Pars IF - FC Kabel Åttio 4-1 (1-0)
Götavallen 14 juni kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (39) Milad Ramezankhani
2-0 (53) Milad Ramezankhani
2-1 (68) Gustav Risinger (Niklas Jansson)
3-1 (82) Milad Ramezankhani
4-1 (89) Nima Ramezankhani
   
Kabels lag: Stefan Persson
-------------------------
Peder Hallberg
Karl Åkerström
Henrik Malm
Rasmus Svensson
-------------------------
Niklas Johansson
Johan Rydén
Mattias Borgström
Peter Bäckstrand
-------------------------
Niklas Jansson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Mikael Aronsson
Johnny Albertsson
Andreas Eriksson
-------------------------
Bäste Kabel: Andreas Eriksson
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Ett blekt FC Kabel Åttio vek ner sig totalt. Det här var definitivt årets bottennapp.
Vi hade aldrig tidigare mött iranierna i Pars IF. Inför matchen fanns det gott hopp om ett fint resultat. Vår form var god, och Pars hade utan tvekan varit seriens flopp. De nämndes före seriestart bland favoriterna, men var efter nio omgångar fortfarande utan seger.
Redan från start kändes det att Pars var hetare än oss. Medan de kastade sig in i duellerna, drog vi undan våra fötter - rädda att få ont. Och flyttar man på sig spelar det ingen roll att man har rätt utgångspositioner i försvarsspelet.
Fegheten ledde till att vi hade väldigt svårt att få till något spel. Pars hade inte heller något eget spel. Det gjorde att det blev en mycket chansartad fotboll. Och sådana matcher avgörs ofta på vilja.
Det var chansmässigt tämligen jämnt i första halvlek. Matchens bästa spelare, Milad Ramezankhani, hade dock sett till att hemmalaget ledde. Ett bra distansskott ur vänsterläge tog gick via stolpen och in.
Trots att vi pratade skärpning i halvtid var det blekt från start. Först sedan nämnde Ramezankhani hade gjort 2-0 vaknade de bruna. Vi klev in i fler närkamper, fick lite bättre fart på bollen, och tryckte tillbaka Pars.
När Gurra lobbade in reduceringen kändes det att vi var på gång. Pars slogs verkligen för att hålla undan, men fick ta till allt bryskare metoder för att stoppa oss.
Tyvärr var det dock så att den där sista lilla viljan saknades. Vi sprang bara precis det vi behövde, och tog inte några extrasteg. Det märktes inte minst då den stora kvitteringschansen dök upp.
Johan fälldes just utanför straffområdet i högerläge. Johnny slog frisparken med sin vänsterfot. Det var en bra frispark, som studsade precis framför Pars målvakt. Denne lyckades dock styra upp bollen via stolpens insida och ut.
Returen for rakt igenom straffområdet. Det var en perfekt boll att forcera in i mål. Om någon brun varit där.
Kinky var den ende som gick hundraprocentigt på retur. Och han sprang mot fel stolpe. Övriga bruna avvaktade, och hann därför inte fram.
När Zamora inte kom ut på en djupledsboll några minuter senare hann Ramezankhani först, och satte sitt tredje mål. Matchen var definitivt punkterad.
Som grädde på moset gjorde även storebror Ramezankhani, Nima, ett mål på slutet. Pars fick jubla rejält över sin första seger för året. Vi skämdes över vår insats, och tog oss snabbast möjligt från Götavallen.