FC Kabel Åttio - Gånghester SK 1-1 (1-1)
Ryda, 31 maj kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (30) Magnus Dahlström
1-1 (45) Magnus Henriksson (Andreas Larsson)
Kabels lag: Stefan Persson -
Marcus Nilsson, Henrik Ådahl, Peder Hallberg, Mikael Bäck -
Niklas Johansson, Mikael Johansson, Olle Rydsjö, Magnus Henriksson -
Mikael Aronsson och Gustav Risinger.
Avbytare: Johan Rydén, Andreas Larsson,
Johan Fagrell och Daniel Johansson.
Bäste Kabel: Henrik Ådahl och Peder Hallberg.
Varning: -
Utvisning: -
Publik: Ca 15 personerKommentar
Ett stort steg i rätt riktning. Efter en gedigen laginsats vann vi matchen på poäng. Det var nämligen en pinne - fast med mersmak.
Även inför den här matchen drabbades lagledningen av besk kritik i gästboken. Den här gången svallade känslorna höga på själva matchdagen för att Lien inte fick plats i truppen. Det var förstås ingen bra uppladdning för vårt första seriemöte någonsin med Gånghesters SK. De stora aggressionerna mot laguttagningarna har varit det stora orosmolnet under en annars trevlig Kabelvår.
Spelmässigt hade vi sakta men säkert blivit sämre och sämre i de senaste matcherna. En orsak var att det hade fuskats med det defensiva arbetet.
Därför blev det en lång taktikgenomgång där vikten av arbetsinsatsen poängterades. Vi gick igenom hur viktigt det är att verkligen ta sig tillbaka till utgångspositionerna, både för att hålla tätt bakåt och för att få ett eget anfallsspel. På slutet av genomgången presenterade Johan några förslag på hur vi skulle göra för att klara av att hålla bollen inom laget på ett bättre sätt. Att minimera antalet utsparkar och i stället rulla igång spelet samt att minska antalet tillslag var två sådana lösningar.
Vi började bra, och skapade vår första kanonchans redan i matchupptakten när Niklas blev helt fri till höger. Hans avslut mot bortre stolpen touchade tyvärr Gånghesters målvakt och gick utanför.
Vi fortsatte att vara heta den första kvarten. Vi spelade bollen snyggt till varandra, och skapade till exempel fyra hörnor där vi med lite mer vinnarvilja hade tryckt dit något mål. Det var nämligen inte många centimetrar från att fristående kablar fått träff på bollen vid flera tillfällen.
I halvlekens mittskede föll vi tillbaka något. Dessutom stressade vi när vi fick bollen, vilket ledde till att Gånghester fick ett spelövertag. De skapade dock inte speciellt mycket - även om de tog ledningen - under den perioden. Ett par skott från distans blev det utöver fullträffen som skall placeras under rubriken flytmål.
Vi hade rensat bort bollen efter en hörna, men den kom tillbaka och for som en flipperkula rakt till en fristående Gånghesterspelare, som inte gjorde något misstag. Otur.
I halvlekens slutskede fick vi återigen ordning på spelet och broderade oss fram till ett par chanser. Fagrell kom till exempel helt fri, men fick bollen för långt ifrån sig just när han lyfte blicken för att kolla hur fri han var.
I halvlekens slutminut kom matchens vackraste anfall. Det var som dikterat ut skolboken när Niklas först spelade loss Larsson på högerkanten. Inlägget var hårt och lågt, och vi fyllde på med mycket folk. Bullen gick på första stolpen, Henriksson på andra och Johan kom i andravåg vid straffpunkten.
Bullen var millimetrar från att få träff på bollen, som dock fortsatte mot Henriksson som kom perfekt. Han sprang in bollen i tomt mål. Helt enkelt ett mönsteranfall.
Andra halvlek var ganska tråkig ur underhållningssynpunkt. Gånghester hade stort övertag vad gäller bollinnehav, medan vi ställde om snabbt och skapade de vassa chanserna. Gästernas bästa lägen var ett distansskott som styrdes farligt av Mackan, men som Zamora hann avvärja. Samt en hörna där bollen låg fri i vårt straffområde tills Johan lyfte bort den.
Våra chanser var däremot högklassiga. Den allra bästa fick Bullen när han blev helt ren på Niklas läckra framspelning. Från sju-åtta meter styrde dock Bullen bollen över. En grov miss.
Risinger hade två fina chanser. Den ena var helt hans egen förtjänst då han fick bombträff med pannan på en vänsterhörna. Projektilen passerade dock en dryg meter utanför. Den andra chansen skulle varit segermålet.
Bäck slog en inläggsfrispark från vänsterkanten, som gick över alla till Johan som stötte in bollen mot första stolpen. Där blev Risinger helt ensam, bara tre-fyra meter från målet. Även han lyckades dock skjuta över.
Det blev oavgjort, ett ganska rättvist resultat i en match där Gånghester hade bollen mest, men vi hade den bäst. Sett till chanserna borde vi absolut ha vunnit. Trots det hade vi all anledning att vara nöjda efteråt - vi hade ju visat att vi faktiskt är ett riktigt bra division VI-lag.
De värsta chanssumparna fick höra en och annan gliring efteråt. Inte minst av de som samlade ihop bollarna efteråt.
- Det låg en boll långt borta på B-plan. Sedan sa Kalle att han hade hämtat två bollar på Borås Arena - en det stod Bullen och en det stod Gurra på, sa Mackan efteråt.
Matchen gav många positiva svar. De tre anfallarna stod för årets bästa forwardsinsats - om vi bortser från den bristande effektiviteten. Mittförsvaret med Peder och Ådahl var felfritt, Olle visade äntligen den klass man vet att han har och Niklas var lysande. Bland annat.
Johan gjorde sin seriematch nummer 207 i A-laget och tog sig därmed upp i delad ledning med Kalle Johansson i den mest åtråvärda listan i fotbollsvärlden - den över spelade seriematcher i FC Kabel Åttios representationslag. I praktiken behöver nog Johan spela ett 20-tal matcher till innan han även är moralisk ledare av nämnd lista. Peder Westin och Magnus Huddberg står nämligen på 201 respektive 198 matcher, trots att siffrorna saknas för åren 1980 och 1989 - år de båda säkerligen gjorde totalt 25-30 matcher vardera.