FC Kabel Åttio - Hedareds BK 0-2 (0-1)
Broplan 15 mars kl. 20:00

Målskyttar: 0-1 (21)
0-2 (59) Blerim Jashari (str)
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Freddy Zielinski
Kalle Åkerström
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Marcus Nilsson
Andreas Eriksson
Fredrik Larsson
Marcus Edwijn
-------------------------
Peter Bäckstrand
Johan Rydén
-------------------------
Avbytare: Mikael "Foppa" Asplund (in 46)
Mattias "Gotland" Johansson (in 46)
Adam Rylander (in 46)
-------------------------
Bäste Kabel: Andreas Eriksson
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Andra matchen gav andra förlusten. Och vad värre är, spelmässigt tog vi flera steg i fel riktning.
Faktum är att vi inte tvingade Hedareds målvakt till en enda riktig räddning. Trots att vi hade en del lägen blev avslutningarna antingen lösa sorkjägare, eller så missade de målet. Kanske berodde de dåliga skotten på att vi inte kunde skjuta höjdare med Adams hårt pumpade bollar...
Om vi tar det från början så såg det ändå lovande ut den första kvarten. Vi hade övat på att sätta hög press under de två senaste träningarna, och visade inledningsvis att träningen hade givit resultat.
Vi bröt ofta tidigt och var flera gånger nära att få bra lägen. Det var dock lite si och så med beslutsamheten kring Hedareds straffområde. Mackan hade ett par halvdana skott, Bäckstrand ytterligare något - och så fick vi kanonläge efter vår första hörna. Tyvärr var två kablar först till bollen, och båda trodde att den andre skulle skjuta.
Så långt hade vi spelat väl, och alltså försvarat oss bra. Hedared hade inte ens haft en tendens till målchans. Grundregeln om att man bara orkar sätta hög press 10-15 minuter i taget visade sig sedan slå in pardonlöst.
När vår ork började tryta kunde Hedared slå sina megalånga bollar högre upp i banan, och då blev snabbt våra brister tydliga. Vi var helt enkelt inte vakna när det kom till omställning från anfall-försvar.
Ledningsmålet föll när vi stod och sov. Det började med att Malm drog på sig en frispark några meter in på vår planhalva. Hedared tog den snabbt - och långt. Vår backlinje var dock i sin egen värld och vaknade inte förrän en anfallare hade bollen under kontroll i en jättelucka mellan mittback och ytterback.
David var chanslös på avslutningen.
Någon minut senare räddade vår målvakt till hörna när samme forward fick nästan lika stor yta i samma lucka mellan mittback och ytterback. Det var dock inte bara backlinjen som kom snett. Vi började sälja oss högt upp i planen. Forwards och yttermittfältare saknade aggressivitet - utan sprang mest och markerade närvaro. Så vinner man inga matcher.
Samtidigt som vi tappade den defensiva aggressiviteten försämrades också vårt passningsspel. De sista 25 minuterna i första halvlek var usla. David var dock bra och gjorde ett par riktigt vassa räddningar.
I upptakten av den andra halvleken verkade vi vara på gång igen. Vi bjöd nämligen på ett par fina kombinationer, tyvärr höll avslutningarna återigen dålig kvalitet.
Och formtoppen skulle visa sig vara kortvarig. När Afzelius skavde ner en motståndare i vårt straffområde efter drygt tio minuter hade vi redan börjat tappa spelet.
Straffen slog Blerim Jashari in hur lätt som helst. David gick oerhört tidigt.
- Jag har aldrig tagit en straff, erkände David.
Om den historiska straffräddningen skall komma i år krävs nog att han står upp lite längre...
Matchens sista halvtimme höll oerhört låg kvalitet spelmässigt. Inget av lagen presterade något passningsspel värt att rapportera om. De få åskådarna måste ha varit självplågare eftersom de stod kvar trots den totala bristen på underhållning.
Positivt var att vi knappt släppte till något bakåt under sista halvtimman. Negativt var att vi inte heller skapade något framåt.
Det snabba och lovande anfallsspel vi hade mot Gånghester var som bortblåst. Snabb var dock Foppa i sin A-lagscomeback. Den gode Svenljungasonen byttes in i halvtid, och redan efter cirka åtta minuter var han så dödstrött att han bytte ut sig själv. Därmed var han ensam om att fortsätta följa de senaste årens Kabeltaktik om korta och intensiva byten... Totalt sett blev årets andra match en tillställning vi gör bäst i att glömma snabbt.