FC Kabel Åttio - Mariedal C 2-3 (0-1)
Broplan 11 april kl. 20:00

Målskyttar: 0-1 (23) Daniel Göhlin
1-1 (54) Mikael Aronsson (Johan Rydén)
1-2 (62) Daniel Göhlin
2-2 (84) Johan Rydén (Mattias Johansson)
2-3 (89) Magnus Larzenius
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Kalle Åkerström
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Arvid Roos
-------------------------
Marcus Edwijn
Mattias Johansson
Peder Hallberg
Peter Bäckstrand
-------------------------
Jack Andersson
Mikael Aronsson
-------------------------
Avbytare: Marcus Nilsson
Johan Rydén
Niklas Johansson
Csaba (debut)
-------------------------
Bäste Kabel: David Hagström
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
För andra året i rad föll vi med 3-2 mot Mariedal C. Den här gången handlade det inte om någon gåva - Mariedal var helt klart det bättre laget.
Som vanligt den här våren fick vi verkligen kämpa för att få ihop ett lag. Alla som kunde blev uttagna. En bit in i matchen tog vi även för säkerhets skull in nye Csaba i laget - han trodde att det var träning och hade kommit ombytt för den.
Eftersom vi visste att Mariedalsrävarna har många bollsäkra spelare var tanken att vi skulle utgå från ett lågt försvarsspel. Det var en bra tanke, fast genomförandet var långt ifrån bra. Vi ställde oss nämligen bara i våra positioner och anfall och mittfält var så glest att vi lät Mariedal spela förbi oss. Aggressivitet och press på bollhållaren samt att hålla ihop laget verkade vara okända begrepp.
Och zonförsvar utan press är som markeringsspel utan markering - alltså inget bra. Bra var däremot David, som höll oss kvar i matchen genom ett par fina räddningar i början. Offensivt var vi stressade, vilket gjorde att vi aldrig fick fast bollen högt upp i planen.
När Mariedals press började bedarra kom ledningsmålet. Arvid slog en indianare på vänsterkanten. Passningen gav helt fel spelare chansen - skyttekungen Daniel Göhlin. Det målet gjordes för övrigt på Broplan, där matchen inleddes. Efter en knapp halvtimmas spel utan Kabelmålchans flyttade vi över till Ålgårdsplanen.
Om det var för att vi känner oss mer hemma där är oklart, men vi kom upp högre i banan från planskiftet och fram till sidbytet. Under pausen pratade vi om hur vi skulle spela oss ur pressen, och att vi var tvungna att själva sätta press på våra motståndare.
Det senare tog ingen skruv, för andra halvlek inleddes som den första med en massiv Mariedalspress. Vi föll hem och agerade passivt. Återigen räddade David oss med flera fina parader. Och när målet väl kom var det vi som gjorde det, på vårt första riktiga anfall i halvleken.
Peter klev in från vänsterkanten och sköt ett skott som tog i ribbans underkant. En försvarare tvekade på returen. Johan hann emellan och bröstade fram bollen till Bullen, som lyfte in den.
- Offside, ropade mariedalarna - troligen med rätta.
För nog befann sig Bullen misstänkt långt fram i banan.
- Helt rättvist sett till matchbilden i andra halvlek, analyserade Ådahl - som sannolikt hade på sig de mörkbruna glasögonen.
Någon minut senare blev Jack mycket tveksamt avblåst för offside i friläge, så rätt och fel jämnade snabbt ut sig. Daniel Göhlin fortsatte att visa sin klass som avslutare. Fint framspelad på vår högerkant satte han kliniskt 2-1-målet. Efter det var matchen ganska jämn, mest för att Mariedals spelare inte längre orkade springa lika långt och fort.
När Johan tåade in kvitteringen från halvdistans återstod det bara några minuter. Då kändes det som att det skulle bli oavgjort, men gästerna ville annorlunda och fick till en sista offensiv.
Efter ett vänsterinlägg nickades bollen rakt upp i luften, vid halvcirkeln utanför vårt straffområde. Ingen av fem närvarande spelare hade riktig koll på vart kulan tog vägen. Tyvärr vände sig samtliga tre kablar åt fel håll. Magnus Larzenius fick därmed tid att sikta in sig innan han lobbade in segermålet.
Totalt sett gjorde vi en ganska blek insats. Det var ingen genomklappning, men vi spelade ändå flera klasser under vår högstanivå. Mot Viskafors om två veckor krävs det betydligt bättre aggressivitet. Utan löpvilja och mod i närkamperna vinner man nämligen inga fotbollsmatcher. Positivt var att vi var effektiva, och utnyttjade fler än hälften av våra mycket få målchanser.