Tranemo IF - FC Kabel Åttio 0-0 (0-0)
Tranehov 18 april kl. 18:30

Målskyttar: -
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Kalle Åkerström
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Marcus Nilsson
Peder Hallberg
Tommy Sandberg
Adam Rylander
-------------------------
Mattias Johansson
Johnny Albertsson
-------------------------
Avbytare: Mattias Karlsson
Mikael Martinsson
David Hagström
-------------------------
Bäste Kabel: Henrik Malm och Johan Afzelius.
Varning: David Hagström
Utvisning: -Kommentar
Svårt att få ihop lag men Kabel var taggade på uppvärmningen. Nedflyttade Tranemo förutspåddes bli topplag i femman och vi visste att matchen skulle bli tuff. Denna inställning hos Kabel skulle visa sig viktig.
Matchens första anfall var ett brunt mönsteranfall. Bollen vandrade säkert via vänsterkant, innermitt och anfallare till Johnny som kom till avslut från vänstra delen av straffområdet, dessvärre missade han.
Vi byggde dock vidare på den fina inledningen och spelade ett mycket disciplinerat försvarsspel, de avslut som Tranemo kom till fick de ta långt utifrån. Positionsspelet var fint och vi lyckades hålla i bollen både i försvar och på mittfält. Framförallt kom vi runt fint på Mackans kant och det ledde till inlägg flertalet gånger. Vassaste chansen fick Tommy som vann boll centralt, klev några meter fram och klippte till på uppstuds. Bollen skruvade sig utåt mot krysset men målvakten gjorde en mycket fin räddning till hörna. Vi löpte fint på de flesta fasta situationer och backlinjen i Tranemo var dåliga på att ta upp markering.
Nästa riktiga farlighet stod Fredrik och Malm för. På en inläggsfrispark ute till höger droppade Fredrik en hård boll mitt emellan målområdeslinjen och straffområdes linjen vid första stolpen. Malm löpte längs backlinjen och fick skallen på bollen som flög i en båge mot bortre. Målvakten blev överraskad och hann precis få upp händerna och nådde bollen i sista stund. När halvleken tog slut kändes det som att vi var på gång och hade en bra chans till seger.
Dessvärre fick vi omvärdera det omgående vid början av andra halvlek. Vi kom snett in i halvleken och vann inte en boll på innermittfält på insparkar och utsparkar. Bollen kom snabbt tillbaka med rättvända Tranemospelare och vi fick kämpa för att freda vårt mål. Tvålen gjorde några bra räddningar.
Tranemo kom dock fortfarande bara till avslut långt utifrån och med några inlägg från kanterna som vi lätt rensade undan. Den bästa chansen kom på en frispark på straffområdeslinjen som gick just utanför stolpen och på en volley efter en brun rensning. Bollen dök just över ribban i en farlig båge.
Vi skapade inte några egna chanser annat än på långa inläggsfrisparkar där vi inte vann många bollar. Orken var helt enkelt slut, avbytare fanns inte, Mackan klev av med krampkänning med kvarten kvar och Adam blev stämplad. Tommy hade känningar i baklåren och kunde inte springa för fullt.
Vi visade ändå upp en riktigt bra lagmoral hela matchen. Vi gav aldrig upp och gick in i närkamper och tog alla löpningar. När vi får full konkurrenssituation och slipper skador kommer vi att vinna matcher som denna. En riktigt väl genomförd match av samtliga idag...