FC Kabel Åttio - Fritsla IF 3-2 (0-1)
Kungabergs B-plan, 18 sept aug kl. 19:00

Målskyttar: 0-1 (18) Tobias Josefsson
0-2 (49) David Eliasson
1-2 (58) Andreas Eriksson (Mirnes Mesic)
2-2 (72) Johan Afzelius (Andreas Larsson)
3-2 (81) Johan Rydén
   
Kabels lag: David Hagström
-------------------------
Fredrik Larsson
Karl Åkerström
Adam Rylander
Johan Afzelius
-------------------------
Andreas Larsson
Johan Rydén
Andreas Eriksson
Mirnes Mesic (debut)
-------------------------
Emil Dahl
Gustav Risinger
-------------------------
Avbytare: Magnus Persson
Johnny Albertsson
Mikael Martinsson (spelade ej)
-------------------------
Bäste Kabel: -
Varning: -Kommentar
Kabel Åttio finns med i kampen om tredjeplatsen i Boråssexan efter en stark vändning hemma - fast borta - mot Fritsla. Spelmässigt var det här dock ett riktigt bottennapp av de bruna brassarna.
Matchen skulle ha avgjorts under lördagen, men eftersom vi då saknade massor av folk blev det flytt. Fritsla erbjöd sig att spela hemma på sin elupplysta B-plan. Så fick det bli.
- Det här är den närmaste bortamatch jag spelat, sa Fritslas lagkapten vid slantsinglingen.
Ljuset var helt ok, det var däremot inte planen. Höstens ihärdiga regnande hade satt sina spår på underlaget, som på vissa ställen var extremt löst.
- Gnäll inte, sa Fritslas ledare Jan Wingård redan långt innan någon Kabelspelare sagt ett ord om underlagets skick.
Sedan gjorde Wingård en jämförelse med Ryda. Vi gnällde inte, utan accepterade situationen - det var ju ändå vi som ville senarelägga tillställningen.
Fast när matchen drog i gång var vi inte med. Fritsla var rörligt och behärskade det hala underlaget klart mycket bättre än vi. Dessutom vann de massor av nickdueller centralt i planen.
Även om vi, när vi väl fick kontroll på bollen, hade ett par vassa kontringar så var det Fritslas halvlek. Och att det bara stod 1-0 i halvtid skall vi vara glada för. Vi vann knappt en närkamp.
Skönt då att fotboll består av två halvlekar. Det här året har vi ju varit grymt starka efter paus, det är inte många lag i serien som har orkat stå emot oss.
Fast även halvlek två fick en dålig start. Redan efter knappt fyra minuter nickade duktige David Eliasson in 2-0 på ett högerinlägg där Tvålen hamnade på halvdistans. Det såg nattsvart ut.
Cirka tio minuter senare tog Eriksson oss in i matchen. Med en distinkt vrist smällde han in reduceringen från 25 meter, fint framspelad av debuterande Mirre. Målet gav oss nya krafter, och när kvitteringen kom var den inte ologisk. Däremot var den vacker.
Larsson Sr slog en kort vänsterhörna till Johan, som spelade tillbaka. Larsson tog ett par steg tillbaka i planen och siktade in sitt högerinlägg mot Afzelius. Vår vänsterback bjöd på en språngskalle som hade fått Martin Dahlin avundsjuk även i den forne landslagsanfallarens glansdagar. Afze slängde sig åt ett håll, men fick till ett slags skarv så att bollen gick åt det andra - och satt läckert vid bortre stolpen.
Fritsla var nu rejält i gungning. Det märktes inte minst på ropen från sidan.
- Karaktär, vrålade tränare Wingård åt sina spelare.
Och när tre bollar hade passerat över de båda staketen mellan Kungabergs B- och A-planer, så att Fritslas målvakt inte längre hade någon reservboll, fick Wingård ett spel:
- Stå inte där så några djävla fån, utan hämta bollar, vrålade Fritslatränaren mot två åskådare - en man och hans tonårsdotter.
Någon av hans spelare hörde hur illa det lät och svarade:
- Kan ni inte skicka någon från bänken att hämta bollarna?
- Ok, men då får ni på planen visa karaktär, svarade Wingård.
De bruna på planen visade verkligen karaktär. Vi skapade flera chanser att göra 3-2. Den bästa hade Emil på retur efter ett fint skott från Larsson Sr. Vårt nyförvärv blev helt naken ett par meter från mål. Att målvakten låg på rygg gjorde inte läget sämre. Skottet var dock riktigt usel - bollen har sannolikt inte landat ännu...
- Och jag har inget att skylla på - bollen studsade inte eller så, sa Emil lätt skamset efteråt.
Segermålet skulle dock komma. Mirre fick frispark ute på vänsterkanten, 12-15 meter från kortlinjen. Både Johnny och tränare Martinsson visade intresse för att slå den, men Johan hade andra planer och sa bestämt: jag tar den!
Vår ordförande slog inläggsfrisparken på ytan mellan målvakten och de anstormande utespelarna. Bollen fick en perfekt båge. Fritslas målvakt blev lätt passiv när kulan passerade förbi framrusande kablar, och smet in vid bortre stolpen.
Fritsla fick en kvitteringschans på slutet, men skottet gick över. Vi hade återigen visat mental och fysisk styrka - vi hade vänt 0-2 till 3-2. Vi hade spelmässigt totalt sett gjort en dålig insats, men ändå kämpat till oss tre poäng. De poängen tog oss förbi Wästerhov upp på fjärde plats i tabellen - och trean Norrmalm finns nu bara två poäng före.