Vänga BK - FC Kabel Åttio 0-4 (0-2)
Vängahov, 1 oktober kl. 15:00

Målskyttar: 0-1 (14) Mikael Johansson (Johan Fagrell)
0-2 (37) Mattias Johansson (Henrik Ådahl)
0-3 (61) Mattias Johansson (Gustav Risinger)
0-4 (89) Mikael Aronsson (Gustav Risinger)
Kabels lag: Stefan Persson -
Joan Ivarsson, Kalle Åkerström, Henrik Malm, Henrik Ådahl -
Daniel Johansson, Mikael Johansson, Andreas Eriksson, Magnus Henriksson -
Johan Fagrell och Gustav Risinger.
Avbytare: Mattias Johansson, Olle Rydsjö, Peder Hallberg,
Mikael Aronsson och Mikael Martinsson.
Bäste Kabel: Johan Fagrell och Gustav Risinger
Varning: Joan Ivarsson
Utvisning: -
Publik: Ca 20 personer



Kommentar
En fin säsong fick en fin avslutning. Säkra 4-0 på Vängahov efter fyra inläggsmål innebär att vi går till vintervila med åtta raka seriematcher utan förlust. Starkt.
Det var en tuff dag eftersom båda A- och B-laget hade säsongsavslutning. B-laget hade spelat på förmiddagen, och gjort tre makalösa självmål. I tur och ordning överlistade Freddy, Tilly och Bäck den maktlöse Ville i målet.
Dagens coach, Tommy L, delade efter slutsignalen ut en DVD med "självmål och andra tabbar" till matchens bruna lirare, Pinnen. Klockrent.
Johan kom till Brämhults IP och kollade om två man kunde tänka sig att även spela på eftermiddagen. Bullen och Lasse ställde upp - trots att de hade varit tjuriga på lagledningen bara någon dag tidigare.
Vi kom alltså till Vängahov med 16 spelare, även om de som åkte i Johans bil höll på att missa matchen. De tog nämligen en liten sightseeing i Tämta på vägen...
I Vänga var det höstväder. Regnet föll med jämna mellanrum. Synen vid kablarnas avbytarbås var intressant. Där satt klacken (Rasmus, Niklas, Mindy, Gurras tjej, Bäck, Jocke och möjligen någon till) under tak, medan avbytarna fick stå utanför - i regnet...
Vår klack fick se en match där vi spelade riktigt hyfsat. Zamora tvingades till en fin fotparad i början, annars var det defensivt sett väldigt lugnt.
- Tur att jag tog på mig en extra tröja i dag. Annars hade jag nog frusit, sa vår målvakt efteråt.
Det var alltså blött och halt. Det märktes tydligt på matchbilden. Det verkade som om många hade dubbat fel.
Offensivt spelade vi oss med jämna mellanrum fram till bra lägen. Framför allt skulle det visa sig att kantanfall var gångbara. Samtliga fyra mål kom från kanterna, tre från höger och ett från vänster. Samtliga fyra mål var dessutom riktigt snygga. Framför allt de två första var riktiga godbitar.
Här följer en målkavalkad:
0-1 Högeranfall. Fagrell fick en stor yta på högerkanten. Han lyfte blicken och slog bollen mot bortre stolpen. Där hade Micke J löpt in på en stor och fri yta. Han drabbades inte av torgskräck, utan nickade tvärtom mycket snyggt in ettan.
0-2 Vänsteranfall med överlapp. Ett mönsteranfall som inleddes med att Henriksson fick ett uppspel på vänsterkanten. Han avancerade en bit, men bromsade vid straffområdeslinjen och höll i bollen. Ådahl fyllde på längs kanten och ropade på överlapp. Vår vänsterback fick bollen i steget, skar in i straffområdet och serverade en passning snett-inåt-bakåt som Gotland stötte in.
0-3 Högeranfall. Gurra fick bollen på en stor yta till höger. Han snubblade sig fram längs kanten innan han skar in mot mål och spelade snett-inåt-bakåt till Gotland som slog bollen i tomt mål.
0-4. Högeranfall. Återigen fick Gurra bollen på en stor yta på högerkanten. Den här gången slog han ett lågt och tidigt inlägg. Fagrell kom perfekt vid straffpunkten, men blev närmast överfallen och nådde därmed inte bollen. När Fagrell låg ner och ropade om straff dök Bullen upp vid bortre och vandrade in med bollen i mål.
Vi hade bärgat en ny mycket stabil trepoängare. Vi hade dessutom slagit ett par klubbrekord, nämligen:
* Bästa poängraden någonsin med 38 poäng och 20 plusmål. Det tidigare rekordet låg också på 38 poäng, men bara 13 plusmål. Vi var alltså sju plusmål bättre.
* Minst insläppta mål med 27. Det tidigare rekordet löd på 34, och blev alltså fullständigt pulveriserat.
* Flest hållna nollor med åtta. Sju (sex i grundserien och en i kvalet) från 1991 var bästa tidigare noteringen.
* Vi tangerade dessutom rekordet på åtta förlustfria matcher i följd under en och samma division VI-säsong.
Däremot missade vi rekordet på störst plusmålskillnad med ett mål. Det står kvar på 21.
Hur som helst kan vi se tillbaka på en fin säsong, även om fotbollsåret inte är över ännu. Om tre veckor är det ju dags för de bruna brassarna att ta Borås Arena i besittning. Då ställs vi mot International FF från Alingsås i Borås Arena Cup.