Älekulla - FC Kabel Åttio 3-7 (1-3)
Äbyvallen, 23 sept kl. 15:00

Målskyttar: 0-1 (3) Fredrik Larsson
0-2 (9) Andreas Larsson (straff)
0-3 (13) Andreas Eriksson (Jack Andersson)
1-3 (30) Niklas Tommelstad
1-4 (47) Jack Andersson (Jack Andersson)
1-5 (53) Andreas Larsson (Andreas Eriksson)
2-5 (63) Mattias Pettersson
3-5 (75) Mikael Stensson
3-6 (80) Jack Andersson (Emil Dahl)
3-7 (85) Peter Bäckstrand (Emil Dahl)
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Karl Åkerström
Henrik Malm
Johan Afzelius
-------------------------
Andreas Larsson
Johnny Albertsson
Andreas Eriksson
Marcus Nilsson
-------------------------
Emil Dahl
Mikael Aronsson
-------------------------
Avbytare: Jack Andersson
Peter Bäckstrand
Adam Rylander
Mikael Martinsson
-------------------------
Bäste Kabel: -
Varning: Henrik MalmKommentar
Oförtjänt ledde Kabel med hela 0-3 efter mindre än en kvart spelad. Vi fick en smakstart mot det Älekulla som ordförande Johan innan sin Skåneresa försökt att snacka upp som förstärkt av erfarna spelare. Motståndet såg ut precis som tidigare - svagt fysiskt och mentalt.
Emil fick en gratischans direkt på avspark när en lång boll från vår vänsterkant letade sig igenom mittbacksparket och dök upp i en fin lucka för Emil. Målvakten räddade det svaga avslutet. Men målen lät inte vänta på sig. Älekulla tvingades till att ta en frispark i bra läge utanför straffområdet efter att ha varit oförmögna att rensa boll. Fredrik satte den säkert i nättaket. Snyggt.
Bara minuterna efter hamnade deras osäkra försvar efter när Mackan bröt in i straffområdet från vänsterkanten. Bollen slog han förbi mittbacken och denne fick kapa honom för att förhindra avslutet. Larsson Sr satte straffen.
Tredje gången gillt för Älekullas försvar. Ett ohyggligt flipperspel vid straffpunkten efter ett fint brunt anfall. Evighetsmaskinen Eriksson med sina längsta skor på sig fick tån på bollen och tryckte in en tåpaj vid bortre stolproten.
Så långt hade allt gått Kabels väg vilket tidigare nämnts på ett ganska oförtjänt sätt. Vi spelade inte särskilt bra i resten av första halvlek.
Planen var oklippt och regnblöt vilket sög musten ur våra ben och fick bollen att dö och studsa konstigt. Passningsspelet funkade inte och våra yttermittfältare backade inte upp centralt med överflyttningar defensivt vilket ledde till att vi förlorade alla andrabollar på innermittfält trots att Eriksson vann det mesta i luften. Älekulla bemästrade planen bättre än oss och hade faktiskt ett bra passningsspel även om de blandade med hopplöst dåliga långbollar som vi enkelt kunde ta hand om. De kom till flera avslut utifrån men förutom ett skott i ribban var det inte så farligt.
Reduceringen till 1-3 var lite snöplig. Hörna och deras kortaste spelare fick knoppa bollen precis jämte Larsson Jr som stod och täckte stolpen. Bollen kom snabbt och Fredrik hann inte mer än lyfta benet och ändra riktning på bollen som gick in i mål. Tvålen var märkbart missnöjd med markeringsspelet.
Snacket i paus handlade om yttermittfält och mer rörelse offensivt för fler passningsalternativ. Emil pekade ut den sega backlinjen som en offensiv möjlighet. Tror vi alla kände oss osäkra på att vi skulle ha säkrat segern redan i första. I vår första farlighet framåt i andra utökade vi som tur var ledningen genom att Eriksson snyggt spelade fram Jack som enkelt satte 1-4. Befriande.
1-5 kom inte långt därefter och var mycket snyggt. Bröderna Larsson väggade snyggt på högerkanten. Fredrik satte upp bollen på Eriksson vid halvcirkeln. Larsson Sr löpte rakt igenom backlinjen och Eriksson lyfte in bollen över närmsta back mitt framför fötterna på Larssson som enkelt rullade in bollen vid sidan av målvakten.
Så kom då två reduceringar av hemmalaget. Med mycket tur kom 2-5 på hörna. Hörnan passerade precis Malms huvud, damp ner på Erikssons fötter som precis hann träffa bollen i rensningen. En Älekullaspelare var inte mer än 30 cm bort och motläggade in bollen vid stolpen. Stenhårt. Vår spelare på linjen hann inte reagera.
Nästa reducering kom efter en förlorad boll på mitten följd av en långboll över Malm som hade tunga ben efter en lång tids träningsfrånvaro. Kalle hann inte heller ikapp den genomlöpande rödingen och när dessutom Tvålen misstajmade utrusningen på den vattenskjuka planen så kunde Älekullaspelaren runda Tvålen och rulla in bollen i tomt mål. Snopet.
Som tur var kunde vi omgående ge dubbla svar på tal. 3-6 hade ett rätt kul förspel. Malm klev upp och vann bollen centralt. Uppvaktad av tre Älekullaspelare satte Malm hårt mot löst och samtliga föll som käglor runt honom. Adam snappade upp bollen och satte den i djupet till höger. Pigge Emil hann upp bollen neråt kortlinjen i straffområdet och vände inåt planen och serverade elegant Jack som rullade in bollen. En stund senare fick Bäckis göra sitt första mål i a-laget i år. Riktigt snyggt och på sant Bäckis-manér vände han in från ett vänsterläge och avancerade inåt i planen inne i straffområdet och lade in bollen i bortre gaveln med en känsligt skruvad bredsida.
Det låter som att vi emellan alla snygga mål inte skapade så många chanser men faktum är att vi hade mängder av chanser att göra mål både i första och andra halvlek. Bullen, Emil och Jack hade alla riktiga frilägen som borde resulterat i mål men vi tillät målvakten rädda enkelt med tama avslut. Sammanfattningsvis får vi vara nöjda med att vi ovanligt nog lyckades vinna en måste-match mot ett sämre lag utan att darra alltför mycket på nerverna. Norrmalm torskade med 4-2 mot Björketorp och vi ligger därför trea en poäng före dem inför sista omgången där vi möter Björketorp och de möter Bosna. Fördel Norrmalm motståndsmässigt men fördel oss formmässigt. På lördag får vi svaret på Borås Arena - blir vi trea eller fyra?