megaskit före avspark utan gjorde här i början av andra halvlek ett nytt försök att förinta dasset i omklädningsrummet. När vi tappade pressen kunde återigen Älgås snabba forwards springa igenom vårt försvar vid ett par tillfällen. På slutet kunde faktiskt värmlänningarna gjort ytterligare ett par mål om inte Zamora hade storspelat.
Hur som helst hade vi fått en bra genomkörare inför kvällens festliga aktiviteter - då vi för övrigt lärde Älgå att sjunga Kabelsånger. Och trots förlusten kunde vi konstatera att vi under försäsongen var obesegrade på svensk mark, och att vi dessutom var obesegrade i riktiga 90-minutersmatcher...