FC Kabel Åttio - Wästerhovs IK 0-2 (0-2)
Ryda, 11 maj kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (4) Vesnik Kutlovci
0-2 (19) Vesnik Kutlovci
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Adam Rylander
Kalle Åkerström
Henrik Ådahl
Marcus Nilsson
-------------------------
Johan Rydén
Andreas Eriksson
Andreas Larsson
Peter Bäckstrand
-------------------------
Johnny Albertsson
Johan Fagrell
-------------------------
Avbytare: Fredrik Larsson (spelade ej, skadad)
Magnus Persson (in 46)
Jamie Gidman (in 33)
Tommy Sandberg (in 63)
-------------------------
Bäste Kabel: David Hagström och Andreas Eriksson
Varning: Marcus Nilsson
Utvisning: -Kommentar
Stryk med 2-0 mot Hovet är förstås en blytung derbyförlust. Kanske framför allt eftersom vi faller på eget grepp. Båda målen är nämligen frukten av misslyckat försvarsspel.
Derbyn mellan Kabel och Hovet brukar vara ganska välbesökta tillställningar, där kampen brukar slå skönspelet.
Minuterna innan avspark den här gången var det dock nästan helt tomt på åskådare längs Rydas A-plan.
De få åskådare som var på plats vid avspark fick se ett Kabel Åttio som gick upp och satte riktigt hög press för att överraska sina motståndare.
Tanken var förstås helt rätt. Är det något lag som vet hur vi spelar är det Hovet. Det var också tydligt att deras tränare Gul Ali hade beordrat täta kantbyten för att slippa undan vår press.
De allra första minuterna såg det ut som att vår taktik kunde ha avsedd effekt, vi kom nämligen fram riktigt hyfsat ett par gånger.
Fast vi skulle falla lite på eget grepp. Vid en Hovkontring i femte minuten ledde en snabb kantvändning från deras höger- till vänsterkant till att först Adam, och sedan också Kalle kom snett. Hovets anfallare Vesnik Kutlovci gjorde inget misstag.
I vår ambition att stöta högt tappade vi den viktiga avvägningen mellan när man skall kliva fram och när man måste falla hemåt.
Vi fortsatte att ha det mest lovande spelet ute på planen, men hade märkbart svårt att överföra hyfsat spel i öppna målchanser. Det trots att Hovet utövade en klart riskabel försvarstaktik med täta offsidefällor.
I minut 19 kom 0-2. Återigen var det ett försvarsmisstag på en boll från vår vänstersida som ställde till det. Vi var först på bollen, men ett missförstånd ledde till att Vesnik Kutlovci kunde få tillräckligt med fot på bollen för att den skulle orka över vår mållinje.
För andra matchen i rad mötte vi ett lag som i Champions Leaguestil tog lagfoto inför matchen. Och för andra matchen i rad var vi riktigt veka i defensiven från start.
Skall vi kunna spela i fotbollens finrum 2028 måste vi nog lära oss att rivstarta även mot klubbar som tar lagfoto inför matcherna...
I halvlekens slutskede kom våra lägen. Bäckstrand fick båda, och satte båda i målramen. Den första i kryssets utsida, den andra i ribbans överkant.
Efter rannsakan i paus gjorde vi en riktigt bra andra halvlek spelmässigt sett. Viljan var det inte heller något fel på. Kalle visade vägen genom att vara först på bollen vid tre raka fasta situationer inne i Hovets straffområde. Tyvärr ville inte bollen in i mål.
På ett inlägg från Johan - som var högerback i andra halvlek - var Mange riktigt nära att reducera. Hans volley gick dock via målvakten i ribbans underkant och ut.
Med cirka 20 minuter kvar att spela gick vi ner på trebackslinje. Fram till dess var det 3-3 i öppna lägen. Vår chansning ledde till att Hovet fick ytor och skapade ytterligare ett gäng målchanser. David lyckades dock hålla tätt.
Framåt ledde satsningen bara till ett par hyfsade lägen.
Bäckis blev däremot utsatt för ett hyfsat grovt verbal övergrepp. I ett långt och väl sammansatt potpurri av okvädningsord märktes våldta, morsa, hora och många, många fler.
Eftersom det var så många könsord staplade på varandra att det omöjligen i efterhand skulle gå att återge med sådan verbal ackuratess som upphovsmannens så väljer vi att inte ens försöka citera. Det skulle ju vara att göra våld på dennes konstnärliga ådra.
Men för att sätta det i sitt sammanhang kan konstateras att om ett enkelt "kuk" eller "fitta" räcker till att få grov utvisning borde Hovspelarens eleganta utläggning nog kvala in till en säsongs avstängning eller något i den stilen.
Okunnighet ger inte någon avstängning, men nog var det en aning komiskt när Johnny ville ha en offsideavblåsning och därför gnällde på domaren Mirsad Sela. - Han springer ju mot bollen, sa Johnny.
- Det räcker inte i år, det är ny regeltolkning, sa Johan och försökte lugna Johnny.
Gul Ali hörde samtalet och frågade Johnny med ett leende:
- Du var inte på den där domarkvällen i vintras va?
Nej, där var liksom inte så många kablar...
Hur som helst vi förlorade, och orsakerna var flera. Försvarsmissarna är nämnda.
Ett större problem är nog kanske trots allt våra svårigheter att göra mål. Både i form av att vi haft svårt att spela oss fram till avslutningslägen, och att vi inte fått igång våra målskyttar.
På totalt 12 matcher har vi gjort 16 mål den här säsongen. Målen har kommit i klump, vi har faktiskt bara gjort mål i 7 av 24 halvlekar.
Johan leder den totala skytteligan på tre mål. Han skuggas av en kvartett på två bestående av Mange, Jamie, Eriksson - och en målvakt, David. Skall drömmarna om tätkänning i serien bli verklighet måste vi få fart på målskyttet.
Skönt dock att B-laget har öst in tio mål under den senaste veckan. Det visar att vi trots allt kan.

Bilder