FC Kabel Åttio - Älekulla 5-0 (1-0)
Ryda Sportfält, 13 aug kl. 19:00

Målskyttar: 1-0 (7) Johan Afzelius
2-0 (61) Självmål (Fredrik Larsson)
3-0 (67) Gustav Risinger (Andreas Eriksson)
4-0 (72) Johan Afzelius (Andreas Larsson)
5-0 (86) Andreas Eriksson (Johan Afzelius)
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Henrik Ådahl
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Peter Bäckstrand
Andreas Eriksson
Johan Rydén
Andreas Larsson
-------------------------
Magnus Persson
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Jamie Gidman (in 15)
Marcus Nilsson (in 15)
Johnny Albertsson (in 15)
-------------------------
Bäste Kabel: Andreas Larsson
Varning: -
Utvisning: -Kommentar
Afzelius stora dag. Han var mannen bakom den femmålsseger mot ett krisdrabbat Älekulla som annars bäst sammanfattas som en dag på jobbet.
Afzelius hade likt övriga försvarsspelare varit alldeles lysande mot Hovet på fredagen. På lördagen blev han matchhjälte i B-laget då han med en språngskalle nickade in en hörna.
Vår Härrydaprodukt kom fullproppad med självförtroende till matchen mot Älekulla, och visade upp talanger som ingen visste att han hade.
Som 1-0-målet. "Afze" fick bollen i vänsterbacksläge vid mittlinjen och avancerade. Övriga spelare öppnade planen åt honom.
- Det blev helt tomt. Jag tog med bollen och sköt, sa Afze förvånat.
Övriga kablar blev ännu mer förvånade. Afze bjöd nämligen på ett klassavslut, modell Andreas Brehme mot Holland i VM 1990. Vår vänsterback klev in i banan, och i höjd med straffområdets hörn kom skottet. Det var inget stressat avslut på kraft, utan en behärskad höger insida som läckert vreds in i bortre burgaveln.
Inte konstigt att Älekullas duktige målvakt var chanslös - ingen kunde väl ha anat att Afze kunde göra något sådant...
Vi skapade absolut chanser för fler mål före paus, men nämnde Älekullamålvakt gjorde ett antal fina parader och höll nere siffrorna vid sidbytet till 1-0. Vi var därmed långt ifrån nöjda i halvtid. Med lite otur kunde det faktiskt ha varit 1-1 - trots att Älekulla inte hade haft ett enda anfall.
Efter ett motlägg mitt på vår planhalva gick bollen nämligen i en farlig båge över en ställd Tvålen - och som tur var, också precis över ribban.
Det som framför allt var dåligt i vårt uppträdande var att vi inte fullföljde våra löpningar. Kom inte bollen på våra fötter blev vi snabbt passiva, vi jobbade till exempel inte till oss några bollar på offensiv planhalva.
Även om vi inte heller direkt storspelade efter paus så sprang vi mer, och sakta men säkert malde vi ner ett ungt och ganska vekt - men vilt kämpande - Älekulla. Vi fick hjälp med 2-0-målet. En back kastade sig in framför Johan på Fredriks fina högerinlägg - och nickade bollen i eget mål.
- Tur, för den hade du nickat över, sa Mackan retsamt till Johan.
Gurra nickade in trean på ett fint inlägg från Eriksson, sedan var det dags för Afzelius igen.
Vår vänsterback fullföljde i samband med ett skott från Larsson Sr - Afze fick betalt för löpningen genom att helt solo kunna nicka in returen från nära håll.
På slutet fastställde Eriksson slutsiffrorna genom att forcera in bollen efter ett inlägg från just kung Afze. När kan det senast ha hänt att en vänsterback i Kabel Åttio gjorde två mål och ett assist i samma match? Det kan väl knappast ha inträffat över huvud taget.
- Senaste gången jag gjorde två mål var nog 1997, sa Afzelius själv nöjt efteråt.
Noterbart var att det var vår fjärde seger (protestsegern mot Yugo undantagen), och att det också var Malms fjärde match. Jo, just det - Malm har inte varit med och tappat poäng den här säsongen...
Med tanke på det var det ytterst olyckligt att just Malm haltade av fotskadad med en kvart kvar att spela. Vill vi vinna fler matcher i år är det bara att hålla tummarna för kort rehabilitering...