MATCHREFERAT 1998 HERR

Träningsmatcher

Vegby SK - FC Kabel Åttio 2-3 14/3 13.00

Kabels mål: Tobias Lindkvist, Mats Dahlqvist och Martin Inganäs

Kabels lag: Mikael Reinholdsson- Jens Bäckstrand, Pär Augustsson, Joakim Albertsson, Patrik Risberg - Mats Dahlqvist, Patrik Johansson, Tobias Lindkvist, Martin Inganäs - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Erik Jullander och Stefan Söderberg

Kommentar: Årets första mål prickades in av nyförvärvet Tobias Lindkvist. även om spelet inte värmde måste det räknas som stor succé med seger redan i årets första match.
Skall sanningen fram var inte Vegby något topplag och Martin Inganäs segergivande fullträff var ett riktig skitmål. Fast vad gör det när Kabel är utan poängförlust 1998.
På avdelningen positiva saker placeras dessutom förtroendeingivande debuter av samtliga tre nyförvärv; Tobias Lindkvist, Patrik Risberg och Thomas Jacobsson.
På avdelningen negativt finns att såväl Risberg som Jacko skadade sig...

FC Kabel Åttio - IF Knallen 2-6 (2-2) 1/3 15.00

Kabels mål: Tobias Lindkvist och Peter Johansson

Kabels lag: Lars Josefsson - Jens Bäckstrand, Pär Augustsson, Lars Schöön - Martin Inganäs, Peter Johansson, Tobias Lindkvist, Johan Rydén, Patrik Johansson - Mats Dahlqvist och Lars Bredin.
Avbytare: Samir Youssef och Stefan Söderberg

Kommentar: Återigen fick nyförvärvet Tobias Lindkvist inleda målskyttet. Strax därefter kunde Peter Johansson stöta in returen på Lasse Schööns låga frispark. Sedan var det roliga slut.
Gubbalaget Knallen tog över fullständigt och Kablarna gick på knäna. Uppställningen 3-5-2 fungerade inte och det var mer än uppställningen som var dåligt. Allt var fullständigt kass och de röd-svart-gula knallarna spelade ut de brunvita efter noter.
Att det var länge sedan Preben Josefsson var ordinarie burvaktare i FC Kabel gick inte att undgå att märka. Det märktes speciellt på 2-5-målet där Preben gjorde ett tragiskt magplask på ett löst distansskott.
Nu var inte Preben ensam om att göra tavlor. Matchen avskrivs nämligen som ett av de senaste årens allra mest tragiska brunvita magplasken.
Värt att minnas var däremot att Knallen körde med inte helt perfekta offsidefällor.

Bergdalens IK - FC Kabel Åttio 3-3 (0-2) 4/3 18.30

Kabels mål: Martin Inganäs och Erik Jullander 2

Kabels lag: Magnus Dahl - Johan Rydén, Pär Augustsson, Joakim Albertsson, Patrik Risberg - Stefan Söderberg, Tobias Lindkvist, Lars Bredin, Martin Inganäs - Erik Jullander och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Lars Schöön (Dök upp först efter 20 min av andra halvlek)

Kommentar: Kabel överraskade genom att ge fjolårets division V-lag Bergdalen en riktigt hård match, trots att bara elva brunvita fanns på plats.
Martin Inganäs stötte snyggt in 1-0 och Erik Jullander lobbade in 2-0 från mittlinjen. Sedan hade brunvitt hyfsad kontroll på händelserna under den första halvan. I halvtid bytte Bergdalen fem man. Kabel hade då fortfarande ingen avbytare. Med allt tyngre ben fick de brunvita se de rödvita springa ikapp. Då bet brunvitt ifrån. Johan Rydén skottpassade på Erik Jullanders träben och bollen gick mycket snyggt in i Bergdalenkeeperns bortre burgavel.
På slutet kvitterade återigen hemmalaget, och ingen kan neka till att det var högst rättvist.
Den vikarierande målvakten Magnus Dahl gjorde en mycket stark och förtroendeingivande insats och Lars Bredin har nog hamnat rätt i laget som mittfältare. Sammantaget var detta en mycket positiv insats.

IF Olsfors - FC Kabel Åttio 3-1 (2-1) 8/3 11.00

Kabels mål: Lars Bredin

Kabels lag: Mikael Reinholdsson - Johan Rydén, Pär Augustsson, Lars Schöön, Carl Andersson - Stefan Söderberg, Patrik Johansson, Lars Bredin, Andreas Ljungman - Samir Youssef och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Anders Friberg och Sami Zaerzadeh

Kommentar: Trots att en stor del av laget från Bergdalenkampen var utbytt så gjorde brunvitt återigen en godkänd insats. Division V-gänget Olsfors satte två strutar i första halvlek. Ursäkta oss Räkan! Men hade vi haft en riktig målvakt hade Kabel haft en 1-0-ledning i halvtid. För övrigt var Lars Bredins mål ett läckert anfall där Räkan, Pär, Johan, Schöön och Bredin deltog i växelspelet.
även under andra halvlek stod brunvitt emot väl. I slutminuten utökade dock de orange sin ledning. Den struten kan inte Räkan lastas för, eftersom det var ett riktigt kanonskott som borrade sig in i vänsterkrysset.

FC Kabel Åttio - Järna FK 3-1 (1-0) 18/4 16.00

Kabels mål: Stefan Söderberg, Anders Friberg och Patrik Johansson

Kabels lag: Mats Dahlqvist - Lars Schöön, Pär Augustsson, Peter Johansson, Patrik Risberg - Stefan Söderberg, Lars Bredin, Patrik Johansson, Anders Friberg - Johan Rydén och Anders Friberg.
Avbytare: Avbytare var inte att tänka på. Vi hade inte ens en linjeman!!

Kommentar: Järna hade med sig ett tjugotal spelare och en fem-sex ledare. Vi var elva man. Trots det skulle det visa sig att matchen på träningslägret i Båstad skulle bli en riktig fullträff.
Pär hade genomfört ett rekordlångt, två timmar och tjugo minuter, träningspass på förmiddagen. Alla brunvita var således dödströtta när det var dags för match. Till råga på allt hade vi ingen keeper, och flera spelare saknade vita shorts vilket gjorde att vi såg ut som ett riktigt korpgäng.
Mats ställde sig i kassen och sedan var allt jättekul. Domaren inledde matchen med att be om ursäkt för att han egentligen var för dålig för att döma på så hög nivå, men Kabel bad inte om ursäkt för att laget egentligen var för oorganiserade för att spela på division VI-nivå.
Efter ett mönsteranfall regisserat Lars Bredin och Johan Rydén frispelades Stefan Söderberg. Söderberg gjorde inget misstag och det var brunvit ledning.
Det skulle bli ännu bättre i andra halvlek. Gummimannen Anders Friberg lyckades i närkamp med en försvarare ur nollvinkel skjuta bollen via backens ben i en läcker båge över motståndarmålvakten och annars så ofarlige Kortis Johansson dunkade in 3-0 efter att Bredin nickat ner en inläggsfrispark från Pär.
Järna sköt så snett att deras tränare måste ha gråtit krokodiltårar en hel vecka efter matchen. Mats däremot var nog lycklig för att alla skotten ven förbi på behagligt avstånd från stolparna. Tyvärr för tappre Dahlqvist tilläts de vita Södertäljespelarna reducera på en minst sagt tveksamt dömd straff i matchens slutskede.
Den reduceringen reducerade dock inte de segerrusiga kabelspelarnas glädje. De i flera avseenden rusiga brunvita spelarna tillbringade nämligen segerfesten ihop med unga trevliga flickebarn från Sexdrega/Aplareds damlag på Båstads enda uteställe. Naturligtvis var gummimannen Anders Friberg kung på krogen. Alla som har sett honom spela vet ju att hans långa armar och ben kan dyka upp på de mest osannolika ställen...

Sportjohan Cup

Kinnahults IF - FC Kabel Åttio 3-0 (1-0) 16/4 18.15

Kabels lag: Leif Karlsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Joakim Albertsson, Patrik Risberg - Johan Rydén, Patrik Johansson, Lars Bredin, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Mikael Lönner, Martin Inganäs och Peter Johansson

Kommentar: Kinnahult har en av distriktets mest välutbildade tränare i Curt Edenvik och antagligen därmed också en rätt så välfylld klubbkassa. Kabel Åttio har Pär Augustsson och ett sällsynt tom kassaskrin.
Kinnahult körde en lång och genuin uppvärmning på den våta och hala gräsytan. Kabel hann springa en sju-åtta minuter innan domaren blåste igång tillställningen.
Trots det ojämna förutsättningarna bjöd de brunvita upp till hård kamp mot en av Marksexans storfavoriter. Ett missförstånd gav hemmalaget ledningen i första halvlek, men gästerna jobbade sig in i matchen och skapade ett par halvchanser. Och i början av andra halvlek var det brunvit tryck.
I andra halvleks mitt ramlade 2-0-målet in efter en kontring. Strax därefter var Johan Rydén helt ensam med hemmamålisen men avslutningen var minst sagt mesig. I slutminuten gjorde Kinnahult ytterligare ett mål med lite hjälp av en överdrivet hemmabetonad rättskipare.
Som helhet vann dock Kinnahult rättvist, även om siffrorna var väl stora. Med lite flyt hade gästerna faktiskt kunnat fått till en förlängning.
Lars Bredin visade att han har förutsättningar att bli Kabels stora spelare det här året.

Division VI Borås

FC Kabel Åttio - Hedareds BK 0-1 (0-0) 4/4 19.00

Mål: 0-1 (80) Jari Koivupalo

Kabels lag: Leif Karlsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Joakim Albertsson, Peter Johansson - Patrik Johansson, Lars Bredin (debut), Tobias Lindkvist (debut), Martin Inganäs - Thomas Andersson och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Mikael Lönner och Stefan Söderberg

Kommentar: Ingen kabelspelare hade tippat Hedared före Kabel. Michael Banér tippade värst. Han hade Kabel som etta och Hedared som seriejumbo. Det skulle visa sig att de brunvita spelarna var lika dåliga på planen som de är på att tippa.
Det här var nämligen en riktig botteninsats. Kabel skapade egentligen bara en riktig målchans, och det var på ett riktigt mönsteranfall som avslutades med att Micke Lönner blev alldeles frispelad. Lönners avslutning var dock inte riktigt lika bra som förspelet, och bollen gick via stolpen och ut.
även om gästerna inte heller skapade speciellt många klara måltillfällen hade Hedaredsborna mest bollinnehav och det var på inget sätt orättvist när Jari Koivopalo hittade rätt med tio minuter kvar att spela. mål-Leif var nämligen den ende spelaren i brunvitt som förtjänar överbetyg för sin insats i seriepremiären på Rydas B-plan.
Att det inte var Kabels dag blev än mer klart i slutminuterna när Mats Dahlqvist bröt nyckelbenet efter en kollision med motståndarmålvakten. Mats missar därmed troligen resten av matcherna under våren.
Hedared hade stor nytta av Likit Anderssons stora arbete på mittfältet och hans styrka i luftrummet. Likit är som bekant hockeyproffs i Tyskland och kommer att lämna ett stort hål när han lämnar Hedareds uppställning framåt hösten.
En annan som gör stor nytta för Hedared är linjemannen Stig Standar. Han har på sitt oefterhärmligt osportsliga sätt erövrat ett oräkneligt antal inkast till sitt lag under årens lopp. Och Stig Standar lämnar aldrig Hedareds BK.
För de brunvita måste det till med en rejäl uppryckning om det skall bli en slutplacering på tabellens övre hälft.
Seriepremiären innebar att vi fick hälsa FC Kabel Åttios hundraandra och hundratredje division VI-spelare genom tiderna välkomna till föreningen. De båda debutanterna är naturligtvis Tobias Lindkvist och Lars Bredin.

Vänga BK - FC Kabel Åttio 5-0 (2-0) 9/4 19.00

Mål: 1-0 (5) Kjell Claesson, 2-0 (28) Henry Larsson, 3-0 (48) Kjell Claesson, 4-0 (56) Tommy Carlsson och 5-0 (73) Peter Gilon Sandersson

Kabels lag: Leif Karlsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Peter Johansson - Mikael Lönner, Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Martin Inganäs.
Avbytare: Carl Andersson (debut) och Mikael Reinholdsson

Kommentar: Vängahov är inte FC Kabel Åttios favoritarena. De fyra senaste säsongerna har Kabel spelat tre bortamatcher på Vängas välklippta gräs. Samtliga matcher har inneburit klara förluster och den förnedrande sammanlagda målskillnaden är 1-16. På två hemmamatcher har det däremot blivit två segrar och 11-4 framåt. Alla som mår dåligt av att läsa om brunvita genomklappningar bör omedelbart glömma denna hemska åskiga onsdagskväll i Vänga och se fram emot returmötet på Ryda. Dessutom bör ni omedelbart hoppa fram till texten om nästa match.
För redan på vägen till Vänga höll det på att smälla. Räkans bil klarade sig med millimetermarginal från en irrande bil innehållande en gubbe med dålig koll på trafiksäkerhetsregler.
Inga smällar i korsningen vid LL:s livs alltså, men kablarna skulle verkligen få se på fyrverkeri så här dagen före valborgsmäss. På Vängahov small det nämligen till direkt.
Ett friläge och en träff i virket hann hemmalaget med innan de tog ledningen i den femte minuten. Vänga var helt enkelt alldeles för bra för gästerna, som var ett blekbrunt skitlag.
Att Lars Bredin och Martin Inganäs hade var sin stolpträff förändrar inget. De brunvita får vara nöjda över att inte den här matchen hamnade på tio-i-topplistan över Kabels största förluster genom tiderna. Det fanns nämligen massor av möjligheter för ytterligare hemmamål och när hemmalirarna började slå av på takten under matchens slutskede kunde kablarna andas ut.
Det går utan större protester att hävda att två av hemmalagets mål tillkom efter tursituationer. Den som hävdar att Vängas seger över FC Kabel Åttio berodde på tur går däremot inte under benämningen fotbollsexpert.
På den oerhört korta listan över positiva brunvita händelser den här dagen hamnar det faktum att Kyla Andersson blev den hundrafjärde spelaren att debutera i division VI iklädd brunvit kabeltröja.
Annars utnämns målvakten Leif Karlsson till i särklass effektivaste kabel genom tiderna. Han anlände till Vänga hela fem minuter före avspark och lämnade arenan mitt ute i skogen precis fyra minuter och fyrtiosju sekunder efter slutsignalen. En i sanning imponerande uppvisning i snabbhet vad gäller ombyte och uppvärmning.
Under kategorien mindre imponerande uppvisningar räknas även det faktum att de brunvita nu spelat tre tävlingsmatcher utan att göra ett enda mål. Tre träträffar räknas liksom inte.
Det gör ont att skriva, men faktum är att årets seriestart är den sämsta i klubbens historia. I minst en av de två första seriematcherna har A-laget nämligen alltid gjort mål.
Vi lämnar en liten brasklapp eftersom det inte finns någon statistik från det genomrötna första året, 1980, men i övrigt är detta alltså den sämsta starten för FC Kabel Åttio A genom tiderna.
Eftersom Vänga BK är det enda lag som vi har tippat att komma före oss själva är det upp till bevis mot Wästerhov.

FC Kabel Åttio - Wästerhovs IK 5-1 (1-1) 8/5 19.00

Mål: 0-1 (14) Michail "Lacky" Lappas, 1-1 (34) Mikael Lönner, 2-1 (71) Tobias Lindkvist, 3-1 (77) Thomas Jacobsson, 4-1 (82) Thomas Jacobsson, 5-1 (86) Thomas Jacobsson.

Kabels lag: Leif Karlsson - Mikael Pfeil, Pär Augustsson, Peter Johansson, Carl Andersson - Andreas Ljungman, Johan Rydén, Tobias Lindkvist, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson (debut).
Avbytare: Mikael Lönner och Mikael Reinholdsson.

Kommentar: Kabel bjöd på stort målkalas mot ett av de tippade topplagen. Mannen för dagen var Thomas "Jacko" Jacobsson som gjorde ett tvättäkta hat trick under matchens sista kvart i sin första division VI-match någonsin.
Annars var att det var Wästerhov som hade det mesta av spelet i början och gästerna kunde med lite medflyt ha gjort flera mål i första halvlek. Men turen, och Leif, var med de bruna och när Micke Lönner lossade stora kanonen i ett av hemmalagets första anfall efter en dryg halvtimme var matchen orättvist nog oavgjord.
Kabel hade tur, framför allt när Micke Pfeil bryskt fällde en rödvit anfallare. Alla var nog överens om att den fege domaren borde ha visat ut Pfeil med motiveringen frilägesutvisning. Domaren, som måste ha haft dålig syn, ansåg sig dock ha sett att två andra kablar var jämsides och således blev det bara varning.
Det förlösande brunvita målet, och tillika Lönners första division VI-strut, är värt ett par extra rader. Inte bara för att det var årets första mål, utan för att det har stora förutsättningar att bli årets mål alla kategorier. Johan Rydén vann bollen på vänsterkanten och slog ett skruvat inlägg som Thomas Andersson nickade ner. Till höger på straffområdeslinjen kom Lönner och drog till direkt med sträckt vrist. Bollen for spikrakt som en projektil in i Wästerhovmålvaktens högra hörn. Ett i sanning efterlängtat mål.
I slutet av första halvlek var det Kabel som hade övertaget. Men efter pausen trycktes de bruna tillbaka igen. Men i den andra halvleken skapade inte gästerna lika många klara chanser, och även om det inte var det minsta rättvist var det inte helt oväntat att det istället var heta Kabel som tog ledningen. Tobbe Lindkvist lyckades nämligen efter en tilltrasslad situation forcera in bollen till 2-1.
Sedan var Wästerhov ett slaget lag, och showen inleddes. Thomas "Jacko" Jakobsson gjorde 3-1 med tretton minuter kvar att spela på retur, efter att Johan Rydén hade brutit ett uppspel och skjutit ett skott som målvakten inte kunde hålla. Under de följande tio minuterna kunde sedan Thomas Andersson spela fram "Jacko" till ytterligare två fullträffar.
I sin debut på så här hög nivå gör han ett äkta hat trick. Inte undra på att han blev veckans ultimaprofil i Borås Tidning. Vid det sista målet visade han enorm vilja när han fri med målvakten lade bollen på ena sidan och sprang på den andra. Bollen blev dock lite lång och "Jacko" fick ta fram sina sista krafter för att hinna upp den innan den passerad kortlinjen. Naturligtvis var han därefter förtjänt av att bli utbytt och få nödvändig vila.

SK Winno - FC Kabel Åttio -3 (2-1) 15/5 19.00

Mål: 0-1 (12) Thomas Jacobsson, 1-1 (31) Joakim Rölander, 2-1 (37) självmål, 2-2 (69) Tobias Lindkvist, 2-3 (90) Johan Rydén.

Kabels lag: Mikael Reinholdsson - Mikael Pfeil, Pär Augustsson, Peter Johansson, Patrik Risberg (debut) - Johan Rydén, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Carl Andersson och Patrik Johansson.

Kommentar: Länge var det som vanligt när Kabel besöker Götavallen. Kabel pressade utan att få till det och Winno kontrade och gjorde minst sagt konstiga mål. I slutminuten räddade dock de mest rutinerade kablarna tre poäng till sitt lag.
När den notoriska målskytten Thomas "Jacko" Jakobsson, frispelad av Johan Rydén, med vänstern dyngade in kabels ledningsmål var det en i högsta grad rättvis fullträff. Kabels första 20 minuter var mycket starka och Winno hade inte haft en tendens till anfall så långt i matchen.
Då hände det som brukar hända på Götavallen. Winno fick ett par snabba mål på konstiga situationer.
Det började med att Winno fick en dubbelhörna på lagets första anfall i matchen. Redan på den första hörna kom gästerna undan med blotta förskräckelsen. Joakim Rölander, vem annars, kunde skarvnicka bollen via Johan Rydén bröstkorg och just utanför krysset. På den följande hörnan hade det brunvita försvaret återigen svårt att få bort lädret och samma Rölander var där och lyckades snedträffa in bollen i mål.
Bara någon minut senare var olyckan framme igen. Nu tilläts Winno ta ledningen utan att en enda Winnospelare var nära bollen. Lagledare Reinholdsson, som för dagen vikarierade som målvakt, rensade nämligen bollen i debuterande vänsterback Risbergs rygg och det luftfyllda klotet seglade försmädligt in i egen kasse.
På ett anfall hade alltså Winno gjort två mål. I halvtid var kablarna nedslagna.
Men vändningen kom. Efter ett hårt arbete i andra halvlek kom först kvitteringen. Tobias Lindkvist lobbade mycket snyggt från långt håll in sitt andra seriemål för säsongen. Sedan väntade alla på segermålet.
På en inläggsfrispark från Micke Pfeil fick Jacko chansen. Nicken tog dock ribba ut. Med två minuter kvar att spela frispelade Johan Rydén Jacko på vänsterkanten. Jacko borde gjort mål, men framför allt borde domare Blagoj Dimov ha blåst för brunvit straff.
Det började luta åt oavgjort. Med lite mer än minuten kvar fick brunvitt en frispark just utanför straffområdet. Peter Johanssons skott går dock inte till världshistorien som ett av de mest välriktade, och Winnoförsvaret kunde andas ut.
I en nickduell efter den följande utsparken blev Johan Rydén bryskt behandlad och Kabel fick frispark ett par meter in på Winnos planhalva.
Med 25 sekunder kvar av matchen klev de två mest rutinerade gossarna in i handlingen. Pär Augustsson, som gjorde sin 99:e seriematch i brunvit tröja, och Johan Rydén, i sin 97:e, avgjorde. Pärs väl avvägda lyftning gick över hela Winnoförsvaret och där bakom dök Johan upp och nickade bollen i en båge över Winnomålvakten och in just under ribban.
Den hemska sviten utan brunvit seger på Götavallen var bruten och minst sagt lyckliga kablar jublade när slutsignalen ljöd just efter avsparken.
Nämnas bör att Patrik Risberg blev etthundrasjätte man att spela division VI-fotboll för FC Kabel Åttio. Det firade han alltså med ett praktfullt självmål.

FC Kabel Åttio - IFK Borås 1-4 (0-1) 0/5 19.00

Mål: 0-1 (41) Mikael Karlsson, 0-2 (51) Jens Myrman, 1-2 (68) Lars Bredin (straff), 1-3 (82) Magnus Karlsson, 1-4 (89) Magnus Karlsson.

Kabels lag: Leif Karlsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Patrik Risberg, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Stefan Söderberg och Mikael Reinholdsson.

Kommentar: Pinsamt. Det ordet räcker för att beskriva den brunvita insatsen mot den mycket svaga och före matchen poänglösa seriejumbon IFK Borås. De blåvitrandiga kontrollerade nämligen matchen mot oentusiastiska och slöa brunvita spelare.
Tränare Augustsson firade 100 A-lagsseriematcher i FC Kabel Åttio. Men så mycket firande blev det inte.
Efter en minuts spel såg det dock ut som om det skulle bli en brunvit klang och jubelföreställning. Då hade laget nämligen redan skapat två kvalificerade målchanser och visat upp ett snabbt och fint spel. Sedan blev alla målkåta och IFK kom in i tillställningen.
Kabels spel blev allt torftigare och det var inte helt oväntat att det skulle bli gästerna som gjorde första målet. I halvtid beordrades skärpning.
Men det var IFK som var mest taggade i andra halvleks inledning och på en kanonvänster gjorde gästerna 2-0. Sedan tog Kabel över spelet helt. Men laget hade våldsamma problem att göra mål.
Efter halva halvleken fälldes Johan Rydén, med straff som följd. Johan var lite omtumlad och överlät exekverandet till Lars Bredin, som inte gjorde något misstag. Strax därefter borde det varit dags för nytt kabeljubel. Johan Rydén vann bollen i straffområdet och lade den med en yttersida till "Jacko" som förlängde till Stefan Söderberg som var helt fri fyra meter från mål, men sköt utanför. Vid det här laget började IFK:s spelare gå på knäna och hade inte Stefan bränt sitt öppna mål så kunde det mycket väl ha blivit tre bruna poäng istället.
Sedan försökte kablarna med en repris på förra matchens succérecept. Inläggsfrisparkar. Men på Augustssons frispark nummer ett nickade Rydén över och på frispark två hann en IFK-försvarare nicka undan bollen just framför Johan. På den följande hörnan löpte tre kablar så att alla IFK-are följde med mot första stolpen. På straffpunkten stod en helt ensam Johan Rydén och väntade på att få kvittera. Den för dagen mycket tjurige Tobbe Lindkvists hörna blev dock alldeles för kort. Bollen vanns av IFK:s Magnus Karlsson som gjorde en oerhört stark prestation när han ensam sprang över hela plan och satte 3-1. Slutet blev en enda lång pina och alla kablar gör bäst i att fort glömma den här insatsen.
Thomas Anderssons första halvlek var stark. Annars kom ingen brunvit spelare upp i normal kapacitet. Således vann IFK Borås helt rättvist. Noteras kan att Borås Tidning utnämnde Jens Bäckstrand, som inte var i närheten av Rydas D-plan den här kvällen, till Kabels bästa spelare ihop med Thomas A...
I och med sitt straffmål blev Lars Bredin den femtionde Kabelspelaren genom tiderna att måla i division VI.

Töllsjö IF - FC Kabel Åttio 1-3 (1-1) 5/5 19.00

Mål: 1-0 (0.30) Janne Claesson, 1-1 (38) Johan Rydén (straff), 1-2 (64) Tobias Lindkvist, 1-3 (70) Johan Rydén.

Kabels lag: Kalle Uddh - Lars Schöön, Pär Augustsson, Mikael Pfeil, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Stefan Söderberg och Mikael Reinholdsson (spelade inte).

Kommentar: I Borås Tidning var gapiga Tommy Follins Töllsjö seriefavoriter. Kabel visade genom en beundransvärt kämpainsats att det tipset inte var allt för riktigt.
Hemmalaget rivstartade och fick ett ledningsmål redan efter en halv minuts spel på ett långskott i krysset av Janne Claesson. Samme Claesson hade sedan ett klockrent skott i Kalle Uddhs högerstolpe. Sedan var det roliga slut för hemmalaget.
Kablarna jobbade sig allt mer in i tillställningen och med åtta minuter kvar av den första halvleken fälldes Thomas A i straffområdet med straff som resultat.
Efter en kort ordväxling med exekutören från den förra matchen, Lars Bredin, lade lagkapten Johan Rydén bollen till rätta. Sedan promenerade han lugnt fram och placerade bollen i det hörn som var fritt från Töllsjömålvakt.
Nu var Kabel med även resultatmässigt.
även i den andra halvlekens inledning stod gästerna upp väl, även om hemmalaget hade lite mer av spelet. Efter tio minuter skulle det avgöras.
Receptet hette fina inläggsfrisparkar från mittplan. Sådana har ju för övrigt varit Kabels segerrecept flera gånger under året. Först ett sådant mål i slutsekunderna mot Winno, sedan bud på repris mot IFK Borås och så nu två nya mål i den underbara segermatchen mot serieledande Töllsjö.
Frispark nummer ett lade Micke Pfeil mot vänsterdelen av straffområdet. Där fanns Lars Bredin och nickade bollen mot mitten där Tobbe Lindkvists skånska skalle nådde högst. Tobbe satte bollen otagbart under ribban.
Bara sex minuter senare var det dags igen. Nu stirrade sig hemmaförsvaret blinda på Bredin och Lindkvist till vänster och missade att Johan Rydén stod ensam till höger. Pfeils boll var vältimad och Rydéns skallträff perfekt. 3-1 satt stenhårt under Töllsjökeeperns ribba.
På slutet skulle det bli mycket ribbor. Kalle Uddh kunde dock målets mått alldeles utmärkt och de få gånger bollen inte rammade stolpar eller ribba under Töllsjös våldsamma forcering under matchens sista kvart tog Uddhen skotten utan att släppa retur.
Kalle Uddh var den störste av flera brunvita hjältar när Kabel för första gången vann i Töllsjö.

FC Kabel Åttio - Borås KKF Tomislav 0-0 (0-0) 9/5 19.00

Kabels lag: Leif Karlsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Mikael Pfeil, Peter Johansson - Martin Rydén, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Erik Jullander.
Avbytare: Patrik Johansson och Andreas Ljungman.

Kommentar: En helt mållös Kabelmatch hör inte till vanligheterna.
Vanligt är det inte heller att Kabel hämtar förstärkningar från Mellaneuropa för enstaka matcher. Nu var Martin Rydén hemflugen från österrike speciellt för matchen, och sin mors 60-årsdag. Fjolårets bästa Kabelspelare hade dock slarvat med löpträningen hemma i Klagenfurt och Martin hade klara problem med det höga division VI-tempot.
målkung Jacko valde bort matchen för att ladda upp för Elitloppet på Solvalla och Johan Rydén valde jobb före fotboll. Således var två av Kabels tre bästa målskyttar borta. Det märktes. Speciellt som de chanser som fanns inte gavs till någon riktig målskytt.
Frilägen för Martin Rydén, Patrik Johansson och Stefan Söderberg i den första halvleken räckte inte. Inte heller de massor av fina brunvita chanser som skapades i andra halvlek. Bollen ville inte in.
Nu saknade inte kroaterna tillfällen heller. Och att deras måltjuv från i fjol Selim Hasani har bytt klubb märktes eftersom de var sällsynt uddlösa framför Leifs kasse.
Hur som helst går det inte att klaga på rättvisan i det oavgjorda resultatet. Men med tanke på alla målchanser skulle det nog ha blivit 3-3 i stället.
Lars Bredin och Tobbe Lindkvist dominerade stort på innermittfältet under hela matchen. Sanningen var den att trots alla frilägen så hade de bruna lite väl dålig udd på anfallen under den första halvleken. Udden blev bättre i andra när österrikaren gick upp på topp.
Då kom Martin Rydén bland annat helt fri men sköt rakt i magen på en tacksam Tomislavmålvakt. Lite senare vände samme Rydén bort en back och tåade bollen mot kassen, men samma målvakt fick fingerspetsarna på kulan och räddade till hörna.
Dessutom hade annars sällsynt ofarliga mittfältaren Patrik "Kortis" Johansson ett par hyfsade skott som snek stolparna.

IF Knallen - FC Kabel Åttio 1-1 (0-0) 8/6 19.00

Mål: 1-0 (77) Mikael Olausson (straff), 1-1 (83) Johan Rydén.

Kabels lag: Leif Karlsson - Patrik Risberg, Pär Augustsson, Mikael Pfeil, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Lars Schöön och Andreas Ljungman.

Kommentar: Knallen hade överraskat med att spela stabilt och bra under hela våren och låg följdaktligen med bra i toppen. Kabel stod dock upp väl och borde nog kanske ha fått med sig tre poäng hem från denna bortamatch på ovanligt välbekant mark.
I en chansfattig match minns vi speciellt den möjlighet som sniken-Kabelligaledaren Thomas "Jacko" Jacobsson fick i den första halvlekens slutsekunder.
Johan Rydén slog en hårt skruvad, fast egentligen för låg, hörna som på något konstigt sätt gick rakt igenom Knallens straffområde. Där, just innanför den bortre stolpen fanns Jacko parkerad. Stolpen var obevakad och det var bara för målkungen att sätta dit bredsidan och styra in bollen som kom mot Jacko i ganska låg hastighet bara ett par decimeter från mållinjen.
Visst träffade han bollen. Men forskare från hela Världen håller fortfarande på och mäter och diskuterar hur det var fysiskt möjligt att få skottet utanför och över. än har ingen hittat en rimlig förklaring, och skulle någon lyckas är det bara för denna lycklige vetenskapsman att kvittera ut Nobelpriset.
Hur som helst var drabbningen fortfarande mållös när lagen bytte sida. Och i den andra halvleken började allt tröttare gubbar i det något ålderstigna Knallengänget snart gå på knäna.
Svårt att stå på benen hade speciellt den Knalle som sökte upp tränare Augustsson i straffområdet och föll handlöst. Samtidigt som det var svårt för Augustsson att komma undan går det dock inte att bortse från att den lätt fallande Knallenspelaren faktiskt blev hindrad i straffområdet. Straffen var därför inte helt feldömd.
Leif är bra på mycket i målet. Straffar hör dock inte till hans specialiteter. Därför kunde Knallen ta ledningen med ungefär en kvart kvar att spela.
Jakten på kvitteringen startades omedelbart.
Johan Rydén firade jubileum. I sin hundrade division VI-match för Kabel fick han först en stämpling på högervaden som gav skruvdobbsärr att minnas livet ut. Sedan fick han rejäl kramp i samma vad.
Han borde ha bytt, men stannade kvar över en inläggsfrispark. Frisparken blev inte vad den borde ha blivit, men på något konstigt sätt fick Lars Bredin en ny chans att lyfta in lädret. Och vem stack fram kalufsen på det inlägget om inte jubilaren själv. Krampen gjorde ju att han helt enkelt inte kunde ta sig ur straffområdet. Nicken var hård och gav Kabel en högst välförtjänt poäng i det prestigeladdade Rydaderbyt.
Därmed gick Johan upp jämsides med Jacko i sniken-Kabelligans tät med fyra fullträffar. Trea är Tobias Lindkvist med sina tre.

FC Kabel Åttio - Norrmalms IK 1-3 (0-2) 12/6 19.00

Mål: 0-1 (41) Peter Knutsson, 0-2 (44) Anders "Lillen" Johansson, 0-3 (52) Per Wallin, 1-3 (60) Thomas Andersson.

Kabels lag: Mikael Reinholdsson - Lars Schöön, Pär Augustsson, Patrik Risberg, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Stefan Söderberg och Mikael Lönner.

Kommentar: Usch!!!. Kabel fick åter stå med skammen efter ett möte med ett ålderstiget mindre starkt lag.
Mest minns vi matchen för den vansinniga avslutningen där först Tobias Lindkvist drabbades av en grov utvisning efter ett våldsamt överfall på en motspelare och där tränare Augustsson också lyckades snacka sig av planen innan domaren hann blåsa igång matchen.
Sedan fick vår kära libro och tränare ett riktigt utbrott i omklädningsrummet när han sparkade ett vattenställ mot väl;ggen för att sedan dra till samma ställ på volley när det var på väg till marken. Två klockrena vredessparkar.
- Nu har jag spelat över 100 matcher i Kabel. Det är hälften av vad Peder Westin gjorde. Nu lägger jag av, sa Pär på ett sätt så aggressivt att det inte var någon idé att säga emot.
- Jag slutar omedelbart som tränare också. Det är inte kul längre.
Efter matchen stod alltså de bruna utan tränare. Före trodde nog de flesta på en lätt seger. Och de brunvita skapade hela tiden lite fler chanser än de svartvitrandiga, som dock hela tiden var farliga.
Med fem minuter kvar av halvlek nummer ett kom chansen. Lars Bredin gick runt på högerkanten och spelade in bollen framför mål. Där fanns tre kablar. Johan Rydén sköt men målvakten räddade.
Med de fyra brunvita kvar i Norrmalms straffområde kontrade gästerna. Bollen ut på Kabels högersida och inspel och 0-1.
Kabelhuvudena började hänga. Och de föll ännu mer när Anders Johansson satte ett 35-meterskott högt bakom vikarierande målisen Micke Räka, som faktiskt gjorde en godkänd insats.
I den dödstråkiga matchens andra hälft skapade hemmalaget massor av chanser i början. Thomas A, Jacko och Bredin hade samtliga fina lägen. Sedan gick det som vanligt.
Norrmalm gjorde ett mål till. Att sedan Kabels ofarligaste forward genom tiderna Thomas Andersson lyckades trycka in bollen med en höger utsidesvolley och reducerade till 3-1 var en klen tröst.
Trots flera goda möjligheter framför Norrmalms gapiga och kaxiga målvakt kom inte hemmalaget närmare. Att nämnda målvakt hade roligt kunde man förstå av följande rop efter sitt lags 2-0-mål.
- Cirkus Norrmalm uppträder på Ryda. Se den magiska uppvisningen. Godis, popcorn och biljetter säljs här vid plan. Hjärtligt välkomna!!
Till kvällens största cirkus, den i Kabels omklädningsrum efter matchen, gick det dock inte att köpa biljetter. Där bjöd tränarclown Augustsson på en helt spontan uppvisning i avancerad och våldsam vattenflaskställsjonglering.

Sparsörs AIK - FC Kabel Åttio 3-4 (1-2) 17/6 19.00

Mål: 0-1 (12) Stefan Söderberg, 0-2 (16) Patrik "Kortis" Johansson, 1-2 (35) Kari Kortelainen, 2-2 (51) Börje Hedlund, 3-2 (67) Torbjörn Gustavsson, 3-3 (74) Thomas Andersson, 3-4 (84) Thomas "Jacko" Jacobsson.

Kabels lag: Hans-Ove "Uve" Kjörnsberg - Lars Schöön, Patrik Risberg, Mikael Pfeil, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Johan Rydén, Stefan Söderberg - Thomas Andersson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Erik Jullander och Mikael Lönner.

Kommentar: En osannolik dag i Kabels historia. Tre av lagets allra ofarligaste lirare lyckades nämligen peta in var sitt mål på den hala gräsmattan i Sparsör.
Dessutom fick vi se en stark come back av superrutinerade kassören och målvakten Hans-Ove Kjörnsberg. Redan efter ett par minuter visade "Uve" hur effektivt man kan meja ner motståndare med hjälp av 100 kilo muskler(???).
Det var som att se Bambi kollidera med en elefant. Och det är okänt om den stackars Sparsörspelare som blev nedsprungen av vår käre kassör har fått tillbaka luften ännu.
En intressant fråga inför matchen var hur matchningen skulle skötas när Pär hade slutat och Räka inte kunde närvara. Pär tog sitt ansvar och skötte coachningen från sidan.
Han fick se en lysande inledning av sitt lag. Lars Bredin och Stefan Söderberg sågade sig genom Sparsörsförsvaret och annars tämligen ofarliga Söderberg visade stor kyla när han med en höger yttersida snyggt placerade in ledningsmålet.
Bara några minuter senare var det dags igen. På ett inlägg var Patrik "Kortis" Johansson, som inte heller gjort sig framme med skallen och styrde in mål nummer två både i matchen och i Kortis A-lagskarriär.
Sedan slog gästerna av på takten och laget föll alldeles för långt bakåt. Sparsör lyckades reducera innan paus, och kunde med lite tur också kvitterat.
Utjämningen dröjde nu istället till avdelning två. Och då nöjde sig inte de gulsvarta med att kvittera. De tog ledningen också. Ett allt tyngre Kabellag verkade slaget.
Men då bet de bruna ihop, och så inträffade undret. Synnerligen ofarliga Thomas Andersson gjorde nämligen mål för andra matchen i rad. Lite hjälp fick han allt av att Sparsörsmålvakten Thomas Carlsson gjorde en så kallad Zubizarreta. Hur som helst var matchen kvitterad igen, och nu var de bruna benen klart piggast.
Och våren skulle avgöras på ett praktfullt sätt.
Kabel mål nummer 600 i division VI avgjorde kampen. Och det var inte vilket jubileumsmål som helst!!!.
Thomas Andersson fick bollen till höger vid mittlinjen. Han drog sig inåt i banan. Samtidigt löpte Johan Rydén runt på kanten för överlapp. Thomas höll inne bollen först. Sedan lade han ut den på kanten i luckan mellan Sparsörs inner- och vänsterback. Johan drog först med sig bollen och slog in den på andratillslaget. Inlägget var flackt, hårt och hade lite lagom bananskruv.
Det såg från kanten ut som att det skulle passera alla i straffområdet. Då kom han flygande. Vårens skyttekung Thomas "Jacko" Jacobsson vräkte sig raklång fram och träffade bollen klockrent. Nicken gick som en projektil via stolpen och in. Kabel vann matchen och vårsäsongen fick ett mäktigt avslut.
Jubileumsskytt "Jacko" blev i och med segermålet ensam i täten av sniken-Kabelligan efter halva serien med sina fem mål. Johan Rydén skuggade med fyra. Tobbe Lindkvist låg på bronsplats på tre och Thomas Andersson på position nummer fyra med sina två kassar. Mikael Lönner, Lars Bredin, Stefan Söderberg och Partik Johansson delade femteplatsen med var sitt mål.

Hedareds BK - FC Kabel Åttio 5-1 (3-1) 4/8 19.00

Mål: 1-0 (19) Jari Koivupalo, 1-1 (31) Johan Rydén, 2-1 (35) Jari Koivupalo, 3-1 (38) Jörgen Svensson, 4-1 (59) Jari Koivupalo, 5-1 (72) Fredrik Svensson.

Kabels lag: Leif Karlsson - Magnus Henriksson, Johan Rydén, Mikael Pfeil, Carl Andersson - Martin Inganäs, Patrik Johansson, Lars Bredin, Stefan Söderberg - Mats Dahlqvist och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Mikael Reinholdsson (och Pär Augustsson som inte spelade).

Kommentar: Att sommarträning inte är FC Kabel Åttios styrka märktes tydligt. Kabels spel var i dubbel bemärkelse krampaktigt. Hedared var minst ett nummer för stort trots att Likit Andersson hade flytt landet för hockeyspel i Tyskland.
Redan efter 20 minuter började Lars Bredin få krampkänning. Det nykomponerade försvaret med comebackande Magnus Henriksson på högerkanten, Micke Pfeil som libro, Johan Rydén på innerbacksplats och Kyla Andersson som vänsterback hade fullt upp hela tiden.
Bollen hann knappt rensas bort innan den var tillbaka igen. Det var nämligen så att de brunvita inte vann en enda nickduell under den första halvtimman och att Mats och Jacko på topp hade sällsynt svårt att suga åt sig några bollar.
Efter cirka 20 minuter sprack bubblan för första gången. Snabba Jari Koivopalo kom fri från Kabels högerkant, Henriksson hann ikapp men Mangans rensning träffade Hedaredforwardens benskydd och bollen gick försmädligt bredvid Leif in i mål.
En stund senare hade gästerna sin första målchans. Johan Rydén stötte upp bakifrån och satsade på ett distansskott från 30-35 meter. Bollen touchade en Hedaredsförsvarare så mycket att målvakten inte kunde nå den. I och med det kvitteringsskottet gick Johan upp i delad ledning av sniken-Kabelligan.
Strax efteråt rasade det. Hedared gjorde två snabba mål efter enkla missar i Kabelförsvaret. Vid ledningsmålet stod brunvitts målskytt som ett fån på straffområdeslinjen och såg en fri motståndare rulla in bollen. Vid 3-1-målet hängde helt enkelt inte backlinjen med.
Under några minuter var det dock som vanligt i Hedared. Linjeman Standar skrek efter varningar och var allmänt otrevlig. Men när hans lag visade sig vara helt överlägsna så kunde inte ens herr Standar förmå sig att vara normalt osportslig.
I den andra halvleken spelade i och för sig gästerna upp sig lite. Men mer än en enda riktigt het chans förmådde man inte skapa. Hedared däremot kunde med lite skärpa ha gjort bra mycket fler än de två mål laget producerade under den andra halvan.
Hela Kabels lag var krampaktigt på slutet. Som tidigare nämnts fick spelarna i backlinjen jobba hårt. Mittfältet hamnade allt som oftast fel, och skulle de någon gång vinna bollen sprang bollföraren med lädret till dess någon motståndare tog den ifrån honom.

FC Kabel Åttio - Vänga BK 2-4 (1-2) 7/8 19.00

Mål: 0-1 (23) Göran Claesson, 1-1 (33) Karl-Johan Johansson, 1-2 (38) Tomas Karlsson, 1-3 (76) Fredrik Johansson, 1-4 (84) Fredrik Johansson, 2-4 (88) Mikael Pfeil.

Kabels lag: Kalle Uddh - Mikael Pfeil, Magnus Henriksson, Johan Rydén, Carl Andersson - Mats Dahlqvist, Patrik Johansson, Lars Bredin, Stefan Söderberg - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Martin Inganäs (och Pär Augustsson som inte spelade).

Kommentar: Ett klart steg i rätt riktning. Kabelspelarna presterade ett stundtals småtrevligt passningsspel, och var med i matchen mot serieledande Vänga ända till det återstod en kvart av kampen.
På Rydas D-plan visade det brunvita laget att det faktiskt består av flera spelare med bollsinne. Passningsspelet var stundtals riktigt fint och Kabel spelade sig fram till många öppna lägen.
Tyvärr bjöd man på några billiga mål bakåt. Till exempel fick Vänga skruva in en inte allt för hård hörna rakt in i mål. Kanske borde den annars utmärkte målvakten Kalle Uddh ha fått undan den bollen. Det fanns dessutom två brunvita spelare på mållinjen just där bollen gick in som om de gått på boll borde kunnat ha rensat.
Nu blev det inte så och kablarna fick kämpa till sig en kvittering. Den kom som de flesta anfallen den här dagen från högerkanten där den passningssäkre Micke Pfeil hade en stor dag med massor av läckra uppspel. En lång boll gick rakt över plan till alla tiders snikne Kabel, Kalle Johansson som lyfte in bollen till 1-1.
Glädjen blev inte speciellt långvarig. Ett virrigt Kabelförsvar gick bort sig helt på högerkanten och helt plötsligt var en Vängaforward helt fri i straffområdet. Uddh var chanslös och gästerna återigen i ledningen.
Under den andra halvleken var det länge jämnt. Dagens libro Johan Rydén lyckades dirigera sina försvarsstyrkor så att Vängaspelarna allt som oftast hamnade i offsidelägen. När gästerna var på rätt sida försvarslinjen fick de brunvita alltid en fot eller ett huvud på bollen och kunde avvärja.
Framåt skapades flera kvitteringsmöjligheter. Framför allt var det den gamla skyttekungen Kalle den längre, som fick chanserna. Det låg faktiskt en Kabelpoäng i luften när Johan Rydén drällde med bollen som sista gubbe på vänsterkanten med en kvart kvar att spela. En Vängaspelare bröt och gästerna kunde avgöra genom att sätta 3-1-målet. Luften gick då ur hemmalaget och en boll till ramlade ganska snart in bakom Kalle Uddh.
Slutet blev dock gott när dagens kanske bäste Kabel, Mikael Pfeil stänkte in ett 40-meterskott och fastställde slutresultatet till 2-4. Det var Pfeils första strut i Kabels A-lag.
Kalle Johansson var alltså tillbaka i den brunvita tröjan. Dagen till ära blev han historisk genom att spela sin 199:e A-lagsmatch i seriesammanhang för FC Kabel Åttio. Numera toppar han därmed den matchstatistiken ensam. Dessutom fick Kalle näta och därmed dra ifrån ytterligare i alla tiders sniken-Kabelliga.

Wästerhovs IK - FC Kabel Åttio 7-3 (3-3) 14/8 19.00

Mål: 1-0 (8) Manuel Elofsson, 1-1 (26) Thomas Jacobsson, 1-2 (28) Thomas Jacobsson, 1-3 (34) Stefan Söderberg, 2-3 (39) Mikael Sjöström, 3-3 (45) Michail "Lacky" Lappas (straff), 4-3 (67) Manuel Elofsson, 5-3 (75) Michail Lappas, 6-3 (82) Robert öhman, 7-3 (87) Michail Lappas.

Kabels lag: Martin Rydén - Mikael Pfeil, Lars Schöön, Pär Augustsson, Carl Andersson - Johan Rydén, Tobias Lindkvist, Lars Bredin, Stefan Söderberg - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Kalle Uddh och Martin Inganäs.

Kommentar: Ett tag såg det ut som om Kabel skulle vinna trots att laget inte hade ett rätt framåt. Wästerhovs keeper lyckades nämligen tvåla in vartenda skott som kom mot hans kasse.
Kabels målvakt var ändå vassare. Han hade nämligen släppt in ett mål redan innan han tog plats mellan stolparna. Sent arbete gjorde nämligen att Kalle kom först efter tio minuter vid ställningen 0-1. Innan dess fick come backande Martin Rydén dra på sig målvaktströjan. Den sysslan skötte han godkänt, trots att han släppte in det enda skottet han hade mot sig.
Ett stundtals utspelat Kabel vände under tio osannolika minuter matchen och verkade helt plötsligt kunna vinna. När fyra brunvita spelare lämnades ensamma med kassen efter en Pfeilsk inläggsfrispark kunde Jacko lätt nicka in kvitteringen.
Sedan utnyttjade samma Jacko en målvaktsretur efter att Kalle Johansson haft ett bra läge. När Stefan Söderbergs huvud kom högst på ett vänsterinlägg var 3-1 ett faktum och Wästerhovspelarna trodde nog inte sina ögon. De var bättre på allt, och låg under med 3-1.
Och efter de tre snabba fullträffarna var Lars Bredin helt ensam med hemmalagets såll till målvakt. Lobben blev dock så dålig att inte ens Wästerhovsmålisen kunde släppa in den.
Under en period här så var de rödvita alldeles förstelnade och kablarna trillade boll på ett riktigt praktfullt sätt.
Kanske blev det lite för bra, för då vände det igen. Först kontrade de rödvita in ett reduceringsmål, och med bara sex sekunder kvar av den första halvleken drog Lasse "Organet" Schöön ner Lacky Lappas i straffområdet. Straff för hemmalaget och gult kort för Schöön. Uddh hade handen på Lappas straffskott, men tappre Kalle lyckades inte styra kulan bättre än att den gick stolpe in.
Den andra halvleken var länge en jämn kamp med ett svagt övertag för Wästerhov.
Efter drygt 20 minuter drog återigen Organet ner Lacky Lappas. Nu kunde den för dagen ovanligt duktiga domaren Blagoj Dimov inte undvika att ge Lasse en frilägesutvisning. Starkt av Schöön att först få ett gult kort, och sedan också ett rött...
Där blev det extra jobbigt för redan tröttkörda kablar. Nämnas kan att en av de brunvitas innermittfältare hade laddat upp för den prestigeladdade derbykampen med en härlig förfest kvällen innan. Att det inte blev mer än förfest berodde på att den skånskspråkige spelaren var alldeles för full för att komma in på någon krog.
När hovet tog ledningen på ett flippermål efter ett långt inkast rasade allt. Kabel flyttade fram allt fler spelare och det skapades allt större ytor i samma lags backlinje. De nya ytorna utnyttjade hovetspelarna perfekt och tre mål till slank in på frilägen under den sista kvarten.
Siffrorna blev lite för stora, fast å andra sidan vann ju Kabel med osannolika 5-1 trots underläge i spel i vårmatchen så det var inte mer än rätt att hovet fick sin revansch. Sammanlagt blev det alltså 8-8, och Kabel gick vidare på fler mål på bortaplan...
Thomas "Jacko" Jacobsson drog med sina två fullträffar ifrån i sniken-Kabelligan. Jacko har nu sju fullträffar mot tvåan Johan Rydéns fem.
Slutligen måste ju dagens stora jubilar uppmärksammas. Karl-Johan Johansson den förste Kabelspelare genom tiderna till 200 A-lagsmatcher i seriesammanhang. En klart beundransvärd prestation, även om den beror på att Kalle saknar förmåga att spela högre upp i seriesystemet.
En snabbedömning av Kalles insats i jubileumsmatchen gör gällande att han var bättre förr. åtminstone har han varit bättre vid 198 tillfällen. Mot Viskafors, borta, 1994 var han dock ännu mer orörlig än i denna matchen...

FC Kabel Åttio - SK Winno 7-1 (3-1) 1/8 18.45

Mål: 1-0 (4) Tobias Lindkvist, 2-0 (6) Johan Rydén, 2-1 (25) Christer Gunnarsson, 3-1 (42) Thomas Jacobsson, 4-1 (49) Karl-Johan Johansson, 5-1 (56) Karl-Johan Johansson, 6-1 (76) Karl-Johan Johansson, 7-1 (82) Thomas Jacobsson.

Kabels lag: Kalle Uddh - Magnus Henriksson, Mikael Pfeil, Martin Rydén, Mattias Unell - Patrik Johansson, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Mats Dahlqvist och Stefan Söderberg.

Kommentar: Ett alldeles för dåligt Winno hade inte en chans mot ett i allt starkare FC Kabel Åttio på ålgårdsplanens mjuka grus.
Den här sommarens så ihärdiga regnande hade under dagen varit sensationellt ihärdigt. Hela Rydafältet stod under vatten och spel där var uteslutet. I stället för att ställa in kampen valde de båda lagen således att göra upp på grus.
Göra upp förresten. Redan efter 30 sekunder var Tobbe Lindkvist helt ren framför Winnos utespelarkeeper. Nicken gick dock rakt på. Sedan nickade Kalle Johansson just över på den efterföljande hörnan.
Flera chanser senare, efter fyra minuters spel, kom det första målet. Tobbe Lindkvist, Kortis, en Winnoförsvarare och Winnos målvakt var inblandade i en tilltrasslad situation. Tobbe fick första chansen men missade. Och när Tobbe trodde att han gått miste om sin chans, sköt Kortis returen så att bollen gick via burväktaren till försvararen som rensade bollen rakt på Tobbe. Eftersom det skånska nyförvärvet stod på mållinjen kunde han enkelt raka in sitt fjärde mål för året.
Bara ett par minuter senare var det dags igen. Lasse Bredin gick runt på kanten och spelade snett inåt bakåt. Johan Rydén mötte bollen och prickade in sin sjätte fullträff för året.
Sedan tappade Kabel all effektivitet och när Kalle Uddh var alldeles för passiv på en långboll lyckades faktiskt de annars så uddlösa gästerna reducera. Strax efter 2-1-målet borde den inte allt för lysande domaren Milan Sevo ha blåst straff för Winno. Sevo var dock vänlig nog att fria.
Sedan tog Kabel över fullständigt igen. Matchen avgjordes när Winnos målvakt missbedömde en långboll och Jacko kunde utöka sin ledning i sniken-Kabelligan. Därmed fick de brunvita med sig en tvåmålsledning till sidbytet.
I den andra halvleken slog den gamle till. Kalle Johansson stod för ett alldeles tvättäkta hat trick. Det första målet tillkom efter att Winnoförsvaret inte lyckats rensa bort ett vänsterinlägg signerat Lars Bredin. Bollen gick rakt till Kalle som sköt ett halvhyfsat skott som målvakten inte förmådde hålla. Inte direkt vackert, men mål. Då var de två andra fullträffarna desto snyggare.
5-1-målet började med att Johan Rydén bröt ett uppspel, bollen gick till Kortis som drog sig förbi en back och slog ett snyggt inlägg mot bortre stolpen. Där mötte Kalle på volley med sträckt vrist. Bollen gick spikrakt in i kassen.
Hat tricket fullbordades när Stefan Söderberg slog en läcker högeryttersida mellan två backar och helt frispelade Kalle, som inte gjorde något misstag ensam med keepern.
Kalle klev upp på fyra mål, vilket är fem efter Jacko som avslutade dagen med sin andra och Kabels sjunde fullträff.
Tro nu inte att 7-1 var ett resultat som speglade matchen. Det kunde nämligen blivit 20 Kabelmål om laget hade varit riktigt effektivt. En lista över missade klara chanser ser på ett ungefär ut så här: Tobias Lindkvist 2, Kalle Johansson 3, Mikael Pfeil 2 frilägen + 2 fina distansskott, Lars Bredin 1, Mats Dahlqvist 2, Stefan Söderberg 2, Patrik Johansson 1, Johan Rydén 1 och Jacko 1.
Det stora samtalsämnet i omklädningsrummet var dagens artikel i Borås Tidning om att Kabel ligger nära ruinens brant. Där framgick att klubben bara har nio slitna bollar, varav den minst slitna försvann i djungeln bakom det ena målet vid ålgårdsplanen, och att klubbkassan för en vecka sedan bestod av 50 kronor.

IFK Borås- FC Kabel Åttio 3-5 (2-2) 5/8 18.30

Mål: 1-0 (9) Magnus Holm, 1-1 (17) Thomas Jacobsson, 2-1 (24) Fredrik Idofsson, 2-2 (38) Mikael Pfeil, 3-2 (49) Magnus Holm, 3-3 (62) Johan Rydén, 3-5 (67) Thomas Jacobsson, 3-5 (68) Karl-Johan Johansson.

Kabels lag: Kalle Uddh - Lars Schöön, Magnus Henriksson, Martin Rydén, Carl Andersson - Patrik Johansson, Lars Bredin, Mikael Pfeil, Johan Rydén - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Mats Dahlqvist och Stefan Söderberg.

Kommentar: Ålgårdsplanens mjuka grus är FC Kabel Åttios nya favoritunderlag. Två segrar på lika många försök är klubbens utsökta facit på grus den här säsongen.
Att det för andra matchen i rad skulle bli grus var det väl aldrig någon tvekan om. Begreppet sommar håller nämligen på att lämna Svenska Akademiens Ordlista. Den årstid som sträcker sig från slutet av maj till och början av september skall i framtiden heta monsun- eller regnperiod.
När det gick att bada på Ryda blev det alltså för kablarna att snöra på sig grusskorna. Matchen började inte helt lysande. även om de bruna tog kommandot och förlade spelet till IFK:s planhalva blev det som i vårens drabbning lagen emellan.
IFK Borås tog nämligen ledningen, och det på ett sätt som skulle ge vilken målvakt som helst sömnproblem. Kalle Uddh fick ett bakåtpass och skulle relativt oattackerad passa ut bollen på vänsterkanten till "Kyla". Kalles passning kommer dock inte att gå till historien som en av de hårdast slagna bollarna. Faktum var att han bara lyckades förflytta bollen två meter, och det i fel riktning och vips var en motståndare framme och skickade in ledningsskottet.
Kablarna repade mod och snart kom utjämningen. Johan Rydén nådde först på ett högerinlägg och passade bollen bakåt till Jacko som med vänstern satte bollen distinkt just under ribban. Nu kändes det som om de brunvita skulle ta över en gång för alla.
Men det hann bara gå någon minut innan hemmalaget får en halvtveksam frispark av den inte allt för övertygande domaren Kalle Orrling. Trots att Kalle Johansson skrek minst sju gånger om att det kom en man löpande bakifrån missade hela det brunvita försvaret denne djupledslöpare. Han fick inläggsfrisparken i huvudet och kunde återigen ge IFK ledningen.
Strax efter nickade Jacko också in en inläggsfrispark, men den inte allt för övertygande domaren Kalle Orrling valde att blåsa offside. Inte på Jacko utan på Micke Pfeil som aldrig rörde lädret, men som av domaren ansågs störa motståndarförsvaret.
Pfeil skulle få sin revansch. Med några minuter kvar av halvleken höll han sig framme i mitten på ett högerinlägg från Jacko. Bollen touchade en motståndarförsvarare och gick via Pfeils häl, axel och näsa i en båge över IFK:s något ställda keeper. Matchen var kvitterad.
Det var minst sagt rättvist för att Kabel hade haft flera goda chanser. Nämnas kan ett friläge för Patrik Johansson. Han fick dock bollen för långt ifrån sig och skottet missade bollen, men träffade motståndarmålvakten i huvudet.
Eftersom backlinjen hade uppträtt virrigt i den första halvan lovade de brunvita varandra i saftpausen att man skulle gå på bollen hårdare. In- och utsparkar skulle till exempel inte få studsa innan någon brun var där och satte till fot eller huvud.
Nu blev det precis tvärtom. Backlinjen hamnade helt fel redan efter någon minut och en blåvitrandig ställdes ensam med Uddh. För tredje gången i matchen var det ledning för hemmalaget.
På sex gyllene minuter vände allt.
Kalle Johansson och Johan Rydén satte press på IFK:s högerförsvar. Johan vann bollen, kom fri med målvakten och kunde kvittera med en spikrak, hederlig gammal tåpajjare i burgaveln.
Bara någon minut senare hittar Johan en fristående Jacko som ensam med målvakten behärskat lyfter in Kabels ledningsmål. Direkt på avspark springer Stefan Söderberg genom IFK:s nu helt stillastående backlinje. Stefan försöker att liksom Jacko lyfta bollen över motståndarmålisen. Han lyckas nästan. Bollen tar i stolpen, och på returen är alla tiders snikne Kabel, Kalle Johansson där och sätter dagens femte Kabelmål.
Resten av matchen är en transportsträcka där IFK inte förmår att skapa någonting, medan Kabel har flera goda möjligheter att göra ytterligare något mål. Bland annat har Lasse Bredin ett genombrott som han avslutar med att träffa i ribbans överkant.
Med en kvart kvar inträffade det enda som kunde ha skakat de brunvita. målvakt Uddh fick ett riktigt hjärnsläpp och helt oattackerad plockade han upp bollen med händerna en halvmeter utanför straffområdet. Domaren såg lyckligtvis inte det fullständigt onödiga och vansinniga regelbrottet.
Noterbart var att Jacko för tredje matchen i rad blev tvåmålsskytt, och att han med sin elva fullträffar nu antagligen har avgjort sniken-Kabelligan. Ledningen till tvåan Johan Rydén är nu fyra fullträffar.

FC Kabel Åttio - Töllsjö IF 3-6 (2-5) 9/8 18.30

Mål: 1-0 (2) Thomas Jacobsson, 1-1 (9) Jörgen Johansson, 1-2 (13) Karl-Johan Flyckt, 1-3 (17) Karl-Johan Flyckt, 2-3 (25) Thomas Jacobsson, 2-4 (32) Janne Claesson, 2-5 (37) Karl-Johan Flyckt, 3-5 (74) Magnus Henriksson, 3-6 (82) Karl-Johan Flyckt.

Kabels lag: Kalle Uddh - Mikael Pfeil, Magnus Henriksson, Martin Rydén, Mattias Unell - Stefan Söderberg, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Johan Rydén - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Mats Dahlqvist (och Mikael Reinholdsson som inte spelade).

Kommentar: Töllsjös tränare Tommy Follin var rädd inför den här matchen. Det hade han ingen anledning att vara.
Trots att gästerna drabbades av en grov utvisning redan efter 25 minuter hade de aldrig några problem att köra över ett räddhågset kabellag.
Annars började det bra. Kalle Johansson gick upp i luftduell med gästernas målvakt redan i andra minuten. Duellen slutade oavgjort, eftersom båda föll till marken. Bollen gick dock via Johan Rydén smalben till Jacko som med vänstern kunde ge sitt Kabel ledningen.
Glädjen blev dock kortvarig. Dagens Kabellibro, Martin Rydén, hade druckit lite väl mycket kvällen före och aktade sig för allt vad nickar hette. Därför backade han och lät en fullständigt övergiven Töllsjöspelare placerad cirka en meter från mållinjen nicka in kvitteringen efter en vänsterhörna. Redan i detta läget tvingades en illamående Lars Bredin lämna planen.
Och bara någon minut efter kvitteringen misslyckades en brunvit offsidefälla, och Töllsjö hade tagit ledningen. Efter nästa försvarssjabbel stod det 1-3.
Sedan kom det som borde ha vänt matchen. Först bröt Johan Rydén ett uppspel och tog sig in i straffområdet. Han höll i bollen ända tills Jacko hade tagit sig fram i perfekt läge. Då kom passningen och reduceringen. Bara någon minut senare drar en Töllsjöspelare på sig en fullständigt vansinnig och totalt solklar utvisning när han långt efter att bollen har lämnat den plats där han befann sig sparkade till en brunvit motståndare. Kabel således i numerärt överläge.
Då får Töllsjö en högerhörna. Stefan Söderberg duckar så att bollen går till duktigt Janne Claesson som säkert utökar bortaledningen. Innan halvleken är slut gör dessutom gästerna 5-2. Mattias Unell missar en rensningsnick. Bollen går istället till en helt fri Kalle Flykt som enkelt gör sitt tredje mål för dagen.
I andra halvlek spelar kablarna ganska fin fotboll. Dock utan att lyckas ens vara nära att skaka motståndarna.
Något anmärkningsvärt inträffade dock. Magnus Henriksson spräckte sin målnolla. I sin 77:e A-lagsmatch kom äntligen målet. Och det föll efter frispark. Med vänstern, via muren, gick bollen helt oväntat in till höger om Töllsjös keeper. Flera år av dålig sömn var äntligen över för en av FC Kabel Åttios genom tiderna mest ofarliga spelare.
I matchens slutskede gjorde Kalle Flykt sitt fjärde mål för dagen och det var definitivt go´natt för tröga och oengagerade kabelspelare. Faktum var att det inte var många kablar som vann några nickdueller eller närkamper.

Borås KKF Tomislav - FC Kabel Åttio 6-0 (2-0) 5/9 16.00

Mål: 1-0 (23) Patricio Elizalde, 2-0 (39) Selim Hasani, 3-0 (53) Selim Hasani, 4-0 (67) Joannis Callioras, 5-0 (75) Daniel Cavrak, 6-0 (84) Selim Hasani.

Kabels lag: Leif Karlsson - Magnus Henriksson, Pär Augustsson, Mattias Unell - Mikael Pfeil, Martin Rydén, Lars Bredin, Jonny Hallgren (debutant), Stefan Söderberg - Karl-Johan Johansson och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Henrik Malm (debutant) och Carl Andersson.

Kommentar: Tröga kablar hade inte en chans mot kvicka kroater. Att Kroatien tog brons i VM tidigare i år märktes. Tomislav hade efter en tung vår fått tillbaka sin målkung Selim Hasani. Det märktes på målskyttet.
För i den första halvleken spelade Kabel egentligen bättre än hemmalaget. Den brunvita effektiviteten var dock inte vad man kunde begära. Bland annat brände den forne målkungen Kalle Johansson ett kanonläge. Hans forwardskollega Mats Dahlqvist visade också pyromantakter vid några tillfällen. I slutet av halvleken tvingades Lars Bredin för andra matchen i rad kliva av på grund av illamående. Det var början till slutet för Kabel.
I den andra halvleken rasade nämligen allt och därför glömmer vi den illa fort.
Tränare Pär Augustsson gjorde come back. Dock utan att göra någon människa glad. Pär hade nog behövt springa med mer i sin egen konditionsträning. Dessutom var inte timingen av gammalt gott märke.
Att sedan de andra kablarna missade de chanser som gavs gjorde inte saken bättre. Bland annat brände Martin Rydén en möjlighet att reducera till 1-6 på slutet på en straffspark som han själv filmat till sig. Sammanfattningsvis en nattsvart brun dag på Ryda.

FC Kabel Åttio - IF Knallen 0-10 (0-3) 12/9 14.00

Knallens mål: Jonas Andersson 4, Mikael Olausson 2, Hans Davidsson, Markko Heinonen, Reino Oskarsson och Göran Paulsson.

Kabels lag: Jonny Hallgren - Lars Schöön, Mikael Pfeil, Magnus Henriksson, Henrik Malm - Stefan Söderberg, Lars Bredin, Martin Rydén, Andreas Ljungman - Karl-Johan Johansson och Mats Dahlqvist.
Avbytare: Jens Bäckstrand och Mikael Reinholdsson.

Kommentar: Efter 25 minuter blev Mikael Pfeil frilägesutvisad. Då, vid ställningen 0-1 rasade allt. Gamla rutinerade knallar körde sedan fullständigt över blekbruna kablar på Rydas grusplan.
Nyförvärvet Jonny Hallgren var för fyra år sedan, som 15-åring, uttagen som en av Sveriges åtta bästa målvakter i sin åldersgrupp. Trots att han helst inte vill ställa sig mellan stolparna längre blev han övertalad att vakta målet mot Knallen.
Därmed blev han den nionde spelaren för året att vakta FC Kabel Åttios A-lagsmål. Det skulle visa sig att han trots tappert kämpande hade dragit en rejäl nitlott. Efter Pfeils något hårt dömda utvisning rasade nämligen alla tendenser till spel ihop fullständigt för det bruna laget. Gubbarna i Knallen kunde lugnt rulla boll till varandra, och målen kom ett efter ett. Jonny gjorde en tapper insats och måste anses vara oskyldig till det förnedrande slutresultatet.
En intressant poäng är att Micke Pfeils far Hubert också befann sig på Rydafältet med sitt lag; Gunnilse IS juniorer. På D-plan pågick nämligen samtidigt matchen i juniorallsvenskan mellan Elfsborg och Gunnilse. Tidigare under veckan hade Micke sagt att han tänkte se på den kampen. Han ändrade sig när han såg att den krockade med derbyt mot Knallen.
Man kan ju undra om det var för att få chansen att titta på sin fars grabbar som Micke så tidigt såg till att bli utvisad. Ganska snart sågs han nämligen smyga bort till D-plan för att titta på juniormatchen.
Juniormatchen slutade 3-3 efter att Elfsborg hämtat in ett underläge på 0-3 under den sista kvarten. Kabel var aldrig ens i närheten av att hämta in något underläge. Det enda laget gång på gång fick hämta var bollar ur sitt eget nät. De två senaste matcherna har givit den föga smickrande målskillnaden 0-16. Det kanske trots allt är dags att lägga ner FC Kabel Åttio.

Norrmalms IK - FC Kabel Åttio 3-2 (2-1) 19/9 15.00

Mål: 0-1 (12) Martin Rydén, 1-1 (23) Dick Isberg, 2-1 (38) Per Wallin, 3-1 (51) Dick Isberg, 3-2 (67) Thomas Jacobsson.

Kabels lag: Leif Karlsson - Henrik Malm, Magnus Henriksson, Pär Augustsson, Mattias Unell - Peter Johansson, Martin Rydén, Tobias Lindkvist, Martin Inganäs - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Peter Hansson (debutant), Mikael Reinholdsson och Johan Rydén.

Kommentar: Nära skjuter ingen hare. Men Kabel var nära poäng, trots att mål-Leif blev utvisad redan i början av andra halvlek. En överraskande stark målvaktsinsats av "Micke Rä kan" och stor kämpavilja var det recept som höll på att resultera i poäng.
Martin Rydén gick själv och gled genom Norrmalmsförsvaret och kunde ge Kabel ledningen. Efter det kunde Norrmalm slå tillbaka. Först gjorde hemmalaget - för det hade ju faktiskt hemmaplan trots att matchen avgjordes på Götavallen - två mål på Leif och gick upp i ledning.
Sedan, just innan pausvilan, fällde Leif en fri Norrmalmspelare och drabbades av ett rött kort för en så kallad frilägesförseelse. Då hoppade Micke Räka in i kassen, och räddade den följande straffen. Den första delen av den andra halvleken dominerades rejält av Norrmalm, och en gång tvingades målräkan att kapitulera, men Kabel hade inte givit upp.
Med lite mer än 20 minuter kvar att spela kunde Jacko kallt reducera efter ett riktigt mönsteranfall.
Med en man kort kämpade de bruna hårt. Johan Rydén ringdes in från Ryavallen där hans juniorlag hade match. Johan dök upp just som Jacko reducerade.
På slutet sattes Räkan på flera svåra prov. Med sin något annorlunda stil lyckades han dock freda sitt mål från ytterligare påhälsning.
Och Kabel skapade stundtals ett ganska hårt tryck mot Norrmalmskassen på slutet. Den allra bästa möjligheten hade Kalle när han från två meter klackade mot ena burgaveln. Norrmalms keeper Andreas Sigfridsson lyckades dock rädda till hörna. Hade Kalle valt att släppa bollen till någon av de två rättvända kablar som fanns spelbara hade det nog kvitterats där.
Nu blev det ingen poäng, och det spelade egentligen ingen roll för tabellen. Inför matchen var det nämligen sex poäng upp till Norrmalm. Med Kabels minst sagt odugliga målskillnad hade det krävts många mål för att laget skulle ha någon som helst möjlighet att äta in försprånget.
Noterbart att unge Peter Hansson fick göra sin A-lagsdebut.

FC Kabel Åttio - Sparsörs AIK 4-2 (2-1) 7/9 15.00

Mål: 1-0 (9) Lars Bredin, 2-0 (21) Thomas Jacobsson, 2-1 (39) Peter Andersson, 2-2 (59) Christer Söderberg (straff), 3-2 (77) Karl-Johan Johansson, 4-2 (86) Karl-Johan Johansson.

Kabels lag: Patrik Johansson - Henrik Malm, Pär Augustsson, Martin Rydén, Magnus Henriksson - Mikael Pfeil, Lars Bredin, Tobias Lindkvist, Jonny Hallgren - Karl-Johan Johansson och Thomas Jacobsson.
Avbytare: Andreas Ljungman och Mats Dahlqvist.

Kommentar: Kabel fick avsluta en av ekonomiska skäl tung höst på bästa sätt. Efter stundtals mycket prydligt bolltrillande under den sista halvtimman kunde de brunvita summera fotbollssäsongen 1998 med en välförtjänt trepoängare.
Patrik Johansson blev årets tionde målvakt. Den sjunde i serien. Han skötte sig med den äran i säsongsavslutningen. Två gånger fick han hämta ut bollen ur nätmaskorna.
Annars var matchen snarlik vårens drabbning. Kabel öppnade mycket starkt och kunde snabbt göra två mål. Lars Bredin gjorde sitt första spelmål i serien. Han hade ju gjort sin enda tidigare fullträff på straff. Och Jacko avslutade sin succéartade premiärsäsong i division VI med att pricka in sitt 15:e mål. Det är den fjärde bästa segersiffran i Sniken-Kabelligan genom tiderna. Rekordsiffran 17 mål har uppnåtts vid tre tillfällen; Mikael "Greven" Banér (1988) och Kalle Johansson (1992 och 1993). Jacko som delar fjärdeplatsen med Johan Rydén (15 mål 1994) har således gjort en alldeles fantastisk debutsäsong.
Efter Jackos 15:e mål blev kablarnas spel sakta men säkert allt sämre. Sparsör kunde reducera före saftpausen och dessutom kvittera på straff efter en knapp kvart av andra halvlek. Då vaknade de brunvita till igen.
årets sista halvtimma visade FC Kabel Åttio upp ett fint spel. Bollen rullades mycket prydligt från spelare till spelare, och från kant till kant. Centrallinjen var mycket stark och de bruna hade full kontroll på läget.
Publiken stod bara och väntade på segermålet. Och visst kom det. Efter ett mycket snyggt anfall spelades högermittfältaren Micke Pfeil fri på högerkanten. Hans precisa inlägg satte Kalle Johansson säkert i burgaveln.
En stund senare gladde Pfeil återigen pappa Hubert, som hade åkt ända från Hammarkullen för att få se sin son briljera på Rydas C-plan. Micke spelade återigen fram Kalle som var precis hur kall som helst i straffområdet när han väntade ut Sparsörs målvakt och lugnt kunde rulla in årets sista fullträff.
Spelet den sista halvtimman och framför allt trepoängaren innebar att de brunvita kunde avsluta säsongen på ett snyggt sätt. En summering av året ger vid handen att Kabel slutar åtta i serien efter en godkänd vår och en riktigt dålig höst.
Men med tanke på alla de problem föreningen har brottats med under hösten är inte de svaga resultaten någon överraskning.

Sluttabell Boråssexan 1998

IF Knallen 0 14 5 1 83- 3 47
Töllsjö IF 0 14 3 3 85- 6 45
Vänga BK 0 14 3 3 77- 30 45
Wästerhovs IK 0 9 5 6 58- 36 32
Borås KKF Tomislav 0 9 5 6 51- 37 32
Norrmalms IK 0 10 8 53- 55 32
Hedareds BK 0 9 4 7 52- 45 31
FC Kabel Åttio 0 7 11 45- 68
IFK Borås 0 5 0 15 38- 81 15
Sparsörs AIK 0 16 44- 65 8
SK Winno 0 1 1 18 19- 139 4

Slutställningen i Sniken-Kabelligan

Femton mål: Thomas "Jacko" Jacobsson, fw
Sju mål: Karl-Johan Johansson, fw och Johan Rydén, mf
Fyra mål: Tobias Lindkvist, mf,
Två mål: Thomas Andersson, fw, Lars Bredin, mf, Stefan Söderberg, mf, och Mikael Pfeil, mb
Ett mål: Martin Rydén, mf, Magnus Henriksson, hb, Patrik "Kortis" Johansson , mf/mv och Mikael Lönner, mf

© Johan Rydén 1998 & Henrik Malm 2002