FC Kabel Åttio - Sparsörs AIK 0-1 (0-1)
Broplan 22 mars kl. 20:00

Målskyttar: 0-1 (43)
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Joan Ivarsson
Kalle Åkerström
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Marcus Nilsson
Tommy Sandberg
Fredrik Larsson
Peter Bäckstrand
-------------------------
Jamie Gidman
Andreas Eriksson
-------------------------
Avbytare: Freddy Zielinski (in 60)
Carl Nero (in 75)
Adam Rylander (in 75)
-------------------------
Bäste Kabel: Karl Åkerström
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Tisdagens träning var mycket givande med spel 11 mot 11 och vi hittade rätt i positionerna så stämningen inför matchen var god.
Matchen började dock darrigt och redan i första försöket till uppbyggnadspel stressade vi och slog bort passningen från ytterback trots all träning på att rulla runt i backlinjen. Första kvarten fortsatte med något darrigt spel - mycket tack vare den hemska motvinden - men sedan kom vi igång rejält och kunde rulla bollen. Sparsör var dock också med i matchen och kunde komma till några avslut. För Kabel såg det också hyfsat ut med det offensiva. Mackan och Peter på kanterna fick finfin hjälp av Jamie och Eriksson vid flera tillfällen men framför mål var vi inte lika heta på som vi var i att skapa inlägg. Bästa chansen fick Eriksson när han vickade förbi SAIK:s sistagubbe och in i straffområdet. När avslutet skulle komma blåste domaren av för frispark för oss längre bak i planen. Inte så smidigt.
Det kändes lite snopet när Sparsör strax paus kunde göra mål efter ett inkast högt på deras högerkant. Bollen letade sig in i straffområdet. Två SAIK:are kom löpande. Kalle tog markering på den ena, Malm stod i ryggen på en annan och den tredje fick fritt stå och skjuta in ledningsmålet bakom Tvålen.
I andra halvlek kom vi igång ännu mer med passningsspelet i backlinjen och på mittfältet och kom runt mängder av gånger. Närmast mål var Adam i ett bra skottläge men han fick felträff samt Peter på en lång frispark in i straffområdet. Kabel fick även till en riktigt bra hög press den sista kvarten när vi forcerade för kvittering. Alla gick in hundraprocentigt för att vinna boll och Sparsör fick då mycket svårt att bygga upp sitt spel. Backlinjen var samspelt och kunde samla upp de långa bollarna och starta nytt anfall. Tyvärr slutade matchen ändå med förlust men alla kände att vi hade tagit ett steg i rätt riktning.