FC Kabel Åttio - IF Bosna 11-1 (4-1)
Ryda Sportfält A 29 augusti kl. 18:45

Målskyttar: 1-0 (7) Christian Jörblad (Fredrik Hansson)
2-0 (11) Gustav Risinger (David Gustafsson)
3-0 (16) Robin Axell (Gustav Risinger)
3-1 (22) Ahmed Hagi
4-1 (38) Robin Axell (Marcus Nilsson)
5-1 (49) Fredrik Larsson (straff)
6-1 (56) Fredrik Larsson
7-1 (61) Emil Dahl (Marcus Nilsson)
8-1 (66) Gustav Risinger (Fredrik Larsson)
9-1 (70) Emil Dahl (Johan Rydén)
10-1 (78) Johan Rydén (Robin Axell)
11-1 (83) Andreas Eriksson (Peter Bäckstrand)
   
Kabels lag: Henrik Tannerfors
-------------------------
Fredrik Larsson
Martin Svedberg
Henrik Malm
Johannes Carlsson
-------------------------
David Gustafsson
Andreas Eriksson
Johan Rydén
Christian Jörblad
-------------------------
Fredrik Hansson
Robin Axell
-------------------------
Avbytare: Gustav Risinger
Robin Axell
Emil Dahl
Christoffer Öjerhed
Marcus Nilsson
-------------------------
Bäste Kabel: Andreas Eriksson
Varning: Robin Axell
Christoffer Öjerhed
Utvisning: -
Publik: Ca 20Kommentar
11-1.
Smaka på den.
11-1.
En historisk seger för FC Kabel Åttio när det kommer till seriesammanhang.
Champagne, klang- och jubelföreställning samt ett Kabel som likt frustande tjurar kom till matchstart med revansch som enda ledord i huvudet?
Nja...
Stämningen i omklädningsrummet efter matchen kan som bäst få agera beskrivning för hur vi kände oss efter denna totala överkörning av Bosna, det lag som vi så pinsamt förlorade mot i våras. Visst, självklart var vi glada över att ha fått vår revansch och dessutom skaffat oss en ypperlig målskillnad, men det var Bosnas agerande dels mot oss (vi blev spottade på, fysiskt och verbalt attackerade och inte minst oerhört provocerade matchen igenom), dels mot domare och dels mot varandra som gav den vämjeliga eftersmaken den här dagen.
Det pinsamma skämtet till lag Bosna (till vårt lilla försvar från vårmatchen är att knappt en spelare från den holmgången gick att se nu) kom till spel med 13 man som cirka tio minuter innan matchstart släntrade ner till Rydas A-plan för att lattja lite som uppvärmning.
Redan då kändes som att matchen var vår och att vi garanterat inte skulle behöva jobba fullt så hårt som vi ville för att få vår revansch.
Efter en kvart stod det 3-0. Bosna, som fram till då hade skött sig och tagit det på allvar, gjorde otroligt nog ett mål på oss efter en fin djupledsprestation av Ahmed Hagi i den 22:a minuten. Vi ska inte heller glömma, hemska hemska tanke, att samme Hagi även hade ett friläge efter drygt två minuter men lobben gick utanför...
Efter reduceringen tog vi oss samman och pulvriserade vårt motstånd, som i sin tur började flippa ur.
Värst var nog ändå hur de betedde sig mot varandra. Ett par exempel: en mörkhyad kille blev utskälld av en LAGKAMRAT som kallade sin kompis "jävla kenyan" efter ett felpass. Flåbusen Kustrim Shala skrek till domaren "visa ut vår jävla nummer elva, han förstör bara för oss!" under tiden som Shala själv sprang runt och gjorde sitt bästa för att skada så många bruna spelare med brutala påhopp matchen igenom. Nummer elva himself, Jamil Jamil, bestämde sig ett tag för att inte kunna tänka sig något så befängt som att passa någon av sina lagkamrater utan höll helt sonika i bollen med sin i ärlighetens namn rätt så fina teknik under nästan två minuters tid. De Bosnaspelare som verkligen såg ut att vilja SPELA FOTBOLL skakade bara uppgivet på huvudet och skrek på Jamil, resten av laget skrattade och tyckte att clownen var förbannat rolig.
Ett enda stort skämt var vad det var.
Sen att vi gång efter annan blev söndertacklade, fick känna spottloskorna vina och dessutom blev kallade saker som våra mödrar garanterat inte skulle tillåta oss kalla någon annan känns lättare att hantera eftersom vi vann matchen.
Alltid lika tröttsamt att dels läsa och att dels skriva om de tråkiga sakerna, så nu går vi på lite positiva saker om höstmötet mot Bosna i augusti 2008.
* Aldrig tidigare har vi gjort elva mål i en seriematch, fantastiskt att vi kan bocka för även det rekordet i år!
* Jäkligt skönt och se att så många i truppen kan visa skärpa och sätta dit bollen. Visst, Bosna hade en utespelare mellan stolparna, men det ska inte ta ifrån oss det faktum att hela sju spelare fick se sina försök ge utdelning. Roligast var att äntligen få se Gurra i målprotokollet. Grymt bra.
* Vi körde bara på och behöll fokus så gott som det gick. Trots Bosnas försök att få oss ur balans gick vi aldrig i den fällan förutom två undantag i form av Robin och Öje (dock förståeliga varningar i all sin onödighet). När Bosna plojade så öste vi på framåt, vilket är rent av nödvändigt att vi tar med oss inför framtida drabbningar i höst.
* Vi visar upp en sjutusans bredd i truppen just nu. Coachduon Kaiser/Tvålen kan mer eller mindre plocka in vem som helst var som helst och ändå få ett lysande resultat. Otroligt inspirerande och också det nödvändigt för fortsättningen.
Sådärja, uppdrag revansch slutfört. Nu kan vi ta och glömma den här matchen och satsa allt vi har inför serieavslutningen.
Lets.Go.Kabel!