FC Kabel Åttio - Norrmalms IK 0-3 (0-2)
Borås Arena, 1 juni kl. 20:00

Målskyttar: 0-1 (19) Pär Sverker
0-2 (30) Pär Sverker
0-3 (48) Pär Sverker
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Fredrik Larsson
Kalle Åkerström
Marcus Nilsson
Freddy Zielinski
-------------------------
Jamie Gidman
Andreas Eriksson
Johan Rydén
Peter Bäckstrand
-------------------------
Magnus Persson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Mikael Martinsson (in 56)
Marcus Edwijn (in 38)
Peter Enhörning (debut, in 46)
-------------------------
Bäste Kabel: Gustav Risinger och Marcus Nilsson
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
För första gången någonsin lämnade vi en match mot Norrmalm utan att ha gjort mål, och som lök på laxen blev vi även utan poäng - vi blev helt enkelt skjutna i sank av Pär Sverker.
Det var återigen spel på Arenan. För att ytterligare växa in i Champions League-kostymen hade vi förlagt avspark till klockan 20.00. Nu verkar det som att vi drabbas av stora darren när vi börjar komma för nära svampligan. Vi minns ju hur årets två första förluster kom mot lag som tog lagbild just innan avspark. Båda de matcherna blev vi dessutom mållösa. Nu när vi spelade på Champions Leaguetid kom tredje förlusten - och tredje seriematchen utan mål.
Det är tur att det är 21 år till dess vi skall vara på topp, så att vi får lång tid att vänja oss vid alla nymodigheter.
För trots en ganska bra uppvärmning inne på Ryavallens nyklippta gräsmatta var det ett blekbrunt lag som kom till spel. Den paradfotboll enligt skolboken som vi hade mot Ubbhult var som bortblåst.
Det skall direkt slås fast att Norrmalm förstås bidrog till vår kräftgång. De zebrarandiga spelade fin fotboll, och var från början det bättre laget. De spelade runt bollen och fick tidigt tryck på oss.
Vi blev uppstressade och hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. Följden blev att vi mest fick ägna oss åt att jaga under de första 30 minuterna.
Periodvis jagade vi lite väl mycket. Den som klev upp och satte press gjorde det utan understöd, vilket innebar att vi lätt blev bortspelade, och i stället sprang i tomme.
Två gånger under första halvtimmen åkte vi på baklängesmål. Det första kom sedan vi inte lyckats nicka undan ett inlägg. Norrmalms farlige högerytter Pär Sverker tog ner bollen högt upp på högerarmen, och smällde sedan in 0-1 från ganska nära håll med högerfoten.
Kalle var rasande, och krävde svar av domaren om hur målet kunde godkännas. Domare Bertil Malmberg var antingen totalt lomhörd, eller så nonchalerade han bara Karl-Fabio. Kalles högljudda protester möttes nämligen inte av minsta reaktion från domaren.
Cirka tio minuter efter 0-1 kom också 0-2. Återigen var det Per Sverker som slog till. Den här gången använde den tvåfotade skytten sin vänster. Bollen satt klockrent i krysset bakom en chanslös David.
Vårt försvarsarbete i situationen var dock inte klockrent. Trots att Sverker befann sig just utanför straffområdet backade samtliga bruna och gav skarpskytten utrymme att ladda.
Sista kvarten av första halvlek började vi kunna lyfta upp spelet. Bästa chansen var ett tre-mot-ett-läge där Johan slog bort sistapassningen.
I paus pratade vi om att inte backa, utan att sätta press som ett lag.
Andra halvlek hann knappt börja förrän Pär Sverker återigen kom rättvänd mot vårt försvar. Hans låga vänsterskott var lite för hårt för att David skulle lyckas stoppa det.
Det tog lite tid att resa sig från det ovälkomna målet. Men ju längre halvleken gick, desto mer fick vi att säga till om. På slutet hade vi bra tryck. Tyvärr är dock spetsen på anfallen fortsatt obefintlig. Trots att vi hade ett antal hyfsade lägen behövde inte ex-kabeln Tommie Andersson i Norrmalmsmålet göra en enda svårare räddning under matchen.
Närmast ett tröstmål var Gurra, men hans nick på Martinssons inläggsfrispark smet ett par decimeter utanför.
Det blev en blytung derbyförlust. Klart är dock att Norrmalm är bättre än på många år, och säkerligen kommer att sluta på övre halvan. Angående tremålsskytten Pär Sverker sa lagledare Nicklas Ringborg:
- Sverker stukade högerfoten i veckan, och sa därför att han skulle skjuta med vänstern i stället.
Det räckte gott för att sänka Kabel Åttio...
I och med matchen är knappt en tredjedel av serien spelad. Vid en granskning av statistiken noteras att vi är trögstartade. Vi har inte haft ledningen i halvtid en enda gång, och har bara gjort ett mål före paus - en hörna som Robinho slog rakt i mål.
Orken är det däremot inget fel på. Efter pausvilan har vi nämligen varit starka. Bara två insläppta mål på sex andrahalvlekar är ju riktigt bra.